Gratis naar klimaatfilm Before the flood

Klimaatverandering is een groot probleem. Maar hoe vaak wetenschappers en journalisten dat ook schrijven, het blijkt lastig om het grote publiek daarvan te doordringen. Dat constateerde ook Leonardo DiCaprio. Het was tijd voor een film, vond hij.

Dankzij een unieke samenwerking tussen National Geographic, de regiogemeenten en de Metropoolregio Eindhoven wordt de film nu ook in Bergeijk vertoond.

U bent uitgenodigd om de film kosteloos te zien op zondag 9 april 2017, om 19.00 uur in De Kattendans in Bergeijk.

Over de film

Om mensen te laten zien hoe ernstig de gevolgen van een veranderend klimaat zijn, ging DiCaprio op zoek naar veranderingen die nú al aan de gang zijn. "De tijd om hierover te steggelen is voorbij, we hebben bijna geen tijd meer", aldus de Amerikaanse acteur over de boodschap van de film Before the Flood.

De film volgt DiCaprio bij zijn reizen naar vijf continenten en het Noordpoolgebied, waarbij hij spreekt met wetenschappers, wereldleiders, activisten en lokale bewoners om een beter beeld te krijgen van de klimaatproblematiek en te zoeken naar concrete oplossingen.

De film begint voor Brabanders dichtbij huis, met een scene over het schilderij ‘Tuin de Lusten’ van Jeroen Bosch. De drie panelen van het werk: het paradijs, de zondeval en de hel dienen in de film als metafoor voor de richting waarheen de aarde zich begeeft.

Bekijk de trailer

Meld je hier aan voor de film Before the flood

Programma

  • 18.30 uur Ontvangst
  • 18.45 uur Opening
  • 19.00 uur Aanvang film
  • 20.30 uur Afsluiting