Sporters nomineren voor Sportgala

Licht uit, spot aan… we gaan onze sporters het welverdiende podium geven. En nu eens niet een prijzenpodium, want dat zijn ze in Bergeijk intussen wel gewend met al die toptalenten. Nee, op donderdag 22 februari organiseert de gemeente Bergeijk voor de eerste keer het ‘Sportgala Bergeijk’. Doel van het sportgala is te laten zien dat Bergeijk een gemeente vol sporttalent is, waarbij de gemeente sporters en sportverenigingen faciliteert om hun sport(ers) op een hoger plan te brengen.

Het belooft een feestje te worden in Theater De Kattendans, waarbij niet alleen sporters die hun sporen (of medailles) al flink hebben verdiend, maar ook de aankomende toptalenten in het zonnetje worden gezet. Tussendoor vinden er optredens plaats van diverse sportdisciplines.

Voor het Sportgala worden naast de genomineerde sporters en hun aanhang ook bestuursleden van Bergeijkse verenigingen, raadsleden en samenwerkingspartners op sportgebied uitgenodigd. En mocht het woord ‘gala’ u op het verkeerde been brengen, de dresscode is smart casual.

Draag sporters voor!

Nieuwsgierig? Meer geven we op dit moment niet prijs. Maar we hebben wel uw hulp nodig… Veel sporters uit Bergeijk kennen we uiteraard, maar we willen graag van u horen of de lijst compleet is, wie de (aankomende) toptalenten zijn. En daarna… wie van de genomineerden de hoogste gunfactor heeft om de prijs in zijn of haar categorie te winnen. Het gaat met name over de prestaties die in 2017 zijn geleverd.

Ga naar www.bergeijk.nl/sportgala en meld een sporter of sportteam aan. Doe dit vòòr maandag 25 december. U kunt zo vaak en zoveel sporters/sportteams aanmelden als u wilt, maar dit moet telkens apart. We willen weten voor welke categorie u aanmeldt. Ben s.v.p. duidelijk bij de naam, zeker bij de teams graag ook de toevoeging welke divisie u aanmeldt. Daarnaast welke sport hij/zij beoefent en een vrij veld waarin u kunt aangeven waarom u diegene nomineert.

U kunt namen aandragen voor de volgende categorieën:

  • Sporttalent van het jaar
  • Sportteam van het jaar
  • G-Sporter van het jaar (minder valide sporter)
  • Sporter van het jaar

Na 1 januari 2018 wordt een selectie gemaakt van de sporters/teams die het vaakst zijn voorgedragen. Op deze shortlist kan vervolgens gestemd gaan worden tot maandag 22 januari. Tijdens de avond worden de winnaars pas bekend gemaakt. Indien het sportgala aanslaat, wordt het een jaarlijks terugkerend evenement. Nomineren en stemmen dus!