Pagina opties

Groter
A A
RSS

Nieuwsberichten

 • Verspreiding gemeentemagazine 2019

  (20-05-2019)
  Voorkant gemeentemagazine 2019

  Het nieuwe gemeentemagazine van Bergeijk, editie 2019 wordt in week 21 huis-aan-huis verspreid. Het magazine is de opvolger van de vertrouwde gemeentegids, in een nieuw jasje maar met de informatie zoals u die gewend bent. Op de cover van het gemeentemagazine staat een prachtige foto van brug 6 (aan de Looerheideweg). Aan de binnenzijde vindt u diverse foto’s van inwoners van mooie plekjes in Bergeijk. Heeft u een foto van een mooi plekje in Bergeijk? Voor de gemeentegids van volgend jaar zijn we ook weer op zoek naar mooie foto’s. U kunt uw foto’s het hele jaar door mailen naar website@bergeijk.nl o.v.v. foto gemeentemagazine. Vermeld er s.v.p. wel duidelijk bij waar de foto is gemaakt en door wie.

 • Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Henk Winters

  (20-05-2019)
  Henk Winters

  Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot heeft tijdens de jaarlijkse lintjesregen op vrijdag 26 april 2019 een Koninklijke Onderscheiding toegekend aan 2 Bergeijkenaren. Zij werden beiden benoemd tot ‘Lid in de Orde van Oranje Nassau’. Helaas was de heer Winters op vakantie. Hij kreeg het nieuws toen al telefonisch meegedeeld en ontving maandag 13 mei alsnog zijn lintje uit handen van burgemeester Arinda Callewaert-de Groot.

 • Eik van Bergeijk uitgereikt aan Louis Vosters

  (20-05-2019)
  Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot reikt de Eik van Bergeijk uit aan Louis Vosters

  Op donderdag 16 mei 2019 kreeg Louis Vosters de “Eik van Bergeijk” opgespeld door burgemeester Arinda Callewaert-de Groot. Dit gebeurde tijdens de viering van zijn 40-jarig dienstverband en tevens afscheid van als CEO van Wilvo.

 • Koninklijke Onderscheiding aanvragen voor de lintjesregen van 2020

  (13-05-2019)
  Lintje

  ‘Wat een gouwe kerel, daar kun je altijd op bouwen’ en ‘Hoe doet ze dat toch? Een baan, gezin en ook nog zoveel vrijwilligerswerk… petje af hoor!’. Iedereen kent ze wel, personen in uw directe omgeving die goud waard zijn voor de samenleving. Mensen die zich al vele jaren inzetten voor anderen, voor een vereniging of voor een goed doel. Belangeloos en meestal in alle bescheidenheid, simpelweg omdat ze belangrijk vinden dat het werk gedaan wordt. Kortom, mensen die een lintje verdienen. Maar daar gaat het nog vaak mis… De stap om een Koninklijke Onderscheiding aan te vragen wordt vaak vergeten of men denkt dat het ingewikkeld is. Dat laatste is niet helemaal waar Het is wel wat werk, maar echt ingewikkeld is het niet. De procedure en de stappen die u moet doorlopen kunt u vinden op www.bergeijk.nl/lintjes Vanuit de gemeente kan de contactpersoon u ook altijd helpen met het invullen van de juiste formulieren.

 • Werkateliers Zwarte Bergen geven goede inbreng

  (13-05-2019)
  Logoe gemeente Bergeijk

  De voorbije weken zijn er werkateliers gehouden. Centraal stond de toekomst van camping De Zwarte Bergen. Totaal hebben bijna 175 mensen deelgenomen aan de bijeenkomsten. Het gaat om een groot terrein van ruim 23 ha en er spelen vele belangen. Inwoners van Luyksgestel en de Weebosch waren uitgenodigd voor de eerste twee bijeenkomsten. Een derde bijeenkomst was voor de gasten van De Zwarte Bergen.

 • Verkeersdiploma Escape Game

  (13-05-2019)
  De winnende klas van basisschool de Zonnesteen

  In april hebben de kinderen uit groep 7/8 weer deelgenomen aan het verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Alle 212 leerlingen van de 9 scholen in de gemeente Bergeijk zijn geslaagd voor zowel het theoretisch als praktisch examen. En dat is een felicitatie waard.

 • Afsluiting Enderakkers, gewijzigde planning

  (13-05-2019)
  Asfalteringswerkzaamheden

  In verband met asfalteringswerkzaamheden wordt binnenkort de Enderakkers in Bergeijk afgesloten. Op deze weg wordt een nieuwe toplaag aangebracht.

 • Week 21: Laatste ophaaldag asbest

  (13-05-2019)
  Zak gevuld met asbest klaar voor transport

  Tot en met week 21 kunt u op diverse plekken in Bergeijk afgesloten zakken met ingepakte asbesthoudende golfplaten in de openbare ruimte zien liggen. Dit is onderdeel van de actie ‘saneren asbestdaken tot 35 m2’ waarin de gemeente, bij 232 deelnemers van de actie, huis aan huis de asbest komt ophalen.  Meer informatie over deze asbestactie en veel gestelde vragen en antwoorden is te vinden op www.bergeijk.nl/asbest.

