Pagina opties

Groter
RSS

Nieuwsberichten

 • Omgevingsvisie Bergeijk

  (21-04-2021)
  Uitzicht over de weilanden op 't Loo

  Kom jij ook naar een van de Ontmoetingen? Praat mee over de Omgevingsvisie! Samen denken we na over de opgaven en uitdagingen in ons mooie Bergeijk en wat wij belangrijk vinden voor in de toekomst.

 • Persconferentie 20 april: Stap 1: winkels en terrassen deels open, einde avondklok

  (21-04-2021)
  Stap 1: terrassen en winkels open, einde avondklok

  Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april. Verder lezen:
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/04/20/stap-1-winkels-en-terrassen-deels-open-einde-avondklok 

 • Persconferentie coronavirus 20 april 2021 in eenvoudige taal

  (21-04-2021)
  Coronaregels 28 april tot en met minstens 10 mei in beeld

  Op dinsdag 20 april was er weer een persconferentie. 
  En waren Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie.
  Ze vertelden over hoe het nu gaat met het coronavirus.
  De belangrijkste dingen leggen ze uit.
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-20-april-in-eenvoudige-taal

 • Pilot Samen doen: jeugdhulp in de school

  (16-04-2021)

  In augustus 2020 is op Speciaal Basisonderwijs de Piramide in Bladel gestart met de pilot Samen Doen; jeugdhulp in de school. In het kader van deze pilot is jeugd- en gezinswerker Bregje Dillen van CJG+ De Kempen drie dagdelen per week werkzaam op de school.

 • Onderzoek naar uitbreiding nucleaire installatie in Mol

  (16-04-2021)
  recumo kernlab

  Het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) in Mol (België) wil de nucleaire installatie in Mol uitbreiden. Er is een vergunning aangevraagd voor de bouw van een zogenaamde ‘RECUMO-installatie’. Het project wordt uitgevoerd onder toezicht en controle van het Belgische Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC). In België is er binnen een straal van 5 kilometer van het SCK een onderzoek gestart.

 • Militaire vliegoefening vliegbasis Eindhoven

  (15-04-2021)
  Vliegbasis Eindhoven

  Van 15 tot en met 23 april 2021 vindt de oefening Orange Bull plaats vanaf Vliegbasis Eindhoven.

 • Actie energiebesparende producten verlengd

  (12-04-2021)

  Ruim 40 % van de huiseigenaren heeft in het afgelopen half jaar gebruik gemaakt van de waardebon van € 70,- en is aan de slag gegaan met energiebesparing in huis. De waardebon wordt u door de gemeente Bergeijk aangeboden.

 • Easter Hunt in gemeente Bergeijk

  (09-04-2021)
  Easter Hunt

  We verlengen de paasdagen... In alle kernen organiseert BergeijkActive voor alle kinderen en jongeren met een mobiel de Easter Hunt. Vanaf vandaag kun je meedoen en de Easter Hunt loopt t/m 30 april. Via de app Piccahunt hebben we in Westerhoven, Riethoven, de Weebosch, op 't Loo, Luyksgestel en Bergeijk 't Hof een fotospeurtocht gemaakt. Ga naar de appstore of gebruik de QR code op de poster. Elke kern heeft dus een eigen speurtocht. Door de vijf foto’s per kern te vinden kun je spellen spelen, punten verdienen én in de top tien komen. Je schrijft je persoonlijk in via de app voor elke speurtocht en gebruikt telkens dezelfde inlog/gebruikersnaam. Vervolgens tellen wij de scores bij elkaar op van alle speurtochten die je hebt gedaan. Let op: als je ze allemaal doet verdien je zo veel mogelijk punten en maak je de meeste kans op prijzen. Op 30 april tellen we alle scores bij elkaar op van alle speurtochten en maandag 3 mei maken we de top 5 bekend op Facebook @bergeijk.active.page en Instagram @BergeijkActive. De gehele top 5 wint een prijs, een tegoedbon die je kunt besteden bij onze lokale ondernemers.

 • Inkijkje nieuwe Kattendans

  (09-04-2021)

  We kondigden het vorige week al aan, een coronaproof inkijkje in de toekomstige Kattendans. Het liefst zouden we iedereen natuurlijk uitnodigen om persoonlijk te komen kijken. Dit lukt nu niet. Daarom gaan we een filmpje maken waarin we de inkijk geven. Zodra deze klaar is, melden we dit natuurlijk.

 • 30 km/uur zone ingericht, omgeving Lijsterbesdreef Bergeijk

  (09-04-2021)
  30 km zone

  De afgelopen maanden is er hard gewerkt op de Lijsterbesdreef en Berkenlaan in Bergeijk. De werkzaamheden zijn uitgevoerd in het kader van het wijzigen van de maximumsnelheid in deze straten. Het gehele woongebied gelegen tussen de Nieuwstraat, Van Beverwijkstraat, Berkenlaan, Sparrendreef en Eerselsedijk is afgewaardeerd naar een 30 km/uur zone.

 • Vacature: Adviesraad Sociaal Domein Bergeijk. Gezocht: 3 leden

  (09-04-2021)
  plaatje vacature ASD

  Interesse in een vrijwilligersfunctie bij de Adviesraad Sociaal Domein? Lees dan snel verder!

 • TONK: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten

  (09-04-2021)

  Heeft u door COVID 19 veel minder inkomen gekregen en hebt u problemen met het betalen van uw huur, hypotheek en andere vaste lasten? Dan kunt u misschien een beroep doen op de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten- ook wel TONK genoemd.

 • Bericht burgemeester Arinda Callewaert-de Groot: Lichten op de sportvelden

  (02-04-2021)
  Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot bij een training op de sportvelden

  Wat hadden we graag met Pasen in het zonnetje op een terras willen zitten in één van onze mooie kernen. Helaas laat de derde golf van het virus dit nog niet toe. Horeca, maar ook winkels en inwoners hebben het moeilijk. Hoewel dit een moeilijke tijd is, wil ik in deze column stilstaan bij zaken die wel goed gaan. Dan denk ik bijvoorbeeld aan onze verenigingen die met de nodige creativiteit denken in mogelijkheden.

 • Winkelen en boodschappen doen

  (01-04-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom blijft Nederland in lockdown. Niet-essentiële winkels zijn gesloten. Winkelen op afspraak en bestellen en afhalen is wel mogelijk.

 • Politiek saai? Niet na het volgen van deze cursus!

  (01-04-2021)

  Op woensdag 2 en 9 juni 2021 starten in gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden de cursus Politiek Actief. Deelnemers leren hoe de lokale democratie werkt en nemen een kijkje achter de schermen van de lokale politiek en het gemeentebestuur. Deelnemers die enthousiast zijn om ook politiek actief te worden, kunnen dit na afloop aangeven. De cursus is gratis, laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

 • Start werkzaamheden Speel-, natuur- en ontmoetplek Patersbos

  (01-04-2021)
  Referentie van de Waterspeelplek (speelplek 5) in het Patersbos

  Het is zo ver! Het Patersbos wordt aangepakt en er zal een speel-, natuur- en ontmoetplek worden gerealiseerd voor alle inwoners en bezoekers van Bergeijk. Het gaat om inclusief spelen, dus ook mindervaliden kunnen er gebruik van maken. Dat is juist het bijzondere van dit project dat door de jeugdgemeenteraad werd bedacht. Inmiddels zijn de voorbereidingen getroffen en zijn enkele kleine werkzaamheden op locatie reeds uitgevoerd. Vanaf week 13 wordt gestart met de omvorming van het bos. Tijdens de uitvoering zijn de hoofdpaden door het bos wel beschikbaar dus u kunt een rondje blijven wandelen, fietsen of hardlopen. Mocht u meer informatie willen over dit project, kijk dan op www.bergeijk.nl/patersbos.

 • Avondklok: blijf binnen

  (31-03-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Het is van 22.00 uur 's avonds tot 4.30 uur ’s ochtends verboden om buiten te zijn.

 • Stimuleringsregeling Landschap

  (25-03-2021)
  Logo Provincie Noord-Brabant

  Het Brabantse landschap is in elke streek net wat anders. Bomen, struiken, poelen, bloemenranden en paden geven het landschap zijn eigen gezicht. Waterschap, provincie en gemeente willen dat kenmerkende landschap herstellen en behouden. Onderhoudt u zo’n landschapselement of wilt u er een aanleggen? Dan is daar misschien een vergoeding voor beschikbaar.

 • Digitalisering en dataficering MKB: 1000 euro subsidie voor MKB’ers

  (25-03-2021)
  Logo Metropoolregio Eindhoven

  MKB-ondernemers in Zuidoost-Brabant kunnen vanaf 1 april 2021 een aanvraag indienen voor de Adviesregeling Digitalisering MKB 2021. Met deze regeling kunnen ze subsidie krijgen om bij een expert advies in te winnen over welke bedrijfsprocessen in hun bedrijf te digitaliseren zijn, hoe dit gedaan kan worden en wat dit oplevert. De subsidie bedraagt maximaal € 1.000 per ondernemer. Belangrijke voorwaarden zijn dat de ondernemer in de regio gevestigd is en dat de ondernemer zelf een bedrag inlegt dat minimaal even groot is als de aangevraagde subsidie.

 • Jeugdgemeenteraad

  (25-03-2021)
  Vergadering jeugdgemeenteraad van 11 maart 2021

  Op donderdag 11 maart 2021 vond de eerste vergadering van de jeugdgemeenteraad in 2021 plaats. Een volle agenda met als belangrijkste punten een terugkoppeling inzake de uitkijktoren N69 en een brainstorm met Bibliotheek de Kempen.

 • Persconferentie coronavirus 23 maart 2021 in eenvoudige taal

  (24-03-2021)
  Beeldsamenvatting Coronaregels 31 maart 2021 tot en met minstens 20 april 2021

  Op dinsdag 23 maart was er weer een persconferentie. 
  En waren Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie.
  Ze vertelden over hoe het nu gaat met het coronavirus.
  De belangrijkste dingen leggen we uit.

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-coronavirus-23-maart-in-eenvoudige-taal

 • Persconferentie 23 maart 2021: Maatregelen tegen corona blijven gelden

  (24-03-2021)

  De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd. Eén maatregel wordt iets aangepast: vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in; om 22.00 uur. Daarnaast kijkt het kabinet naar het gebruik van zelftesten in het onderwijs. Voor het hoger onderwijs is het streven dat studenten straks weer 1 dag per week les op locatie kunnen volgen. Dit kan op zijn vroegst 26 april. Verder lezen:
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/03/23/maatregelen-tegen-corona-blijven-gelden

 • De Luisterlijn

  (16-03-2021)

  In deze tijd is het soms fijn om met iemand te praten. Om je verhaal kwijt te kunnen, samen oplossingen voor een probleem te bedenken of alleen maar vanwege het contact. Een goed gesprek lucht enorm op. Ieder mens heeft dit weleens nodig.

  Maar misschien is het nu moeilijk een luisterend oor te vinden bij iemand in je omgeving. Of je zoekt een klankbord bij iemand die jou niet persoonlijk kent. Bij de Luisterlijn kun je terecht voor een gesprek met aandacht voor jouw verhaal via telefoon, chat of e-mail.

 • Winkelen op afspraak

  (11-03-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Sinds 3 maart kunt u winkelen op afspraak. In dit overzicht staan de voorwaarden die vanaf 16 maart gelden voor winkelen op afspraak.

 • Persconferentie 8 maart 2021: Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord

  (08-03-2021)

  Nog steeds raken te veel mensen besmet met het coronavirus. Ook de druk op ziekenhuizen is nog te hoog. Daarom gaat het kabinet nu niet verder versoepelen, dat zou niet verantwoord zijn. We houden vast aan de maatregelen waarvan we zien dat ze werken. Verder lezen:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2021/03/08/verdere-verruiming-lockdown-nog-niet-verantwoord 

 • Bergeijk: beste WMO-loket van Nederland

  (04-03-2021)
  Wethouder Marko van Dalen en medewerkster Ingrid Jansen bij de banner 'beste WMO-loket van Nederland

  Soms krijg je zomaar ineens een cadeautje… zo voelde de erkenning die we kregen van onze cliënten in een grootschalig onderzoek naar de kwaliteit van de WMO-loketten in Nederland. Bergeijk blijkt het hoogst gewaardeerd te worden van alle loketten in heel Nederland.

