Pagina opties

Groter
RSS

Nieuwsberichten

 • Hier zit een luchtje aan

  (11-09-2019)
  Stand 'Xtacy'op de LadiesNight in Bergeijk

  Tijdens Ladies Night op 6 september 2019 werd een nieuw ‘parfum’ gepresenteerd. Een bijzonder parfum dat niet te koop is. Het parfum heet ‘Xtacy’ en werd gebruikt om inwoners kennis te laten maken met de geur van XTC.

 • Participatieregeling 18+

  (11-09-2019)
  Logo Kempengemeenten

  Wij willen graag dat iedereen me doet in onze kernen! Het blijkt dat mensen die (samen) sporten of lid zijn van bijvoorbeeld een hobbyclub gezonder zijn, maar ook gelukkiger!

 • Maandag 16 september: 1e informatieavond maatregelen zuidelijke randweg Luyksgestel en Bergeijk

  (11-09-2019)
  Bergeijk werkt aan de weg

  De zuidelijke randweg Luyksgestel en Bergeijk is een werknaam voor de doorgaande routes binnen de bebouwde kom van Luyksgestel, ‘t Loo en Bergeijk.

 • Sjors Sportief & Sjors Creatief van start in gemeente Bergeijk

  (11-09-2019)
  Logo Sjors Sportief & Sjors Creatief

  Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Bergeijk ontvangen volgende week het Sjors Sportief/Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur in onze gemeente! 

 • Eik van Bergeijk voor drievoudig wereldkampioen Etienne Bax

  (11-09-2019)
  vlnr. Kaspars Stupilis, Etienne Bax en burgemeester Arinda Callewaert tijdens de huldiging

  Dinsdag 10 september 2019 werd Bergeijkenaar Etienne Bax samen met zijn partner Kaspars Stupelis gehuldigd in Bergeijk als wereldkampioen zijspancross. Net als de vorige twee keren, in 2015 en 2017, werd hen een lauwerkrans omgehangen.

 • Cursus voor ouders Opvoeden start in oktober

  (10-09-2019)
  Logo CJG+ de Kempen

  CJG+ de Kempen: Voel jij je vaak politieagent of scheidsrechter binnen jullie gezin? Is je kind vaak dwars en voel jij je onmachtig? Begrijp jij je kind niet altijd en mis jij de handleiding van jouw kind? Dan is deze training echt iets voor jou!

 • Op de fiets? Laat je telefoon lekker zitten

  (10-09-2019)
  Telefoon in de kontzak van een broek met op die zak geborduurd 'Laat je telefoon lekker zitten'

  Op 1 juli ging het appverbod voor fietsers in. Dat betekent dat je een boete riskeert van € 95,- als je je telefoon vasthoudt tijdens het fietsen. Houd je mobiel én je geld in je zak!

 • Ambassadeurs ‘Brandveilig Leven’ starten weer met gratis woningcheck

  (09-09-2019)
  Ambassadeurs ‘Brandveilig Leven’ Jack Smolders en Henny Jansen

  We staan er niet dagelijks bij stil, maar bij iedereen kan brand ontstaan. Je moet er niet aan denken dat je op een nacht wakker schrikt omdat er brand is in je woning. Hoe breng je de (klein)kinderen, je partner, de huisdieren en jezelf in veiligheid. Jaarlijks zijn er in Nederland zo’n 7.000 woningbranden waarbij ongeveer 600 personen gewond raken en 40 mensen overlijden. Het is erg belangrijk dat je  weet hoe een woningbrand voorkomen kan worden. 

 • InQbator ontvangt subsidie van Stimuleringsfonds

  (05-09-2019)
  V.l.n.r. Roel Keursten (ThermusA), wethouder Stef Luijten, Ruud Bellemakers (Hobe BV) en Frans Houbraken

  Het project InQbator van samenwerkende bedrijven ‘ThermusA B.V.’ en ‘HoBe B.V.’ heeft van het stimuleringsfonds een cofinanciering van € 50.000,- toegewezen gekregen. Luyksgestelnaar Ruud Bellemakers, directeur van Hobe BV, heeft uit handen van wethouder Stef Luijten de cheque voor de cofinanciering ontvangen. Met het project InQbator willen de twee bedrijven een prototype ontwikkelen voor een innovatieve en energiezuinige decentrale drooginstallatie. Deze drooginstallatie richt zich op het composteren van restmeststromen en zuiveringsslib.

 • Wensen inventarisatie enquête beleidsplan Bewegen, Ontmoeten en Spelen

  (04-09-2019)
  Foto: ITook, Merijn Geurts: Speellocatie in de gemeente bergeijk

  De gemeente Bergeijk wil Bewegen, Ontmoeten en Spelen zo veel mogelijk stimuleren. Buiten zijn is belangrijk en leuk, net als bewegen en ontmoeten. Niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen. We hechten veel waarde aan uitdagende, veilige en aantrekkelijke openbare speelplekken en daarom stellen we een nieuw beleid op voor Bewegen, Ontmoeten en Spelen in de Openbare Ruimte.

