In heel Nederland zijn op zaterdag 18 september duizenden mensen, jong en oud, vrijwillig in actie gekomen voor een schonere buurt tijdens de ‘World Cleanup Day’. Ook in Bergeijk kwamen zo’n 131 fanatieke inwoners in actie. In totaal verzamelden zij tientallen afvalzakken vol met zwerfafval. De gemeente Bergeijk wil iedereen die heeft meegeholpen aan deze actie heel hartelijk danken. Samen houden we de gemeente schoon.

Prijswinnaars Afvalbingo

Tijdens de World Cleanup Day hebben de vrijwilligers ook meegedaan met de Afvalbingo. Voor de kinderen was er een heuse afvalbingokaart waardoor ze op zoek moesten gaan naar alle verschillende soorten zwerfafval. Als dank van waardering kregen alle kinderen een groeipapiertje mee naar huis. Verenigingen konden met hun deelname kans maken op een geldprijs om bijvoorbeeld een leuke buurtactiviteit te organiseren. Wethouder Stef Luijten heeft afgelopen week uit alle deelnemende verenigingen drie winnaars getrokken.   

•    1e prijs van €300,-:     BV De Witrijt
•    2e prijs van €200,-:    Buurt Akkerweide Bergeijk
•    3e prijs van €100,-:    In de wijk Beisterveld
 

‘Zwerfafvalpakker’ worden? Meld u aan

Zet u zich al in tegen zwerfafval, of wilt u ook graag meehelpen? Gemeente Bergeijk ondersteunt u hier graag bij! Meld u aan als ZAP-vrijwilliger via www.bergeijk.nl/zwerfafval of vraag naar meer informatie.

Laatste nieuws...

  • Waar zouden we zijn zonder al die mensen die zich regelmatig inzetten voor een ander? Vrijwilligerswerk houdt buurten levendig, mensen verbonden en betrokken. Daarnaast geeft het je ook een mooie kans om jezelf verder te ontwikkelen. Of anderen te leren kennen.
  • Laatste kans om de waardebon voor €70,- aan kleine energiebesparende producten te verzilveren. De waardebonactie loopt tot 31 december 2021.
  • Op woensdag 10 november 2021 kwam de nieuwe jeugdgemeenteraad voor het eerst bij elkaar. De jeugdgemeenteraad bestaat uit 18 kinderen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen.