Op dinsdag 17 januari 2023 heeft wethouder Stef Luijten een gemeentelijke vrijwilligersonderscheiding uitgereikt aan de heer Martien Rombouts. Hij ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange vrijwilligerswerk voor scouting Sint Andries in Luyksgestel.

Martien Rombouts, geboren en getogen in Luyksgestel, is al 58 jaar (sinds 1979) actief als vrijwilliger bij scouting Sint Andries. Op zijn zesde werd Martien lid van de scouting waar hij naar verloop van tijd groepsleider werd van onder andere de Rowans. Later, in 1996, werd Martien benoemd tot voorzitter.  

Scouting Sint Andries bestaat volgend jaar 75 jaar. Martien is pas de tweede voorzitter. In deze rol heeft hij de scouting en haar leden altijd bijgestaan. Van verbouwingen op het terrein (waar hij zelf aan mee heeft geklust) tot de organisatie van jaarlijkse zomerkampen en grote jubileumkampen. Alles voor de kinderen. Om hen uit te dagen en ze de mogelijkheid te geven zich persoonlijk te ontwikkelen. Martien is een verenigingsman in hart en nieren. En dat zal hij blijven, ondanks dat hij na 27 jaar, het stokje doorgeeft aan een nieuwe voorzitter.

De uitreiking van deze onderscheiding vond plaats tijdens een eentje met het oude en nieuwe bestuur van Sint Andries bij restaurant Aengenaam in Luyksgestel.

Wethouder Stef Luijten feliciteert Martien Rombouts

Laatste nieuws...