 • Verkeershandhaving gemeente Bergeijk

  (04-03-2021)
  Flitser

  Te hard rijden is een veelbesproken onderwerp wanneer het gaat om verkeersveiligheid. In overleg met de gemeente worden door Politie Eenheid Oost-Brabant met enig regelmaat snelheidscontroles gehouden in de gemeente Bergeijk. Deze controles vinden plaats op locaties waar ongevallen en snelheid een mogelijke relatie met elkaar hebben.

 • Kempisch Preventieakkoord: Gezonde Kempen, dat doen we samen!

  (04-03-2021)
  Kempisch Preventieakkoord

  Lekker in je vel zitten, gezond eten, sportief bezig zijn … We weten allemaal dat het belangrijk is. Door hierin samen op te trekken kunnen we dit makkelijker en leuker maken voor elkaar. Zeker als we hierbij een steuntje in de rug krijgen vanuit onze directe omgeving. Want ook als kinderopvangorganisatie, werkgever of winkelier kan je mensen helpen om gezonde keuzes te maken. 

 • Verbeter je huis duurzaam met SDE subsidie

  (04-03-2021)
  Iedereen doet wat

  Ook in 2021 is er voor inwoners met een eigen huis in de gemeente Bergeijk weer subsidie beschikbaar voor woningisolatie, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen. Met deze subsidie duurzame energie (SDE) hoopt de gemeente inwoners een steuntje in de rug te geven om huizen duurzaam te verbeteren door te isoleren of duurzame energie op te wekken.

 • Meetpunt luchtkwaliteit in Riethoven

  (04-03-2021)
  Meetpunt luchtgeluid

  Samen met een groot aantal gemeenten uit Zuid-Oost Brabant heeft de gemeente Bergeijk zich aangesloten bij het Regionaal Meetnet Luchtkwaliteit. Met het ‘Regionaal Meetnet’ wordt in onze regio in eerste instantie gestart met het meten van de luchtkwaliteit. Op een later moment, in overleg met een klankbordgroep, wordt het meetnet uitgebreid met een module ‘geluid’. Het Regionaal Meetnet heeft als doel om de opgedane kennis uiteindelijk in te zetten voor het opstellen van beleid voor een gezondere samenleving.

 • Stevige impuls voor de transitie van het buitengebied in De Kempen

  (04-03-2021)

  Het Huis van de Brabantse Kempen: De Kempen staat, net als heel Nederland, voor grote opgaven op het terrein van duurzame voedselproductie, klimaatadaptatie, duurzame energie en het versterken van de biodiversiteit. Deze uitdagingen vragen om een samenhangende, gebiedsgerichte benadering van onder meer landbouw, natuur, milieu, kwaliteit van leefomgeving en water. Alleen samen kunnen we deze enorme opgaven realiseren zodat we ook in de toekomst verantwoord kunnen oogsten en genieten van al het lekkers, moois en dierbaars wat de Kempen ons te bieden heeft. De gemeenten Eersel, Oirschot, Bergeijk, Bladel, Reusel-De Mierden, Waterschap de Dommel, ZLTO, Brabants Landschap, provincie Noord-Brabant, HAS ‘s-Hertogenbosch en lokale groepen hebben de handen ineen geslagen, met organisatorische ondersteuning van Het Huis van de Brabantse Kempen, om deze opgaven te realiseren. Vanuit het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is voor proeftuinen de Kempen € 2.100.000,- aan deze samenwerking beschikbaar gesteld. De looptijd is per directe ingang tot en met 2023.

 • Reizen en vakantie

  (25-02-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Elke reis verhoogt de kans op besmettingen of het meenemen van nieuwe varianten van het coronavirus naar Nederland. Reis niet naar het buitenland tot en met 15 mei.

