• 4 handige winter tuintips

    De dagen worden korter en de kou hangt in de lucht. Je tuin verandert steeds meer in een winterlandschap. Jouw tuin kan wel wat extra zorg gebruiken voor de komende maanden.

  • Proces grootschalige zonne- en windenergie in Bergeijk stopt

    Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk heeft op 12 december 2023 besloten het proces en daarmee het project ‘grootschalige zonne- en windenergie in Bergeijk Zuid-West’ te stoppen. Het project kende zijn start in september 2020 toen het gebied, ook wel bekend als de Pielis, is opengesteld voor integrale ontwikkeling van zowel zonne- als windenergie.

    Drie windmolens staan in het gras naast zonnepanelen
  • Hoera! ANWB AutoMaatje Bergeijk bestaat 1 jaar!

    Iets meer dan een jaar geleden werd ANWB AutoMaatje Bergeijk gelanceerd. Deze service is er voor mensen die (tijdelijk) minder mobiel zijn en die geen goed vervoersalternatief hebben.

    Auto met sticker erop met 'Ik rijd voor ANWB AutoMaatje'
  • Collectieve zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

    Het is weer de tijd van het jaar om over te stappen van zorgverzekeraar. Voor inwoners met een laag inkomen bieden we namens de Kempengemeenten een collectieve zorgverzekering aan.

    Briefgeld, muntgeld, rekenmachine en pen
  • Ruim 500 nieuwe woningen verspreid over alle kernen van Bergeijk

    De behoefte aan betaalbare woningen in Bergeijk blijft onverminderd groot. Daarom blijft de gemeente zich actief inzetten om hierin te voorzien. In een gezamenlijke inspanning om ideeën om te zetten in concrete realiteit, zijn onlangs vijf nieuwe woningbouwplannen, in vijf verschillende kernen van Bergeijk, in procedure gegaan.

    Ontwerp van seniorenwoning Kleine Kept
  • Afvalinzameling Bergeijk 2024

    De nieuwe afvaldata voor 2024 zijn bekend. Wil je een overzicht van alle afval ophaalmomenten (inclusief oud-papier) voor uw adres?

    Verschillende kleuren kliko's met omschrijving wanneer welk afval opgehaald wordt.
  • Installatie nieuwe leden jeugdgemeenteraad

    Op woensdag 29 november is de nieuwe jeugdgemeenteraad geïnstalleerd! Na een aantal inspirerende startbijeenkomsten in de maand september, waar groep 7 leerlingen kennis konden maken met de gemeente en de burgemeester, was het tijd voor de officiële installatie van 10 nieuwe jeugdleden.

    Burgemeester Arinda Callewaert met jeugd op een groepsfoto
  • Feestelijke bijeenkomst huwelijksjubilarissen

    Op dinsdag 21 november organiseerde de gemeente Bergeijk een feestelijke bijeenkomst voor de echtparen die hun gouden (50 jaar), diamanten (60 jaar) of briljanten (65 jaar) huwelijk vieren in 2023. In 2023 vieren in Bergeijk maar liefst 71 echtparen hun gouden huwelijk, 36 echtparen hun diamanten huwelijk en 7 echtparen hun briljanten huwelijk.

    Burgemeester Arinda Callewaert zit aan tafel te praten met ouderen met een hapje en drank je erbij.
  • Koninklijke Onderscheiding voor René Hoeks

    Burgemeester Arinda Callewaert heeft op zaterdag 18 november René Hoeks (75) koninklijk mogen onderscheiden. Hij werd benoemd tot ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’.

    Burgemeester Arinda Callewaert op de foto met René Hoeks en zijn vrouw