Pagina opties

Groter
RSS

Nieuwsberichten

 • Uitreiking BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs 2020

  (29-10-2020)
  Logo BErgeijkGREEN aanmoedigingsprijs

  Voor het 5e jaar op rij heeft wethouder Stef Luijten (portefeuillehouder duurzaamheid) bekend mogen maken wie de winnaars zijn van de BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs. Helaas kon, door de corona-maatregelen, de uitreiking van de prijs niet doorgaan op de manier waarop we dat normaal doen. Maar desondanks hebben we toch weer drie initiatiefnemers blij mogen maken. De BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs is een financiële bijdrage voor de uitvoering van lokale duurzame ideeën. Hiervoor is in totaal per jaar maximaal € 5000,- te verdelen.

 • Als je zegt wat je nodig hebt, kunnen we je helpen!

  (28-10-2020)
  Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot

  Beste inwoners,

  Ons leven staat dag in dag uit in het teken van de Corona-maatregelen. Natuurlijk doen we ons best om die zo goed mogelijk na te leven en dat is ook belangrijk.  De ziekenhuizen stromen wederom vol en daar willen we toch liever wegblijven. Denk daarbij ook aan het zorgpersoneel. Wij zijn al blij als het mondkapje weer af kan als we een winkel uit gaan, zij moeten die continu dragen. Maar eerlijk? Blij worden we er niet van.

 • Zien drinken. Doet drinken.

  (28-10-2020)
  Kinderen kopiëren jouw drinkgedrag, 2 mannen proosten met een flesje bier, 2 jongetjes doen die na

  Op 2 november gaat de landelijke campagne Zien Drinken. Doet Drinken. van start. De campagne heeft als doel ouders, familie en andere volwassenen in de omgeving van kinderen en jongeren bewust te maken van de invloed die zij hebben op de opvattingen over alcohol en het toekomstige drinkgedrag van kinderen.

 • Webinar over opvoeden in een wereld van social media en internet

  (28-10-2020)
  'Hoezo, geen wifi?!' webinar over opvoeden in een wereld van social media en internet, maandag 2 november van 20.00 -21.15 uur

  YouTube, Roblox, Minecraft, TikTok. Onze kinderen zijn er maar druk mee. Veel contact vindt online plaats. En ze beleven er vaak een hoop lol aan. Als ouder van een kind in de bovenbouw kun je niet meer met alles meekijken, maar hoe houd je dan toezicht? Welke grenzen stel je? En hoe ver ga je daarin?

 • Vacature voorzitter rekenkamercommissie gemeente Bergeijk

  (27-10-2020)
  Logo BErgeijkRAAD

  De rekenkamercommissie gemeente Bergeijk zoekt een nieuw voorzitter Interesse?

  Reageren kan t/m zondag 8 november 2020.

 • Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis opfriscursussen in de gemeente Bergeijk

  (23-10-2020)
  Meld je nu an voor de opfriscursus

  We willen allemaal zo lang mogelijk onze eigen boodschappen blijven doen. Makkelijk een bezoekje brengen aan een vriend of familielid. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dan dat je zo lang mogelijk mobiel blijft?

 • Bergeijk geeft €70,- voor energiebesparende producten

  (23-10-2020)
  Voorbeeld van de waardebon van €70,- voor energiebesparende producten

  De gemeente Bergeijk pakt groot uit om woningeigenaren aan een lagere energierekening en een beter wooncomfort te helpen. Inwoners met een koopwoning hebben in augustus een brief ontvangen met daarin een waardebon van € 70,-. Helaas blijkt dat niet iedereen deze brief heeft ontvangen. Daarom hebben we besloten de brief inclusief waardebon opnieuw te sturen. Op deze manier kan iedereen deelnemen aan de actie. Met de waardebon kunnen je energiebesparende producten aanschaffen bij een (lokale) bouwmarkt en/of webwinkel.

 • Woensdag 4 november 2020: Informatiebijeenkomst parkeerplaats Hof 150-152

  (23-10-2020)
  Luchtfoto plangebied 'parkeerplaats Hof 150-152'

  Op woensdag 4 november 2020 zal om 19.00 uur voor belangstellenden een informatiebijeenkomst worden gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Tijdens deze avond zal het voorontwerpbestemmingsplan ‘Parkeerplaats Hof 150-152’ worden gepresenteerd. Het plan maakt de aanleg van een parkeerplein met ongeveer 30 parkeerplaatsen mogelijk op de plaats waar nu de woning en de blokhut staan. Hiermee wordt een oplossing geboden om de parkeerdruk in het centrumgebied ’t Hof te verminderen.

