Pagina opties

Groter
A A

Toekomst De Zwarte Bergen

 • Toelichting Aanwijzingsbesluit recreatiepark “De Zwarte Bergen”

  Op 29 januari 2019 heeft de burgemeester van Bergeijk een aanwijzingsbesluit genomen. Daarin is bepaald dat voor de exploitatie van Recreatiepark “De Zwarte Bergen” te Luyksgestel een exploitatievergunningsplicht geldt. De aanwijzing is 5 jaar geldig.

  Meer info
 • Presentatie IBOU BV Denklijnen varianten Zwarte Bergen

  Meer info
 • Spreekuur de Zwarte Bergen

  Meer info
 • Waarom verandering op de Zwarte Bergen?

  Er doen veel verhalen de ronde over het stoppen van vakantiepark De Zwarte Bergen in Luyksgestel. Hieronder een toelichting vanuit het college.

  Meer info
 • Verslag informatiebijeenkomst Herontwikkeling Zwarte Bergen 04-12-2018

  Meer info
 • Nieuwe toekomst De Zwarte Bergen

  Camping de Zwarte Bergen is verkocht aan Werkconsult Beheer B.V. Deze partij zal het park niet voortzetten als vakantiepark. Het park is sterk verouderd, exploitatie is moeizaam, er is veel achterstallig onderhoud en uit onderzoek van de provincie blijkt dat er teveel van dit soort parken in de provincie zijn die in soortgelijke problemen verkeren. Eerder is nog wel geprobeerd om het park te verkopen aan partijen die wilden investeren in de verbetering van het vakantiepark, maar dit bleek niet haalbaar te zijn. Er is nu gekozen voor een tussenfase  waarbij de camping wordt opgeheven en het terrein klaar wordt gemaakt voor herontwikkeling. Bij de herontwikkeling wordt op basis van een onderzoek gedacht aan een combinatie van hotel en zorg.

  Meer info