Proefles Walking Football

Onder de naam ‘BErgeijk ACTIVE’ ontwikkelt de gemeente allerlei initiatieven om sport/bewegen en culturele ontwikkeling te promoten. Voor iedereen in Bergeijk, van jong tot oud. Voor de doelgroep ouderen willen we een nieuwe pilot starten, op het gebied van bewegen: Walking Football.

Walking Football is een relatief nieuwe vorm van voetbal voor personen van 55 jaar en ouder. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt.

Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

De gemeente Bergeijk wil graag onderzoeken of er animo is binnen de diverse kernen voor Walking Football en is op zoek naar minimaal 16 personen voor een 1e proefles.  Het programma van de proefles zal bestaan uit ontvangst met koffie/thee en cake, een korte toelichting op Walking Football door de sportcoach, een proefles en een gezamenlijke afsluiting onder het genot van een drankje.

Aanmelden voor de gratis proefles Walking Football

De termijn van opgeven is verlengd tot vrijdag 23 februari 2018. Indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met de heer Peter Kamps bereikbaar via p.kamps@bergeijk.nl