 • Afsluiting Hooge Berkt vanaf maandag 26 oktober tot eind november

  (23-10-2020)
  Omleiding afsluiting Hooge Berkt zoals beschreven in het bericht ingetekend op de plattegrond

  Inmiddels zijn de grondwerkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe Diepveldenweg gestart. Op een aantal plekken zijn de eerste contouren van de nieuwe weg al zichtbaar.

 • Testen en quarantaine

  (23-10-2020)
  'Stroomschema testen en quarantaine

  Wanneer moet je thuisblijven vanwege corona, wanneer moet je een testafspraak maken en welke uitzonderingen zijn er? Dit stroomschema wijst de weg.

 • Mantelzorgwaardering 2020

  (23-10-2020)
  Logo Wel!zijn de Kempen

  Dinsdag 10 november is het weer zo ver, dan is het de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop we mensen verrassen die zorgen voor een ander. Mantelzorg is niet vanzelfsprekend. We willen u daarom in samenwerking met Wél!zijn de Kempen en een aantal deelnemende ondernemers bedanken voor wat u doet in deze mooie, maar vaak ook zware taak.

 • Week van de Pleegzorg 2020

  (23-10-2020)
  Week van de Pleegzorg 2020, wonesdag 28 oktober t/m woensdag 4 november, openjewereld.nu

  Van 28 oktober tot en met 4 november wordt voor de zesde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd. Deze week is een initiatief van Pleegzorg Nederland in samenwerking met de 28 regionale pleegzorgorganisaties. Het doel is om de aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in ons land. Gemeente Bergeijk onderschrijft dit belang en wil pleegzorgaanbieder Combinatie Jeugdzorg helpen met de zoektocht naar nieuwe pleegouders.

 • Aflopen aanwijzingstermijn lokale omroep

  (23-10-2020)

  Een lokale omroep verzorgt het publieke media-aanbod in een gemeente. De omroep wordt door het Commissariaat voor de Media aangewezen als lokale publieke media-instelling. De aanwijzing (vergunning) geldt voor vijf jaar en kan slechts aan één lokale omroep per gemeente worden verleend. 

 • Winkelen en boodschappen doen

  (23-10-2020)
  Winkelen en boodschappen doen

  Winkelen en boodschappen doen is in tijden van corona anders dan normaal. Welke maatregelen gelden en wat kun je doen om veilig te winkelen? Bekijk het overzicht.

 • Bladafval opruimen in bladkorven

  (20-10-2020)
  Bladkorf in een straat waar veel bomen staan

  De herfst is begonnen. Helpt u ons mee de straten bladvrij te maken? Sinds maandag 12 oktober zijn de bladkorven weer geplaatst. U kunt de korven gebruiken op bladafval van bomen van de gemeente op te ruimen. Onze medewerkers legen de korven regelmatig. Volle korven kunt u melden via www.bergeijk.nl/meldenherstel

 • Afsluiting oversteek Zandstraat-Varkensakkers

  (19-10-2020)
  Omleiding Zandstraat - Varkensakker via Provincialeweg - Heuvel - Dorpsstraat - Heiereind

  In het kader van de aanleg van de Nieuwe Verbinding, wordt in de komende periode een betonnen trekkerpad aangelegd langs de N397 tussen de rotonde Braambos en De Varkensakkers. De oversteek in de N397 tussen De Varkensakkers en de Zandstraat wordt daarom vanaf vrijdag 23 oktober 2020 gedurende 5 weken afgesloten voor alle verkeer. Gedurende de afsluiting zijn percelen aan De Varkensakkers bereikbaar vanuit Heiereind. Percelen aan de Zandstraat zijn bereikbaar vanuit Loveren. Verkeer tussen de Zandstraat en De Varkensakkers kan gebruik maken van een alternatieve route, zie situatietekening.

