Pagina opties

Groter

Sport- en cultuurgala 2018-2019

CultuurprijsDe avond werd geopend door danstalent Aolani Cathalina uit Bergeijk. Aolani, die in 2018 wereldkampioen Hiphop dansen werd en ook genomineerd was in de categorie Sporter van het Jaar, wist het publiek te raken met haar moderne dans. Het volgende optreden was van musicus Sjors Uitjens die onder pianobegeleiding een muziekstuk vertolkte op zijn saxofoon. Sjors, afkomstig uit Bergeijk, won vorig  jaar het Nederlands Kampioenschap Blaasmuzikanten, was een van de genomineerde in de categorie Cultuurprijs. Bij een Boxercise optreden van Fitness De Stap werd het publiek gevraagd zelf in actie te komen en werden de armen en benen goed losgeschud. Om vervolgens weer bij te kunnen komen bij een optreden van Kempenproducties die een tweetal liederen ten gehore brachten uit hun theaterproductie ‘De Stad’. Een voorstelling ter ere van 550 jaar stadsrechten Bergeijk. We eindigde de avond met optredens van percussiegroep Voorheen Slagerij Sengers en zangeres Sabien Daris. Sabien, die in 2018 meedeed aan The Voice Kids liet tijdens twee nummers horen waarom haar plek in deze grote talentenshow meer dan op zijn plek was.

And the nominees are…
Tussen alle optredens door werden ook een aantal prestigieuze prijzen uitgereikt. Hiervoor kon iedereen begin dit jaar Bergeijkse sport- en cultuurkandidaten aandragen. Uit alle inzendingen werd een shortlist van genomineerden gemaakt waarop vervolgens gestemd kon worden. Het was dus aan de genomineerde zelf om zijn of haar achterban zo veel mogelijk te mobiliseren want degene met het meest aantal stemmen zou uiteindelijk met de titel naar huis gaan.     

And the winners are…
Voorafgaand aan de bekendmaking werden de drie genomineerden per categorie door middel van een filmpje geïntroduceerd aan het publiek. Uiteindelijk was het wethouder Luijten die bij elke categorie het verlossende woord mocht geven. De winnaar ging er natuurlijk met de eer van door maar mocht ook een cheque van €700,- in ontvangst nemen. De nummer 2 en 3 kregen respectievelijk een cheque van € 200,- en € 100,- om te besteden aan hun sportieve of culturele activiteiten. 

Talent van het Jaar:
1e prijs: Jessie Heuveling (korfbal)
2e prijs: Jens Cuypers (voetbal)
3e prijs: Lonneke Geraerts (baanwielrennen)

Vereniging van het Jaar:
1e prijs: Scouting St. Lambertus (Bergeijk)
2e prijs: Korfbalvereniging de Stormvogels (Luyksgestel)
3e prijs: Wilvo- TTV Bergeijk (Bergeijk)

Cultuurprijs:
1e prijs: Elly Verrijt (Bakkerijmuseum Luyksgestel)
2e prijs: Sjors Uitjens (Nederlands Kampioen Blaasmuzikanten)
3e prijs: Ad van Sleuwen (Dorpsraad de Weebosch)

Sporter van het Jaar:
1e prijs: Harrie Lavreysen (Baanwielrennen)
2e prijs: Aolani Cathalina (Hiphop en moderne dans)
3e prijs: Jay Schippers (BMX)

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond met sportieve en culturele optreden van talenten van eigen bodem. Namens de gemeente Bergeijk feliciteren wij alle winnaars en wij hopen iedereen volgend jaar op dinsdag 14 april 2020 weer terug te zien!