 • Sociaal Raadsliedenwerk

  (13-05-2019)
  Logo Social Raadsliedenwerk

  Soms lijkt het wel of er steeds meer regels en formulieren bij komen. Ziet u misschien door de bomen het bos niet meer? Is het invullen van een formulier of het begrijpen van een regeling soms lastig? Dan kan het Sociaal Raadsliedenwerk van de Intergemeentelijke Sociale Dienst de Kempen (ISD) u weer op weg helpen. Sociaal Raadsliedenwerk is gratis voor alle inwoners van de gemeente Bergeijk.

 • Winnaars Sport- en cultuurgala Bergeijk bekend

  (09-05-2019)
  Groepsfoto winnaars Sport- en cultuurgala Bergeijk

  Als gemeentebestuur zijn we erg trots op ons rijke verenigingsleven. Vorig jaar organiseerde we voor de eerste keer een sportgala in de gemeente Bergeijk maar dit jaar hebben we daar ook onze cultuurhelden aan toegevoegd. Een heus sport- en cultuurgala wat plaats heeft gevonden op donderdag 9 mei in theater De Kattendans. Het werd een feestelijke avond, gepresenteerd door Bergeijks talent Mariska van Houts, met een gevarieerd programma vol sport, muziek, dans en entertainment. Ook dit jaar reikte wethouder Stef Luijten diverse prijzen uit aan onze eigen sport- en cultuurhelden.

 • Uitnodiging informatieavond ‘richtlijnen huisvesting arbeidsmigranten Bergeijk 2019’

  (03-05-2019)
  Logo gemeente Bergeijk

  De gemeente Bergeijk onderschrijft het belang van arbeidsmigranten voor de regionale economie. Zij voorzien vooral in de vraag naar personeel in de ‘maakindustrie’ zoals de metaalsector en de bouw. Dit brengt ook een extra huisvestingsvraag met zich mee. Bij het huisvesten van arbeidsmigranten is een aantal aspecten van belang, zoals het welzijn van de gehuisveste personen, de verhouding tot de omgeving, het beheer en impact op de omgeving.

 • Start vaccinaties BMR/DTP en HPV in de regio

  (02-05-2019)
  Logo GGD Brabant-Zuidoost

  Vanaf maandag 13 mei start de vaccinatieronde voor BMR-DTP en baarmoederhalskanker (HPV) in onze regio. Alle 9-jarigen en alle meisjes van 13 jaar krijgen een brief met oproepkaart van het RIVM. De GGD Brabant-Zuidoost voert deze vaccinaties uit op verschillende locaties in de hele regio.

 • Aanmelden verenigingen Sjors Sportief & Sjors Creatief

  (02-05-2019)
  Logo Sjors Sportief & Sjors Creatief

  De gemeente Bergeijk heeft een bruisend cultureel en sportief verenigingsleven waar we erg trots op zijn. Om ouders van basisschoolkinderen een beter beeld te geven welke activiteiten op sportief en cultureel gebied allemaal georganiseerd worden heeft de gemeente besloten om vanaf schooljaar 2019 – 2020 aan te sluiten bij Sjors Sportief & Sjors Creatief.

 • BErgeijk ACTIVE Outdoor Day

  (23-04-2019)
  Flyer BErgeijk ACTIVE Outdoor Day

  BErgeijk ACTIVE outdoor Day, woensdag 29 mei 2019 van 13.30 - 16.30 uur bij de Negende Zaeligheyt te Bergeijk. Stoere en uitdagende outdoor activiteiten in de natuur. Voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 uit heel Bergeijk. Meedoen is gratis! Alle activiteiten zijn onder begeleiding. Meld je snel aan via t.vanuijtregt@bergeijk.nl want VOL = VOL

 • Wim Wouters voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Eersel

  (09-04-2019)
  Wim Wouters

  Zojuist is bekend geworden dat de gemeente Eersel onze gemeentesecretaris Wim Wouters voordraagt als hun nieuwe burgemeester. Wij feliciteren Wim van harte en wensen hem natuurlijk veel succes met deze mooie nieuwe uitdaging na ruim 10 jaar Bergeijk!

 • Tijdelijk verbod gebruik grondwater voor het beregenen van grasland

  (03-04-2019)
  Verbodsgebied gebruik grondwater voor het beregenen van grasland

  Waterschap De Dommel: Op de hoge zandgronden is het grondwaterpeil nog steeds te laag. Waterschap De Dommel heeft een onttrekkingsverbod van grondwater voor grasland ingevoerd voor het gebied ten zuiden van Eindhoven tot de Belgische grens. Agrarische ondernemers en grondeigenaren mogen hun grasland van 1 april tot 1 juni niet beregenen met grondwater. De grondwaterstand is in het stroomgebied van de Dommel afhankelijk van de hoeveelheid regen. Na de droogte in 2018 is er te weinig regen gevallen om op de hoge zandgronden de grondwaterstand voldoende aan te vullen. Extra waterinlaat uit grote rivieren zoals bij onze buurwaterschappen is nauwelijks mogelijk.