 • Mijlpaal herontwikkeling Zwarte Bergen

  (19-10-2020)
  Artist Impression Centrumgebouw Forest Village

  Een belangrijke mijlpaal voor de herontwikkeling van Camping de Zwarte Bergen naar een vakantiepark. Landal GreenParks wordt de exploitant van het luxe vakantiepark Forest Village. Alle politieke partijen in Bergeijk gaven na de raadsinformatieavond aan dat ze blij zijn met deze hoogwaardige en toekomstbestendige ontwikkeling voor Bergeijk en de Kempen.

 • Wonen in hartje Bergeijk

  (19-10-2020)
  Dronefoto nieuwbouwproject op de voormalige locatie café-zaal De Snor naast het gemeentehuis aan de Burgemeester Magneestraat

  Daar waar voorheen 32 jaar lang vele dorpsgenoten samen kwamen in café-zaal De Snor, heeft zich naast het gemeentehuis aan de Burgemeester Magneestraat, een nieuwbouwproject ontpopt. Het project bestaat uit een appartementengebouw met 18 huurwoningen. 

 • Extra uren en andere wijzigingen voor het peuterprogramma

  (16-10-2020)
  Nummereen, het kind op de eerste plaats

  Om kinderen nog meer een gelijke start te geven op de basisschool, wordt vanaf 1 januari 2021 het peuterprogramma uitgebreid. Peuters met een risico op een achterstand volgen 4 dagdelen van 4 uur het peuterprogramma per week; nu is dat 4 dagdelen van 2,5 uur. Ook voor peuters zonder een risico op een achterstand wordt het programma vanaf 1 januari 2021 uitgebreid. Deze peuters volgen 2 dagdelen van 4 uur het peuterprogramma per week, in plaats van 2 dagdelen van 2,5 uur. Naast de extra uren peuterprogramma voor de kinderen wordt er ingezet op de kwaliteit van de pedagogisch medewerkers en op het verbeteren van het peuterprogramma.

 • Nieuwe noodverordening COVID-19 vanaf 14 oktober 2020 van kracht

  (15-10-2020)
  Logo Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

  Voorzitter John Jorritsma van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. Deze noodverordening COVID-19 is vanaf 14 oktober 22.00 uur van kracht in onze veiligheidsregio

 • Tijdelijke spelregels voor de sport vanaf 14 oktober 2020 om 22.00 uur

  (14-10-2020)
  Tijdelijke spelregels voor de sport vanaf 14 oktober 2020 om 22.00 uur

  Kinderen en volwassenen kunnen tijdens de gedeeltelijke lockdown binnen en buiten sporten. Kinderen mogen samen sporten. Volwassenen houden 1,5 meter afstand en sporten in groepjes van maximaal 4 personen. Lees de tijdelijke spelregels voor de sport:
  https://rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

 • GGD Brabant-Zuidoost opent op 14 oktober corona-testlocatie in Valkenswaard

  (14-10-2020)
  GGD Brabant-Zuidoost

  GGD Brabant-Zuidoost: Op 14 oktober opent de GGD Brabant-Zuidoost een corona-testlocatie in Valkenswaard op het parkeerterrein Den Dries aan de Pastoor Heerkensdreef.

 • Gratis energiescan voor 80 Bergeijkse huiseigenaren

  (13-10-2020)
  Logo KempenEnergie

  Heb je het idee dat het energieverbruik in jouw huis veel hoger is dan dat het zou moeten zijn? Of ben je benieuwd naar wat je in jouw huis allemaal kunt doen om energie te besparen? Meld je dan nu aan voor 1 van de 80 gratis energiescans t.w.v. €50,- uitgevoerd door KempenEnergie. Bij een energiescan komen de energiegidsen van vereniging KempenEnergie bij je thuis om een inventarisatie te doen van de energetische kwaliteit van je woning. Zo wordt een analyse gemaakt van het verbruik van gas, elektra en warm water en er wordt gekeken naar hoe de woning is geïsoleerd en of de ventilatie op orde is. Aan de hand van de uitkomsten ontvang je gelijk een aantal tips en aanbevelingen om energie te besparen.

