Vorig jaar hebben we, in het kader van de Nationale Klimaatweek, in Riethoven 100 gratis regentonnen weggegeven. Dit project was een groot succes, alle 100 regentonnen inclusief een afkoppelstartersset waren binnen 5 minuten gereserveerd. Dit jaar gaan we het project uitrollen in de kernen Westerhoven, de Weebosch en ’t Loo

Anders dan vorig jaar kan nu iedereen die in aanmerking wil komen voor een gratis regenton zich aanmelden via www.bergeijk.nl/regentonactie. Aanmelden is mogelijk tot en met zondag 2 april 2023. Van alle deelnemers wordt door middel van loting bepaald wie een gratis regenton krijgen. In Westerhoven worden 90 regentonnen verloot, in de Weebosch 30 en op ’t Loo 70 stuks. Omdat de regentonnen in Riethoven vorig jaar zo snel vergeven waren, verloten we daar nog 50 extra tonnen. De kernen Bergeijk ’t Hof en Luyksgestel zijn volgend jaar aan de beurt. 

De regentonnen kunnen opgehaald worden op dinsdag 18 of woensdag 19 april in de avond. De deelnemers die ingeloot zijn voor een gratis regenton krijgen in de week van 3 april bericht over de exacte ophaaldatum, locatie en tijdstip. Op de ophaallocatie is ook een afkoppelcoach aanwezig. Zij zal uitleg geven over de regentonnen en het afkoppelen van de regenpijp.  
 

Regenton met afkoppelstarterset

Wie kan deelnemen aan deze actie?

Alle inwoners uit de kernen Westerhoven, Riethoven, Weebosch en ’t Loo kunnen deelnemen tenzij: 

  • Je in een nieuwbouwhuis woont.
  • Je in de afgelopen 2 jaar hebt deelgenomen aan de gemeentelijke stimuleringsregeling afkoppelen.

Overige voorwaarden zijn:

  • 1 regenton inclusief een afkoppelstartersset per adres.
  • Eerdere deelnemers/adressen aan deze actie kunnen niet nogmaals meedoen .
  • Inwoners die deelnemen dienen na de installatie van de regenton inclusief een afkoppelstartersset een foto te sturen naar de gemeente .

Waarom deze actie?

Ons klimaat verandert en dat is te merken. Steeds vaker hebben we te maken met hitte, langdurige droogte en extreme hoosbuien. Het wordt steeds belangrijker om regenwater vast te houden op de plek waar het valt, namelijk in de bodem. Hierdoor stroomt het water niet onnodig naar de rioolput. Zeker tijdens een lange periode van droogte kan er een tekort aan grondwater ontstaan. Planten en bomen zijn afhankelijk van het water in de bodem. Koppel daarom je regenpijpen af van het riool en vang het regenwater op in de tuin. Zo heb je altijd een voorraad water voor de (tuin)planten wanneer het even niet regent.
 

Laatste nieuws...