Vanwege de afsluiting van het Eykereind rijden de busdiensten van Hermes nu een andere route. De lijnen 18 en 318 komen daarom niet meer op alle oorspronkelijke bushaltes in Bergeijk. Om de reizigers uit Bergeijk beter te faciliteren hebben wij Hermes verzocht om extra tijdelijke bushaltes in te richten zodat reizigers op meer locaties en op kortere afstand gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Vanaf maandag 6 maart kunnen de reizigers uit Bergeijk ook ter hoogte van de bebouwde komgrens aan de Burgemeester Aartslaan op- en afstappen van de lijnen 18 en 318. De nieuwe locatie is op bijgevoegd kaartje aangegeven met vierkante blokjes. Ter hoogte van de sterretjes bij de rotonde Fressevenweg / Enderakkers zijn op dit moment al tijdelijke bushaltes ingericht. Bij de tijdelijke haltes worden door de gemeente voorzieningen gemaakt om fietsen te kunnen stallen.

Lijn 18 (oranje route) blijft de haltes rondom het centrum van Bergeijk in 1 richting aandoen. De haltes Broekstraat en Loo komen te vervallen. Reizigers kunnen opstappen op 1 van de andere bestaande of tijdelijke haltes .

Lijn 318 (blauwe route) rijdt een verkorte route door Bergeijk en maakt niet meer de ronde rondom het centrum. Ook voor deze lijn zijn dus extra tijdelijke bushaltes ingericht. Lijn 318 rijdt nog door naar Luyksgestel.

De actuele dienstregeling is terug te vinden op de website van Hermes www.hermes.nl(externe link) en in de Hermes ov app.

Voor vragen en opmerkingen over de dienstregeling verwijzen wij u door naar de klantenservice van Hermes op 0800-022 2277.

Extra bushaltes als gevolg van afsluiting Eykereind

Meer nieuws...

  • Succesvol project ‘gratis regenton’ krijgt vervolg

    Vorig jaar hebben we, in het kader van de Nationale Klimaatweek, in Riethoven 100 gratis regentonnen weggegeven. Dit jaar gaan we het project uitrollen in de kernen Westerhoven, de Weebosch en ’t Loo

  • Klusbus voor isolerende maatregelen huurwoningen Bergeijk

    Woningcorporatie Woningbelang en de gemeente Bergeijk zetten een klusbus in om huurders van oud Vestia-woningen te helpen in het verduurzamen van hun woningen.

  • Geboortebos 2021

    Op zaterdag 11 maart hebben we voor de tweede keer samen, voor alle in 2021 geboren kindjes, een boom geplant in het geboortebos.