 • Persconferentie 13 oktober 2020: Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

  (13-10-2020)
  Gedeeltelijke lockdown

  Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft vandaag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Dit doen we door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. Door het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken, mensen te ondersteunen bij het kunnen naleven van de basisregels en striktere handhaving. Verder lezen: 
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/10/13/gedeeltelijke-lockdown-om-besmettingen-terug-te-dringen 

 • Persconferentie coronavirus 13 oktober 2020 in eenvoudige taal

  (13-10-2020)
  Gedeeltelijke lockdown

  Op dinsdag 13 oktober waren premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer op televisie. Ze vertelden over strenge regels tegen het coronavirus. De belangrijkste dingen leggen we uit:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-coronavirus-13-oktober

 • GGD folder over corona in het folderpakket bij de Eyckelbergh

  (09-10-2020)
  Corona stopt bij jou. Volg de regels voor jezelf en voor elkaar

  Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot brengt de corona-folder van de GGD, die vandaag in het folderpakket bij de Eyckelbergh zit, graag extra onder uw aandacht. Vanwege de tweede golf vindt de burgemeester het belangrijk om de basisinformatie nogmaals onder inwoners te verspreiden. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Corona stopt bij jou.

 • Wethouder Mathijs Kuijken 'knipt het ommetje Ganzebroek in Westerhoven open'

  (09-10-2020)
  Wethouder Mathijs Kuijken 'knipt het ommetje Ganzebroek in Westerhoven open'

  Het najaar is begonnen en de herfstvakantie staat voor de deur. Een heerlijke tijd om even uit te waaien en en frisse neus te halen. Iets waar de meesten van ons, in deze tijd met uitgaansbeperkingen, nog meer behoefte aan hebben dan gebruikelijk. Vanuit de dorpskern Westerhoven is vanaf nu het ommetje Ganzenbroek te lopen. Doe je sjaal om en trek laarzen aan want in het beekdal kan het nat zijn. Ga er lekker op uit en beleef de geuren en kleuren van de herfst.

 • Duurzaamheidstip oktober: Energiezuinig verlichten

  (05-10-2020)
  Logo BErgeijkGREEN

  Je gloei- of halogeenlamp vervangen door een ledlamp terwijl die nog niet kapot is, lijkt misschien zonde. Maar, dat is het niet. Het is klimaatvriendelijker om ze nu al te vervangen. Een ledlamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder stroom dan een halogeenlamp. Er bestaan ledlampen in vrijwel alle soorten, maten en tinten. Hoewel de aanschafprijs hoger is, zijn met led je kosten na een tijdje lager door het lage verbruik en de lange levensduur.

 • Opruimacties zwerfvuil groot succes

  (01-10-2020)
  Winnaars Afvalbingo 2020 groep buurtpreventie Akkerweide

  Op zaterdag 19 september 2020  gingen er maar liefst 100 volwassenen en 51 kinderen op pad om gemeente Bergeijk een stuk schoner te maken. In totaal hebben zij tientallen zakken vol zwerfafval verzameld! Iedereen die heeft meegeholpen aan deze acties voor World Cleanup Day: heel hartelijk bedankt! Samen houden we de gemeente schoon.

 • Coronamaatregelen: Gebouwen van groot belang en doorstroomlocaties

  (01-10-2020)
  Crowdmanagement in de winkelstraat

  Hieronder vind je informatie over de regionale afspraken over ontheffing voor samenkomsten in gebouwen van groot belang voor de regio en het aantal toegestane bezoekers per doorstroomlocatie.

 • Dringend advies tot dragen van mondkapjes

  (30-09-2020)
  Draag een mondkapje in publieke binnenruimtes, bedek neus, mond en kin

  Dringend advies: draag vanaf vandaag een niet-medisch mondkapje in publieke binnenruimtes zoals winkels, musea en benzinestations. Ook met mondkapje op houd je 1,5 meter afstand van elkaar. In het OV was een mondkapje al verplicht. Meer informatie: 
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/09/30/dringend-advies-tot-dragen-van-mondkapjes

 • Mondkapje verplicht bij uw bezoek aan het gemeentehuis

  (30-09-2020)
  Gezicht met mondkapje voor

  Vanaf donderdag 1 oktober 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in de hal van het gemeentehuis. Dit geldt voor bezoekers, ouder dan 13 jaar, met en zonder afspraak. Bezoekers wordt verzocht een eigen mondkapje mee te nemen. Wilt u geen mondkapje dragen? Dan wordt u verzocht het gemeentehuis te verlaten / niet te komen.

