“Een prestatie van wereldformaat. Bergeijk en Luyksgestel zijn enorm trots op jou.” Met die woorden werd Harrie Lavreysen door burgemeester Arinda Callewaert gehuldigd als ereburger van Bergeijk. Lavreysen is daarmee de eerste ereburger van de gemeente. Hij ontving deze eretitel als waardering voor zijn prestaties in onder meer Tokyo en zijn voorbeeldfunctie voor de sportende jeugd in Bergeijk en natuurlijk Luyksgestel.

Zo’n 1000 inwoners van Luyksgestel en omstreken waren aanwezig bij de feestelijke huldiging van Joris Harmsen en Harrie Lavreysen. Want er was deze vrijdag 13 augustus niet alleen aandacht voor Harrie Lavreysen. Ook Joris Harmsen werd in het zonnetje gezet voor het behalen van de halve finale BMX.  De twee olympiërs, voorheen buurjongens en samen opgegroeid als sporter, glommen zichtbaar van trots op het podium. Net zoals burgemeester Callewaert: “Wat deze mannen hebben laten zien, is enorm bijzonder. Iedereen uit het dorp leefde mee en is enorm trots.”

Eerste ereburger

“Ik heb vanavond de eer om Harrie als eerste ereburger van Bergeijk te benoemen”, aldus burgemeester Callewaert. “Met het behalen van twee gouden en één bronzen medaille bij het baanwielrennen heeft Harrie Nederland, Bergeijk en in het bijzonder Luyksgestel zeer positief in het nieuws gebracht. De inwoners zijn trots op Harrie en zijn prestaties. Hij is een voorbeeld voor velen en een inspiratiebron voor jonge sporters. Met de titel ‘Ereburger van Bergeijk’ geven we uiting aan onze trots.”

Genoten

Lavreysen en zijn familie hebben genoten van de avond. “Het was een enorm feest. Het is fantastisch om te merken dat het hele dorp zo heeft meegeleefd met mijn wedstrijden in Tokyo. En om te zien hoeveel werk er de afgelopen dagen verzet is voor deze huldiging. Echte top!” aldus Harrie.

Laatste nieuws...

  • Waar zouden we zijn zonder al die mensen die zich regelmatig inzetten voor een ander? Vrijwilligerswerk houdt buurten levendig, mensen verbonden en betrokken. Daarnaast geeft het je ook een mooie kans om jezelf verder te ontwikkelen. Of anderen te leren kennen.
  • Laatste kans om de waardebon voor €70,- aan kleine energiebesparende producten te verzilveren. De waardebonactie loopt tot 31 december 2021.
  • Op woensdag 10 november 2021 kwam de nieuwe jeugdgemeenteraad voor het eerst bij elkaar. De jeugdgemeenteraad bestaat uit 18 kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen.