Pagina opties

Groter

Vrijwillige Zwerfafvalpakkers Bergeijk

Afbeelding met alle spullen voor het zwerfafvalpakken zoals hesjes, handschoenen, prikkers en zakkenZwerfafval is voor veel mensen een doorn in het oog. Toch zie je regelmatig zwerfafval op straat of in de natuur liggen. Dit afval is niet, of pas over zeer lange tijd, afbreekbaar. Zwerfafval is ongezond voor mens en dier en leidt ook nog eens tot onnodig verlies van grondstoffen. De blikjes en flesjes die, bewust of onbewust, worden achtergelaten hadden namelijk gerecycled kunnen worden.

Momenteel zetten 9 vrijwillige zwerfafvalpakkers (ZAPpers) van de gemeente Bergeijk zich in om hun eigen buurt een stuk schoner te maken. Deze kanjers zorgen ervoor dat onze gemeente steeds mooier wordt. De gemeente is altijd op zoek naar meer vrijwilligers. Als ZAPper ga je zelfstandig of samen met buurtgenoten, op het moment dat het jou/jullie uitkomt, lekker een wandeling maken door onze gemeente. Tijdens deze wandeling zorg je ervoor dat je al het zwerfafval dat je tegenkomt meeneemt.

De gemeente Bergeijk zorgt ervoor dat jij van alle materialen voorzien wordt. Zoals een hesje, handschoenen, grijper, afvalzakken en afvalzakhouder. Ook draagt de gemeente er zorg voor dat de zakken zwerfafval bij jou aan huis opgehaald worden.

Wil jij zelfstandig of in een groepje aan de slag gaan om jouw buurt een stukje schoner te maken? Dan kun je jezelf aanmelden om zwerfafvalpakker (ZAPper) te worden! Stuur hiervoor een e-mail naar teamschoon@onsburo.eu of bel naar Nico Jansen 06-46882303.