 • Nieuwsbericht 25 september 2020: Meer regio’s met maatregelen om het coronavirus in te dammen

  (28-09-2020)
  Regionale maatregelen tegen het coronavirus

  Het kabinet kondigt in nauwe samenwerking met 8 veiligheidsregio’s extra maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen gaan in op zondag 27 september, 18:00 uur. Lees verder: 
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/09/25/meer-regio's-met-maatregelen-om-het-virus-in-te-dammen

 • Persconferentie 28 september 2020: Aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen

  (28-09-2020)
  Landelijke maatregelen tegen het coronavirus

  Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht.

 • Persconferentie coronavirus 28 september 2020 in eenvoudige taal

  (28-09-2020)
  Landelijke maatregelen tegen het coronavirus

  Op maandag 28 september waren premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer op televisie. Ze vertelden hoe het nu gaat met het coronavirus. De belangrijkste dingen leggen we uit: 
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-coronavirus-28-september-in-eenvoudige-taal

 • Corona: Statement College nav bekendmaking kabinet 25 september 2020

  (25-09-2020)

  Op 25 september 2020 heeft Minister President Rutte bekend gemaakt dat ook onze regio van het kabinet de status ‘zorgelijk’ heeft gekregen. De status ‘zorgelijk’ krijgen regio’s waar het aantal besmettingen per 100.000 inwoners boven de 50 komt. Voor Bergeijk ligt dit getal nog hoger.

 • Caravan aangetroffen, oproep aan eigenaar

  (24-09-2020)
  Aangetroffen caravan, merk Chateau

  Op 21 augustus 2020 werd een caravan van het merk Chateau aangetroffen op een inrit nabij de Postelseheideweg 12. Uit ons onderzoek blijkt dat caravan niet als gestolen of vermist staat geregistreerd.

  De caravan blijkt door de laatste eigenaar 14 jaar geleden te zijn verkocht aan een particulier. Hiervan zijn geen gegevens bekend. De caravan stond in strijd met de APV aan de openbare weg geparkeerd. Ter voorkoming van gevaar en vernieling is de caravan op 25 augustus 2020 afgevoerd en veiliggesteld door de gemeente. De (rechtmatige) eigenaar wordt verzocht om binnen 3 maanden contact op te nemen met de gemeente Bergeijk.

 • Word adviesvanger voor jouw gemeente!

  (18-09-2020)
  Voorkant van de flyer 'Word adviesvanger voor jouw gemeente!' De volledige tekst is te lezen in het bericht

  Haal de meningen van Jongeren op in Zuid-Oost Brabant en geef deze door aan de gemeenten. 

 • Bericht van burgemeester Arinda Callewaert-de Groot

  (15-09-2020)
  Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot

  Beste inwoners,

  Corona raakt ons allemaal. Gelukkig zitten we nu in rustiger vaarwater en is er voorzichtig zicht op een vaccin. Verenigingen zijn voor een groot deel weer opgestart, thuiswerken is een begrip, de scholen draaien en ook de culturele sector heeft niet stil gezeten om binnen de kaders die er zijn te voorzien in een nieuwe manier van programmering. De creativiteit is op de proef gesteld met mooie initiatieven tot gevolg. En gelukkig heeft de zorg na een slopende tijd enige rust gekregen. 

 • Visvijver Westerhoven gedeeltelijk gesloten i.v.m. asbestwerkzaamheden

  (03-09-2020)
  Situatietekening visvijver Westerhoven waar wel en niet gevist mag worden

  De gemeente Bergeijk heeft besloten om de visvijver in Westerhoven, gelegen aan de Eeuwselsedijk, gedeeltelijk te sluiten. Deze afsluiting is tot een nader te bepalen moment. Aangezien er asbestverdacht materiaal was aangetroffen in de met puin opgemaakte oevers, heeft er gistermiddag een nadere inspectie plaatsgevonden. Daarbij bleek dat er ook asbest op de wandelpaden ligt. Om de ernst en omvang van de situatie te bepalen is aanvullend onderzoek noodzakelijk. Dit onderzoek is inmiddels opgestart en de kwestie is besproken met het bestuur van de visvereniging.

