Burgemeester Arinda Callewaert heeft tijdens de jaarlijkse lintjesregen op woensdag 26 april 2023 twee Bergeijkenaren koninklijk mogen onderscheiden. Zij werden beiden benoemd tot ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’.

De gedecoreerden zijn:

Jos van Ekert (80 jaar, Riethoven)

Jos van Ekert ontvangt deze onderscheiding voor het vele vrijwilligerswerk dat hij de afgelopen jaren heeft gedaan voor de Riethovense 'Politiehondenvereniging/Mijn hond als vriend' (PHV/MHAV). Hij is al sinds 1975 lid van deze vereniging. Als vrijwilliger heeft hij zo ongeveer alle denkbare functies be-kleed binnen de PHV/MHAV. Zo was hij van 1984 tot 2021 actief als bestuurslid. Ruim 30 jaar was hij penningmeester van deze vereniging en zorgde hij ervoor dat de vereniging financieel gezond bleef. Van 1996 tot 2021 was hij voorzitter van de PHV/MHAV. Daarnaast draagt hij al bijna 40 jaar zorg voor het onderhoud van o.a. de keet, de containers, het veld en het puppyhok. Ook is Jos al ruim 30 jaar betrokken bij het geven van de lessen ‘gehoorzaamheid’ en  ‘behendigheid’. 

Burgemeester Arinda Callewaert samen met Jos van Ekert
Burgemeester Arinda Callewaert samen met Jan Adriaans

Jan Adriaans (75 jaar, Westerhoven)

Al meer dan 60 jaar is Jan Adriaans muzikant bij fanfare Irene uit Westerhoven. In die tijd heeft hij met zijn bas (tientallen) serenades gebracht bij bijzondere gelegenheden. Ook heeft hij zich als begeleider en ondersteuner jarenlang ingezet voor het leerlingenorkest. Sinds 1960 is Jan de vaste onderhoudsman bij de op- en afbouw van muziekfestivals en themaconcerten. Ook is hij vaste deelnemer aan de oud papier en oud ijzer acties van de vereniging. Daarnaast is Jan al 43 jaar medespeler in het vaste muziekorkest van carnavalsvereniging De Koffieleuters bij de Koffiegatse Zittingsavonden.

Van 1980 tot 2022 was hij actief als vrijwilliger bij voetbalvereniging ZSC Westerhoven. Hij begeleidde jeugdelftallen bij trainingen en wedstrijden en voerde scheidsrechterstaken uit. Jarenlang was hij con-sul en keurde hij de staat van de velden. Ook was hij een vaste kracht bij herstelwerkzaamheden aan de velden en de gebouwen van de club. 
 

Laatste nieuws...

  • Inloopbijeenkomst Ontwerp Bestemmingsplan Eurocircuit

    De Gemeente Valkenswaard heeft de toekomst van het Eurocircuit vertaald in een ontwerp bestemmingsplan dat ter inzage ligt tot en met 22 juni 2023. Om het ontwerp bestemmingsplan toe te lichten wordt er een algemene inloopavond georganiseerd op dinsdagavond 6 juni van 19.00 tot 21.30 uur in het gemeentehuis van Valkenswaard.

  • NL-Alert testbericht op maandag 5 juni 2023. Ontvang jij ‘m ook?

    NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties. Op maandag 5 juni 2023 zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland.

  • Militaire oefening van 5 t/m 16 juni 2023

    Van 5 t/m 16 juni 2023 vindt er een militaire oefening plaats binnen de gemeente Bergeijk.  De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht.