Na vier jaar afwezigheid, door het coronavirus, hebben we op dinsdag 12 april 2023 weer kunnen genieten van het Bergeijkse sport- en cultuurgala.

In theater de Kattendans reikte wethouder Stef Luijten prijzen uit aan onze eigen sport- en cultuurhelden. Zo werd KPJ Bergeijk gekroond tot ‘vereniging van het jaar’. Ging Bibi Jansen (kunstrolschaatsen) naar huis met de titel ‘talent van het jaar’. Won Rosa Spruit (sing and songwriter) de ‘cultuurprijs’ en werd Mijntje Geurts (wielrennen) uitgeroepen tot ‘sporter van het jaar’. Het werd een feestelijke avond, gepresenteerd door Bergeijks talent Mariska van Houts, met een gevarieerd programma vol sport, muziek, dans en entertainment.

Alle winnaars sport- en cultuurgala 2022-2023

In Bergeijk zijn we erg trots op het rijke verenigingsleven. Veel inwoners steken samen de handen uit de mouwen om activiteiten te organiseren voor jong en oud. Dit versterkt de saamhorigheid maar zorgt ook voor een kweekvijver aan talenten. Dit laatste hebben we teruggezien tijdens het sport- en cultuurgala. Zo waren er in de categorie ‘sporter van het jaar’ maar liefst 4 topsporters genomineerd die allemaal op internationaal niveau hun sport beoefenen. Zien we, op zowel cultureel als sportief vlak, veel aanstormende talenten en waren er veel genomineerden in de categorie ‘vereniging van het jaar’. We kunnen dan ook met trots zeggen dat het verenigingsleven in Bergeijk bruist. Uiteindelijk zijn er bijna 7.000 stemmen uitgebracht op alle genomineerden en dat heeft geleid tot de volgende uitslag:

Vereniging van het jaar:

1e prijs: KPJ Bergeijk

2e prijs: Korfbalvereniging Stormvogels

3e prijs: Handbalvereniging Bergeijk

Talent van het jaar:

1e prijs: Bibi Jansen (kunstrolschaatsen)

2e prijs: Bas Tijssen (dwarsfluit)

3e prijs: Ismay Buijs (schoonspringen)

Cultuurprijs:

1e prijs: Rosa Spruit (sing and songwriter)

2e prijs: Anouk Jacobs (saxofoon)

3e prijs: Kaspar van Leek (street artist)

Sporter van het jaar:

1e prijs: Mijntje Geurts (wielrennen)

2e prijs: Lonneke Geraerts (baanwielrennen)

3e prijs: Jay Schippers (BMX)

De winnaar ging er natuurlijk met de eer van door maar mocht ook een cheque van €700,- in ontvangst nemen. De nummer 2 en 3 kregen respectievelijk een cheque van € 200,- en € 100,- om te besteden aan hun sportieve of culturele activiteiten. 

Optredens

Naast de uitreiking van de sport- en cultuurprijzen werd het programma aangevuld met diverse optredens. Zo wist BMX vereniging de Durtrappers uit Luyksgestel de avond op spectaculaire wijze te openen. Zagen we een optreden van dansgroep de Bremspoersen uit Riethoven, musicalschool Me On Stage en rapper Barack. Ook cultuurprijs winnares Rosa Spruit en tweede prijswinnaar talent Bas Tijssen op zijn dwarsfluit, wisten het publiek te raken met hun muzikale bijdragen.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond met sportieve en culturele optreden van talenten van eigen bodem. Namens de gemeente Bergeijk feliciteren wij alle winnaars en wij hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien!

Rapper Barack MK en presentatrice Mariska van Houts