 • Startschot Summer Days

  (15-07-2020)
  Overhandiging cheque Summer Days aan de organisatoren

  Afgelopen maandag 14 juli is het startschot gegeven voor de 3 weken lang durende Summer Days in Bergeijk. De Summer Days activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van €5000,- van jeugdgemeenteraad van Bergeijk. Symbolisch werd bij de aftrap in Riethoven een cheque overhandigd door de kinderen van de jeugdgemeenteraad aan de organisatoren van de Summer Days, de jeugdcoaches van BErgeijkACTIVE.

 • Bel 0800-1202 voor een coronatest

  (01-06-2020)
  Bij klachten blijf thuis en laat je testen, bel 088-1202

  Heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten en/of verhoging. Blijf dan thuis en laat je testen op het coronavirus. Bel het landelijke gratis telefoonnummer 0800-1202 en maak een testafspraak bij een GGD-locatie in de buurt.
  Lees meer: www.rijksoverheid.nl/coronatest

 • Protocollen op brancheniveau

  (01-06-2020)
  Logo Corona protocollen

  In samenwerking met de Rijksoverheid lanceerden VNO-NCW en MKB-Nederland op vrijdag 29 mei 2020 de nieuwe website www.mijncoronaprotocol.nl. Op deze site zijn alle protocollen te vinden waarin is vastgelegd hoe bedrijven en publieke organisaties in hun sector aan de slag gaan met de 1,5-meterregels en andere RIVM-voorschriften om verantwoord open te kunnen.

 • Veilig werken bij contactberoepen

  (19-05-2020)
  Checklist veilig werken bij contactberoepen

  Het uitoefenen van de meeste contactberoepen is weer mogelijk. Contactberoepen zijn beroepen waar er vaak en direct contact met anderen is binnen een afstand van 1,5 meter. Uiteraard moeten de mensen in deze beroepen zo veilig mogelijk kunnen werken en ook moet het voor klanten veilig zijn. Meer informatie over veilig werken bij contactberoepen: 
  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/werk/contactberoepen

 • Mobiliteit in de Kempen na Corona

  (08-05-2020)
  Logo Huis van de Brabantse Kempen

  Huis van de Brabantse Kempen: Overvolle wegen, files, verkeersinfarcten… voorheen een dagelijks probleem. Maar het filenieuws heeft ons al enige tijd maar weinig te vertellen.

 • WhatsApp Hulplijn voor anderstaligen tijdens coronacrisis

  (08-05-2020)
  Rode telefoon met een rood kruis

  Het Rode Kruis is gestart met een WhatsApp Hulplijn voor anderstaligen. Speciaal voor mensen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende machtig zijn en daardoor nauwelijks iets meekrijgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Zij vormen een risico voor zichzelf en anderen.

 • Ondersteuning kinderen

  (21-04-2020)
  Logo Leergeld Veldhoven en De Kempen

  Veel scholen zijn momenteel druk bezig om het mogelijk te maken dat kinderen thuis onderwijs kunnen volgen. Veelal wordt hierbij gebruik gemaakt van online lesprogramma's. Vanuit Leergeld Nederland is aangegeven dat de eerste verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij het onderwijs en de lokale overheid.

 • Spanningen thuis

  (16-04-2020)
  Probeer maar eens thuis te spelen als je ouders er de hele tijd doorheen werken

  Informatie van het Nederlands Jeugd Instituut
  Het zijn onzekere tijden. Niemand weet welke gevolgen het coronavirus precies gaat hebben en hoe lang het gaat duren. Kinderen, jongeren en ouders zijn veel meer thuis dan gewoonlijk. Dat kan voor spanningen zorgen, wat weer van invloed is op wat je aan kunt. De informatie verandert van dag tot dag en met z’n allen thuis zijn is nu het nieuwe normaal. Wat kun je als ouder doen om spanning te voorkomen? En wat doe je als deze toch oploopt?

 • Praatje met een maatje

  (16-04-2020)
  Praatje met een maatje

  Wél!zijn de Kempen is gestart met een tijdelijke bellijn: Praatje met een Maatje. De telefoonlijn is bedoeld voor mensen uit ons werkgebied die tijdens de coronacrisis minder contacten hebben en binnen moeten blijven. Even een praatje met iemand maken kan dan heel prettig zijn. Bellers kunnen ook terecht voor een (hulp)vraag. Het nummer is niet bedoeld voor vragen over het virus. Het telefoonnummer (0497 - 229 040) is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10.00 uur tot 13.00 uur.

