Nationale Duurzame Huizen Route 2017

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis. Waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Op het onafhankelijke platform Duurzame Huizen Route delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning. Tijdens de opendeurdagen op zaterdag 4 en 11 november openen in het hele land bewoners hun deuren. Een unieke kans voor iedereen die zelf aan de slag willen gaan met duurzaam bouwen en wonen. De gemeente Bergeijk doet mee aan de Duurzame Huizen Route en moedigt inwoners aan om mee te doen met hun woning en ervaringen te delen.

Gemeente Bergeijk doet mee!

Gemeente Bergeijk wil samen met huiseigenaren het verhaal over de voordelen van duurzaam wonen vertellen aan alle inwoners en ondersteunt daarom de Duurzame Huizen Route. “Ervaringen uit de eerste hand helpen bij de stap naar energiezuiniger wonen. Wij dragen de Duurzame Huizen Route daarom een warm hart toe,” aldus wethouder Stef Luijten. Verhalen over comfort, de installatie van een warmtepomp, de opbrengst van de zonnepanelen of de bouw van een energiezuinige woning helpen anderen weer verder op weg. “Het bezoek heeft ons veel inzichten gegeven en een duwtje in de rug om door te gaan met onze plannen!” reageert een enthousiaste bezoeker van vorig jaar. 

Win een weekend weg

Op www.duurzamehuizenroute.nl staat een grote variatie aan voorbeeldwoningen. Van een gerenoveerde tussenwoning, een duurzaam monument uit 1892 tot aan een woning gebouwd van leem en stro. De Duurzame Huizen Route nodigt iedereen uit die ervaring heeft met duurzaam wonen in gemeente Bergeijk om zijn huis aan te melden. Of het nu gaat om ervaring met isolatie, zonnecollectoren of de bouw van een passiefhuis; elke ervaring telt. Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Huiseigenaren die mee doen met de opendeurdagen op zaterdag 4 en 11 november 2017 ontvangen als blijk van waardering een bedankje en maken kans op een weekend weg.