 • Belgische coronamaatregelen verlengd tot 1 april 2021

  (15-02-2021)

  Tot 1 april 2021 verbiedt de Belgische overheid alle niet-noodzakelijke reizen van en naar België. Voor alle Nederlanders betekent dit dat je tot 1 april niet naar België mag reizen voor toeristische of recreatieve doeleinden, om familie te bezoeken of om te gaan funshoppen. Wie toch de grens over moet, moet een ‘verklaring op eer’ en in sommige gevallen ook nog aanvullende bewijsdocumenten bij zich hebben. Dat zijn de algemene regels. Voor grensbewoners gelden echter specifieke regels. Wat zijn die?

 • Langdurige afsluiting Stokkelen Eersel

  (04-02-2021)
  Omleiding Stokkelen zoals beschreven in de tekst aangegeven op een kaart

  Maandag 15 februari 2021 starten we met de uitvoering van werkzaamheden voor de bouw van een tweetal fietstunnels en een ovatonde aan de Stokkelen (Eersel). De werkzaamheden maken onderdeel uit van de (nieuw) aan te leggen Diepveldenweg en zijn halverwege juli 2021 gereed. 

 • Praktische richtlijnen om basisscholen te openen

  (04-02-2021)
  Richtlijnen basisonderwijs vanaf 8 februari

  Het ministerie van OCW heeft, samen met de vertegenwoordigers van leraren, schoolleiders en schoolbesturen, praktische richtlijnen opgesteld waarmee de basisscholen open kunnen vanaf 8 februari. Meer lezen:
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/02/03/praktische-richtlijnen-om-basisscholen-te-openen 

 • Blijf thuis

  (03-02-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Hoe minder contacten, hoe minder besmettingen.

 • Voorkom oplichting: GGD vaccineert géén ouderen aan huis en vaccinaties zijn gratis

  (03-02-2021)
  Logo GGD Brabant-Zuidoost

  GGD Brabant Zuidoost: De GGD neemt geen contact op met ouderen over vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te prikken. Vaccineren door de GGD is altijd gratis.

  De GGD ontvangt berichten dat ouderen in Noord-Brabant worden gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij de mensen aan huis. Let op want dit is mogelijk is een vorm van oplichting.

 • Werk thuis

  (03-02-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Thuiswerken is een effectief middel om besmettingen tegen te gaan.

 • Basisscholen en kinderdagopvang weer open

  (03-02-2021)
  Primair onderwijs vanaf maandag 8 februari volledig open

  Vanaf maandag 8 februari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open. Dat heeft het kabinet op zondag 31 januari besloten. Lees verder:
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/01/31/basisscholen-en-kinderdagopvang-weer-open

 • Bestellen en afhalen bij winkels

  (02-02-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Niet-essentiële winkels zijn dicht tijdens de lockdown. Per 10 februari is het wel mogelijk om producten te bestellen en af te halen bij een winkel. Hoe werkt het?.
  Meer informatie:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/winkels-en-contactberoepen/winkelen-en-boodschappen-doen 

 • Avondklok taxbus

  (25-01-2021)
  Taxbus: Vervoer van deur tot huis

  Taxbus: Op 20 januari 2021 heeft premier Rutte tijdens een persconferentie kenbaar gemaakt dat men voornemen is om een landelijke avondklok in te stellen met als doel het aantal coronabesmettingen terug te dringen.

 • Taxbus vangnet voor OV

  (25-01-2021)
  Taxbus: Vervoer van deur tot huis

  Taxbus: Daar waar in Brabant geen buslijnen meer rijden, met name door het wegvallen van de buurtbussen, kunnen reizigers gebruik maken van de regiotaxi's, in Zuid-Oost Brabant bekend als Taxbus. De provincie heeft met de vijf regio’s in Brabant afgesproken dat reizigers in die gevallen tegen WMO-tarief kunnen reizen. Dat is gelijk aan het OV-tarief. U kunt in dit geval een Taxbus bestellen door te bellen met de reserveringslijn en hoeft in dit geval niet in het bezit te zijn van een Taxbuspasje. 