 • Quarantaine beschermt niet tegen huiselijk geweld

  (16-04-2020)
  Iedereen veilig

  Maak je je zorgen om een kind, volwassene of ouder? Jij kunt iets doen. Ook als je twijfelt. Let op de signalen, praat erover en vraag om hulp. In alle gevallen kun je via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis

 • Ons gesprek, hulplijn KBO Brabant voor senioren

  (16-04-2020)
  Ons gesprek

  Ons Gesprek is een initiatief van KBO Brabant dat op 1 maart 2020 van start is gegaan. Een geluk bij een ongeluk, want daarmee kunnen ze in deze tijd van crisis getrainde vrijwilligers Brabant-breed inzetten om persoonlijke, diepgaande gesprekken aan te gaan met mensen die daar behoefte aan hebben. Helaas nu niet via persoonlijk bezoek zoals ze in principe beogen, maar wel via (beeld)bellen.

 • Nieuwe gezinsrituelen

  (16-04-2020)
  Poster nieuwe gezinsrituelen

  Corona heeft het dagelijks leven in gezinnen flink veranderd. Ineens zijn allerlei gewoontes niet meer zo gewoon. Herkenbaar? Dit is het moment om samen nieuwe rituelen te ontwikkelen. Rituelen zorgen voor verbinding. Lees verder voor inspiratie.

 • Corona portal for internationals launched

  (07-04-2020)
  Corona-portal for non-Dutch speakers

  During this Coronacrisis it is important to help each other out as much as possible. Finding information on initiatives that lighten up the day, having the possibility to get in (virtual) touch with others, getting informed by the latest Dutch news, translated into English. These are just some examples that can be found on the designated Corona portal by Holland Expat Center South, which has been set up for and with the International community here in Brainport Eindhoven.

 • Wees loyaal, koop lokaal

  (07-04-2020)
  Wethouder Stef Luijten koopt lokaal

  Een deel van de Bergeijkse ondernemers wordt hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Zo hebben alle horecaondernemingen hun deuren moeten sluiten en hebben veel winkels in Bergeijk te maken met fors dalende klantenaantallen. Omdat ze een steuntje in de rug dan ook goed kunnen gebruiken, roepen we alle inwoners van Bergeijk op om juist nu zoveel mogelijk aankopen lokaal te doen.

 • Zorg voor financiën in deze onzekere tijd!

  (07-04-2020)
  Logo Startpunt Geldzaken

  De coronacrisis zal voor velen van u financiële gevolgen hebben. Het is lastig te bepalen hoe dit uit zal pakken: het is een onzekere tijd. Wanneer u financieel krapper zit, of in de problemen komt, kan het Startpunt Geldzaken van het NIBUD ondersteuning bieden.

 • Steunmaatregelen voor ondernemers vanwege het coronavirus

  (18-03-2020)

  Ook voor u als ondernemer kan het virus gevolgen hebben. Uiteraard is gezondheid het allerbelangrijkste, maar financiële zorgen kunnen ook funest zijn. Vanuit de overheid zijn er verschillende regelingen en steunmaatregelen waarmee u geholpen wordt.

 • Financiële problemen door het coronavirus?

  (18-03-2020)

  Alle aandacht gaat op dit moment uit naar het voorkomen van verspreiding van het coronavirus. We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen voor veel inwoners en ondernemers ook financiële gevolgen hebben. Vandaar dat we u een aantal praktische tips willen geven.

 • Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven ondersteunt weer nieuwe projecten

  (17-03-2020)
  Logo Metropoolregio Eindhoven

  Al zo’n 25 jaar investeren de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant gezamenlijk in innovatieve samenwerkingsprojecten die de regionale economie versterken. Dit doen zij via het Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven. Het fonds werkt met een tendersysteem. In januari heeft het Dagelijks Bestuur van de Metropoolregio Eindhoven besloten om 25 ingediende aanvragen te subsidiëren.

 • Extra maatregelen milieustraat i.v.m. coronavirus

  (17-03-2020)
  Milieustraat Bergeijk

  Ondanks het coronavirus is de milieustraat in Bergeijk op de normale tijden nog gewoon open. Omdat we de afgelopen dagen een toename zien van het aantal bezoeken aan de milieustraat, nemen we wel extra maatregelen.