 • Kempenbranie = IJslandse aanpak in de Kempen

  (02-09-2019)
  Van links naar rechts: wethouders Erik Beekx (Eersel), Manon Theuws (Bergeijk), Maarten Maas (Reusel-de Mierden) met in de handen een laptop met daarop de website Kempenbranie. Op de foto ontbreekt wethouder Wim van der Linden (Bladel).

  De Kempengemeenten werken samen aan een nieuwe aanpak om problemen bij jongeren te voorkomen. Maandag 2 september gaven de vier wethouders van Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-de Mierden officieel het startsein van de campagne ‘Kempenbranie’. In de aanpak van Kempenbranie ligt de focus op het veranderen van de omgeving waarin onze jeugd opgroeit. Per saldo zetten we in op een positief jeugdbeleid.

 • Vrijdag 20 september: Feestelijke opening fietspad Riethovensedijk

  (02-09-2019)

  Na de renovatiewerkzaamheden aan het ploeggebouw en het Mien Ruyspark en de sterke behoefte voor een duurzame fietsverbinding tussen Bergeijk en het stedelijk gebied, kon de herinrichting van de Riethovensedijk niet langer achterblijven. Na een aantal maanden van werkzaamheden is de weg sinds juli weer open en is op een paar kleine puntjes na alles afgerond.

 • Verkeershandhaving eerste halve jaar 2019

  (09-08-2019)
  Persoon met flitscamera in de hand langs de weg aan het flitsen

  Te hard rijden is een veelbesproken onderwerp wanneer het gaat om verkeersveiligheid. In overleg met de gemeente en op basis van snelheidsmetingen en ongeval cijfers worden er door politie Eenheid Oost-Brabant snelheidscontroles gehouden in de gemeente Bergeijk. Deze controles vinden plaats op locaties waar ongevallen en snelheid een mogelijke relatie met elkaar hebben. Daarnaast wordt ook incidenteel op andere wegen gecontroleerd wanneer er capaciteit beschikbaar is.

 • Wereldwijd aandacht voor dementie

  (08-08-2019)
  Logo dementievriendelijk Bergeijk

  Op zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor Alzheimer en tientallen andere aandoeningen die schuil gaan achter de naam dementie. Net als voorgaande jaren organiseren we voorafgaand aan de Wereld Alzheimerdag ‘de week van dementie’.

 • Eerste Zomer Draait Door biedt kansen voor de toekomst

  (31-07-2019)

  Om welke reden dan ook is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om in de zomer op vakantie te kunnen. Voor kinderen die tot deze doelgroep behoren heeft op 22, 23 en 24 juli het zomerprogramma ‘Zomer Draait Door’ plaatsgevonden.  

 • BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs voor duurzame initiatieven

  (22-07-2019)
  Logo BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs

  Steeds meer Bergeijkenaren werken zelf, of met anderen uit de buurt, aan een duurzame toekomst. Zo zien we bijvoorbeeld steeds meer (dorps)moestuinen, worden schoolpleinen groener en nemen de Bergeijkse verenigingen energiebesparende maatregelen. Als gemeente zijn we hier blij mee. En om deze initiatieven te blijven stimuleren ondersteunen we ook dit jaar weer nieuwe lokale initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Hiervoor is in totaal € 5.000,- vrijgemaakt. Inwoners van de gemeente kunnen hun idee kenbaar maken en daarmee maximaal € 1.500 voor de uitvoering krijgen.

 • Werkzaamheden Brabant Water aan de Broekhovenseweg Riethoven

  (26-06-2019)
  Logo Brabant Water

  Brabant Water gaat in Riethoven aan de Broekhovenseweg de hoofdwaterleiding vervangen tussen de Keersopperdreef en de Wilgerijs. In totaal zal er ca. 1300 meter leiding vervangen worden. De werkzaamheden starten vanaf begin juli en duren naar verwachting tot eind september. De werkzaamheden vinden plaats in de berm. De weg hoeft hiervoor niet te worden afgesloten. Het verkeer zal weinig hinder ondervinden van deze werkzaamheden.

 • Hoe reis jij in de Kempenregio?

  (26-06-2019)
  Logo Huis van de Brabantse Kempen

  Huis van de brabantse Kempen: In de Kempen start binnenkort een aantal onderzoeken ter verbetering van de bereikbaarheid en mobiliteit in de regio. Bijvoorbeeld:

  - het onderzoek naar de herinrichting van de N284 n.a.v. groot onderhoud;
  - het  onderzoek naar de sluipverkeerroutes;
  - het onderzoek naar een snelle fietsverbinding richting Eindhoven

  Tevens worden er proefprojecten opgezet om de mobiliteit van (niet)autobezitters te verbeteren in de Kempen. Om goed inzicht te krijgen in het gebruik van vervoer- en vervoersmiddelen in de Kempen start het Huis van de Brabantse Kempen een onderzoek hoe de werknemers in de Kempenregio reizen.