Met droefheid heb ik kennisgenomen van het overlijden van de oud-burgemeester van Luyksgestel Frank Houben. Hierbij spreek ik mijn oprechte deelneming uit aan zijn echtgenote, zijn kinderen en verdere familie en vrienden.

Na zijn studie rechten zette de heer Houben in 1968, toen hij pas 29 jaar oud was, zijn eerste stappen in het bestuurlijke krachtenveld als burgemeester van de toenmalige gemeente Luyksgestel. Hij bleef daar uiteindelijk burgemeester tot 1977. Daarna vervolgde hij zijn politieke carrière als burgemeester van de gemeente Etten-Leur. Tien jaar later nam hij daar afscheid en volgde hij Dries van Agt op als commissaris van de Koningin in Brabant.

Burgemeester Houben was een echt mensenmens. Betrokken en altijd dicht bij de inwoners. Betrokken was hij ook nog in 2019 toen hij terug was in Luyksgestel. Met plezier kijk ik terug op het laatste bezoek dat hij aan onze gemeente bracht ter ere van zijn 80ste verjaardag. Na een gezellige ontvangst in de Drie Linden, waar oude bekenden zich verzameld hadden, brachten we een bezoek aan het Burgemeester Houbenplein in Luyksgestel. Een plein dat voor eeuwig zijn naam zal dragen en niet voor niets gelegen is in het hart van het dorp, op een steenworp afstand van basisschool De Klepper en gemeenschapshuis Den Eijkholt.

Wij zijn dankbaar voor alles wat hij voor onze gemeente betekend heeft en wensen zijn echtgenote, kinderen en verdere familie veel kracht toe.

Burgemeester Arinda Callewaert

Burgemeester Arinda Callewaert in gesprek met oud burgemeester van Luyksgestel Frank Houben

Laatste nieuws...

  • Afvalinzameling Bergeijk 2024

    De nieuwe afvaldata voor 2024 zijn bekend. Wil je een overzicht van alle afval ophaalmomenten (inclusief oud-papier) voor uw adres?

  • Installatie nieuwe leden jeugdgemeenteraad

    Op woensdag 29 november is de nieuwe jeugdgemeenteraad geïnstalleerd! Na een aantal inspirerende startbijeenkomsten in de maand september, waar groep 7 leerlingen kennis konden maken met de gemeente en de burgemeester, was het tijd voor de officiële installatie van 10 nieuwe jeugdleden.

  • Informatieavond Fietsstraat Walik

    Op 26 april 2022 hebben wij u geïnformeerd over de opstart van de ontwerpfase van de herinrichting van de Hobbel en Broekhovenseweg binnen de kom van de kern Walik. De herinrichting van de Hobbel en Broekhovenseweg binnen de kom van Walik maakt onderdeel uit van het tracé van de snelle fietsverbinding Bergeijk – Stedelijk gebied nu beter bekend als het project F67 – De Kempenroute.