Je gaat naar school, hebt huiswerk, wilt met je vrienden afspreken, hebt een bijbaan of zit op een (sport)club. En dan wil je waarschijnlijk ook nog wat slapen. Niet gek dat jij weleens denkt: #hoedan?!

De gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden bieden een The Lab of Life training aan voor jongeren. The Lab of Life methodiek is ontworpen door gedragswetenschappers van de Radboud Universiteit Nijmegen en helpt jongeren meer energie en motivatie te creëren voor de zaken die zij belangrijk vinden in het leven. Vanuit intrinsieke motivatie leren jongeren om zich niet alleen voor te nemen om een doel te bereiken, maar hun gedrag daadwerkelijk te veranderen. Zo krijgen ze meer energie voor dagelijkse activiteiten, zitten lekkerder in hun vel en verbeteren school- en studieprestaties. Kortom: ze zijn klaar voor de toekomst.

De training

De training bestaat uit 5 sessies van 2 uur, de doorlooptijd is 8 weken. Deelnemers maken onder begeleiding van een gecertificeerd The Lab of Life trainer opdrachten in een persoonlijk werkboekje. Er worden in het schooljaar 2021-2022 drie trainingen aangeboden. De trainingen vinden plaats op het Rythovius College in Eersel en het Pius X College in Bladel. 

Inschrijven

Inschrijving is mogelijk voor alle jongeren van 12 tot en met 18 jaar uit de vier Kempengemeenten. Ook jongeren die naar andere scholen gaan zijn van harte welkom.  

In oktober gaat de eerstvolgende training binnen deze Kempengemeenten van start. Deelname aan The Lab of Life trainingen wordt vergoed door de vier Kempengemeenten (VOL=VOL). Deelnemen aan The Lab of Life trainingen of graag vrijblijvend informatie ontvangen? Mail naar info@suzannevangompel.nl

Laatste nieuws...

  • Heb je vragen over scheiden met kinderen? Dan kun je terecht bij Centrum voor Jeugd en Gezin+ (CJG+) de Kempen.
  • Op 1 juli veranderde de Drank- en Horecawet in de Alcoholwet. Deze wet richt zich nóg scherper op het voorkomen en terugdringen van problematisch drankgebruik. Eén van de belangrijkste veranderingen is dat het doorgeven van alcohol van een meerderjarige aan een minderjarige in de publieke ruimte strafbaar wordt.