• Als u iets bent verloren of hebt gevonden, kunt u dit melden bij de gemeente. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie.
  • Let op: U moet wél aangifte doen bij de politie als u denkt dat het om diefstal gaat

Links

Verloren of gevonden voorwerpen melden: https://www.bergeijk.nl/home/onderwerpen-a-z_47342/product/verloren-of-gevonden-voorwerpen-melden_599.html

Hoe werkt het?

Indien u een fiets heeft gevonden moet u dat voortaan digitaal melden/aangeven bij de gemeente. Gemeente Bergeijk zorgt voor het verwerken van een melding, ophalen, registreren, bewaren en afvoeren van gevonden fietsen. U maakt gebruik van het digitale aangifteformulier. Daarin kunt u aangeven of u de fiets zelf in bewaring wilt houden of deze laat ophalen door gemeente Bergeijk. Na invulling drukt u op de knop verzenden, waarmee uw melding direct wordt doorgezonden naar de gemeente.

Wat moet ik doen?

Zelf bewaren

Als u de fiets zelf bewaart, moet u voor het onderhoud daarvan zorgen. De fiets moet in dezelfde staat blijven. Gemeente Bergeijk stuurt uw melding door naar de politie om een vergelijking te maken met de landelijke databank van gestolen fietsen. Bij een ‘match’ neemt de politie contact met u op en zal de rechtmatige eigenaar zich bij u melden. Bij het ophalen van de fiets moet de eigenaar een geldig legitimatiebewijs en het bewijs van aangifte bij de politie overleggen. Als de eigenaar van de fiets na één jaar nog niet bekend is en er is geen contact met u opgenomen, dan bent u rechtmatige eigenaar van de fiets geworden.

In bewaring geven

Als u de fiets niet zelf wilt bewaren, haalt gemeente Bergeijk de fiets binnen twee werkdagen bij u op. De gegevens van de fiets worden doorgestuurd naar de politie, die ze vergelijkt met de gegevens in hun landelijke databank. Bij een ‘match’ neemt de politie contact op met gemeente Bergeijk en zal de rechtmatige eigenaar zich daar melden. Bij het ophalen van de fiets moet de eigenaar een geldig legitimatiebewijs en het bewijs van aangifte bij de politie overleggen. Als de eigenaar van een fiets met een dagwaarde van minder dan € 450,00 na drie maanden nog niet bekend is, wordt gemeente Bergeijk eigenaar van de fiets. Voor fietsen met een dagwaarde van € 450,00 of meer is die termijn één jaar.