Pagina opties

Groter

Patersbos project, met nieuwe speel-, natuur- en ontmoetplek

Het opknappen van het Patersbos, met daarbij het realiseren van een speel-, natuur- en ontmoetplek, bevindt zich momenteel in de laatste fase van het ontwerp. De gemeenteraad heeft de opdracht gegeven om op een centrale, goed toegankelijke en bosrijke locatie, een speel-, natuur- en ontmoetplek te realiseren voor alle inwoners van Bergeijk: jong en oud, met en zonder beperking. Dit initiatief is begonnen bij de jeugdgemeenteraad. De kinderen hebben zich ingezet voor een samenspeelplek waar kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen in de natuur.

Op deze pagina treft u een korte toelichting op het ontwerp aan.

De afbeelding wordt beschreven in de tekst onder de afbeelding

Bovenstaand ontwerp biedt een volledig overzicht van de nieuwe inrichting van het Patersbos. Rechts loopt het pad van ’t Hofhuys naar het kapelletje. De nieuwe padenstructuur loopt door het bos heen. Om verbinding te zoeken met de bestaande faciliteiten, wordt ook een pad aangelegd voor de bosrand. De aangegeven lichtgrijze paden zijn (rolstoel)toegankelijk voor alle inwoners, het hele jaar door. De overige paden zullen onverhard zijn. Deze padenstructuur biedt iedereen de mogelijkheid om te ontmoeten, ontdekken en recreëren. Speel- en ontmoetaanleidingen zijn zo geplaatst dat deze zichtbaar zijn (voor de bosrand), maar er wordt ook uitgedaagd om het bos verder te ontdekken.

De afbeelding wordt beschreven in de tekst onder de afbeelding

Bovenstaande afbeelding geeft een overzicht weer van de ontmoetplekken. Het bestaande zitmeubilair zal worden gehandhaafd. Er worden echter ook nieuwe seniorenbanken en boomstambanken geplaatst. Een speciale rolstoelvriendelijke picknicktafel wordt aan de bosrand geplaatst. Ook wordt inwoners de mogelijkheid geboden om de fiets op een natuurvriendelijke manier te stallen en is rekening gehouden met extra prullenbakken.

De afbeelding wordt beschreven in de tekst onder de afbeelding

Bovenstaande afbeelding geeft een overzicht weer van de speelobjecten en speelaanleidingen. De rode vink betekent dat het toestel of de aanleiding zelfstandig toegankelijk is voor iedereen (ook voor kinderen met een rolstoel bijvoorbeeld). De speelobjecten en speelaanleidingen bestaan uit natuurlijke materialen en zijn verspreid door het bos. Het doel is om te ontdekken en recreëren in de natuur.