Heel wat jaren zijn we er druk mee geweest. Het vinden van een toekomstbestendige oplossing om het droogvallen van de visvijvers in Bergeijk te voorkomen. Op vrijdag 26 mei 2023 opende wethouder Mathijs Kuijken met trots het vernieuwde visvijvercomplex, bestaande uit de Burgemeester Schaepman vijver en Burgemeester Lindersvijver. Deze twee vijvers zijn uitgediept en voorzien van een kleilaag. Dat laatste voorkomt dat het waterpeil snel kan zakken. In tijden van droogte blijft er dan toch genoeg water in de vijvers staan. Zo kunnen de vissers blijven vissen en de vissen blijven zwemmen.

Ondanks dat het vinden van een passende oplossing lang op zich heeft laten wachten, zijn de gemeente en visvereniging Ons Vermaak altijd in gesprek gebleven. Dat was niet altijd even makkelijk. Maar het heeft uiteindelijk wel geleid tot deze duurzame oplossing en een toekomst voor de visvereniging met meer dan 350 actieve leden. Met een bijdrage van de gemeente, de provincie, Sportvisserij Nederland en de visvereniging zelf, zijn alle kosten betaald. Wethouder Mathijs Kuijken is blij dat alle partijen altijd constructief hebben meegedacht. “Als gemeente hebben we het verenigingsleven met bijbehorende sociale aspecten hoog in het vaandel. We vinden het dan ook belangrijk om daarin te investeren als dat nodig is”, aldus Kuijken.

Bordje opening vernieuwde visvijvers Bergeijk

Laatste nieuws...

  • Inloopbijeenkomst Ontwerp Bestemmingsplan Eurocircuit

    De Gemeente Valkenswaard heeft de toekomst van het Eurocircuit vertaald in een ontwerp bestemmingsplan dat ter inzage ligt tot en met 22 juni 2023. Om het ontwerp bestemmingsplan toe te lichten wordt er een algemene inloopavond georganiseerd op dinsdagavond 6 juni van 19.00 tot 21.30 uur in het gemeentehuis van Valkenswaard.

  • NL-Alert testbericht op maandag 5 juni 2023. Ontvang jij ‘m ook?

    NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties. Op maandag 5 juni 2023 zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland.

  • Militaire oefening van 5 t/m 16 juni 2023

    Van 5 t/m 16 juni 2023 vindt er een militaire oefening plaats binnen de gemeente Bergeijk.  De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht.