De Kempengemeenten (Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden) werken samen met Startpunt Geldzaken. Startpunt Geldzaken stelt geldplannen beschikbaar voor huishoudens in verschillende omstandigheden. Deze plannen helpen u uw geldzaken in balans te brengen en te houden.

Kies het geldplan dat bij u past!

Bij Startpunt Geldzaken kunt u kiezen uit elf verschillende plannen die u stap voor stap op weg kunnen helpen. Alle geldplannen werken volgens hetzelfde principe. Eerst brengt u uw geldzaken in kaart. Daarna krijgt u een lijst met actiepunten die u kunt uitvoeren. Het is gemaakt voor alle inkomens.

Het gebruik van de geldplannen is gratis en anoniem. U kunt uw plan tussentijds altijd opslaan en er op een later moment mee verdergaan.

Geldplan 'Beter Rondkomen'

Het geldplan 'Beter Rondkomen'(externe link) helpt u om uw inkomsten en uitgaven in balans te brengen en elke maand geld over te houden. Zo bouwt u een potje op om tegenvallers op te vangen.

Geldplan 'Rondkomen met kinderen'

Ouders hebben niet altijd geld voor alles wat kinderen nodig hebben. Dat kan voorkomen bij ouders met een uitkering maar ook bij ouders die werken. Er zijn heel veel regelingen voor ouders met kinderen. Het geldplan 'Rondkomen met kinderen'(externe link) wijst u op de regelingen die voor u van belang zijn.

Geldplan 'Kom uit de geldzorgen'

Heeft u financiële zorgen? Wilt u orde op zaken stelen? Met het geldplan ‘Kom uit de geldzorgen’(externe link) wordt u stap voor stap geholpen inzicht te krijgen in uw geldzaken. U krijgt actiepunten om uit de geldzorgen te komen.

Geldplan 'Bijna 18'

Als je meerderjarig wordt, verandert er veel in je leven. Ook als het op geldzaken aankomt. Je moet bijvoorbeeld nu zelf je ziektekostenverzekering regelen. Het geldplan ‘Bijna 18‘ (externe link)zet de financiële zaken die je moet regelen op een rijtje.

Tip: vul het geldplan 2 maanden voor je 18e verjaardag in. Het kan soms even duren voordat iets geregeld is.

Geldplan 'ZZP'

Bent u ZZP'er? Of bent u van plan ZZP'er te worden?  Een eigen bedrijf brengt kansen en risico's met zich mee. Wilt u weten hoe u alles goed kunt regelen? Met het geldplan 'ZZP'(externe link) krijgt u tips voor uw situatie.

Geldplan 'Pensioen'

Als u de pensioen gerechtige leeftijd bijna bereikt, wilt u natuurlijk weten wat dit betekent en wat u eraan kunt doen om te voorkomen dat u geldproblemen krijgt. Met het geldplan ‘Pensioen’ (externe link) krijgt u tips voor nu en later.

Geldplan 'Sparen, aflossen of beleggen'

Hebt u reeds geld apart gezet? Dan is de vraag of u daarmee wil sparen, aflossen of beleggen. Het geldplan 'Sparen, aflossen of beleggen' (externe link)helpt u daarbij.

Geldplan 'Studie (klein)kinderen'

Geld opzij zetten voor de studie van uw kind of kleinkind? Bepaal welk bedrag u opzij kunt en wilt zetten. En zie wat het oplevert bij sparen of beleggen met het geldplan 'Studie (klein)kinderen'(externe link).

Geldplan 'Statushouders'

Hulp bij geldzaken voor statushouders in het Engels, Arabisch en Tigrinya. Bekijk het geldplan 'Statushouders'(externe link).

Geldplan 'Scheiden'

Als u wilt scheiden, moet u veel regelen. Met dit geldplan wordt op basis van enkele gegevens een eerste indicatie over financiële consequenties. Ook worden tips gegeven over vervolgstappen. Bekijk het geldplan 'Scheiden'(externe link).

Geldplan 'Werkeloosheid'

Bent of wordt u werkloos, dan hebt u direct te maken met fors minder inkomen. Het is zaak om dan opnieuw inkomsten en uitgaven op een rij te krijgen. Zodat betalingsachterstanden of zelfs schulden worden voorkomen. Wilt u weten hoe u alles goed kunt regelen? Bekijk dan het geldplan 'Werkloosheid'(externe link).