 • Forse uitbreiding steun- en herstelpakket

  (21-01-2021)

  Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit. Het vaccineren is gestart en dat zorgt voor perspectief. Tegelijkertijd is de realiteit dat dit een loodzware periode is voor ondernemers. De coronacris is inmiddels ook een langlopende economische crisis, waarbij veel ondernemers en werkenden hard zijn getroffen. Buffers zijn geslonken, reserves zijn opgebruikt.  Maatregelen zijn verzwaard en Nederland is in lockdown. Daarom geeft de regering het steun- en herstelpakket een flinke extra impuls. Verder lezen:
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/01/21/forse-uitbreiding-steun--en-herstelpakket

 • Thuisquarantaine door corona

  (14-01-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  In verschillende situaties moet je thuisblijven om te voorkomen dat je anderen besmet met het coronavirus.

 • Onderwijs op afstand tot en met 7 februari

  (14-01-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Tot en met 7 februari is het onderwijs fysiek gesloten. Mogelijk kan het basisonderwijs al eerder open op 25 januari. Daarover volgt later meer informatie. Alle scholen en instellingen geven onderwijs op afstand.

 • Goed je handen wassen

  (14-01-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Door regelmatig je handen te wassen, verklein je de kans dat jij of iemand in je omgeving het coronavirus krijgt.

 • Kinderopvang

  (14-01-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  De kinderopvang (kinderopvang en BSO) en het basisonderwijs zijn dicht tot en met 7 februari. er wordt voor het basisonderwijs en de kinderopvang onderzocht of zij wellicht eerder weer geheel open kunnen, mogelijk vanaf 25 januari.

 • Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties

  (12-01-2021)

  Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties helpt bij het verbeteren van fouten in overheidsregistraties.

 • Word vrijwilliger bij de brandweer

  (12-01-2021)
  Word vrijwilliger bij de brandweer

  Wil jij zorgen voor veiligheid? Kun jij ertegen om in onverwachte situaties terecht te komen, waarin soms iedere seconde telt? Als jij hier mentaal en fysiek fit voor bent, dan zoeken wij jou! Meld je nu aan via www.jouwbrandweer.nl Voor geïnteresseerden organiseren we, zodra dat weer kan, op onze post in Luyksgestel of Bergeijk een oefenavond.

 • Testen bij klachten

  (07-01-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Veel mensen met klachten hebben het coronavirus. Met een test weet je snel of je weer naar buiten kunt of dat je extra voorzichtig moet zijn, zodat je anderen niet besmet.

 • Wanneer testen en in quarantaine?

  (07-01-2021)
  Flyer met hierop een stroomschema voor iedereen vanaf 13 jaar

  Dit stroomschema helpt u te bepalen of en hoe lang u thuis moet blijven vanwege corona, of uw huisgenoten ook thuis moeten blijven en of u getest moet worden.

 • Onderwijs op afstand vanaf 16 december 2020

  (16-12-2020)
  Onderwijs op afstand vanaf 16 december

  Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten beperken. Ook in het onderwijs. Van 16 december t/m tenminste 17 januari is onderwijs fysiek gesloten en wordt onderwijs op afstand gegeven. Meer informatie:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kinderopvang 

 • Kinderopvang

  (14-12-2020)
  Kinderopvang

  Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. NL gaat in lockdown. Er is noodopvang voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep en voor kwetsbare kinderen. Ook komt het kabinet met een regeling om ouders te compenseren voor gemaakte kosten. Meer informatie:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kinderopvang/kinderopvang-noodopvang 

 • Bent u geraakt door de toeslagaffaire?

  (01-12-2020)

  Bent u of kent u iemand die geraakt is door de Belastingdienst i.v.m. fraudeverdenking kinderopvangtoeslag? Heeft u hierdoor op dit moment nog (financiële) problemen? Dan kunt u zich melden bij het meldpunt vroegsignalering: vroegsignalering@kempengemeenten.nl. Bij dit meldpunt van de Kempengemeenten/Bergeijk kunt u terecht met uw vragen en problemen. U wordt dan verder geholpen door onze sociaal raadslieden en u kunt een beroep doen op onze mogelijkheden voor schuldhulpverlening.

 • Gebruik van mondkapjes

  (30-11-2020)
  Gebruik van mondkapjes

  Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is vanaf 1 december het dragen van een mondkapje in winkels, musea, bij de kapper en op veel andere plekken verplicht. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/mondkapjes

 • Laat je testen bij de GGD

  (12-11-2020)
  Heb je klachten die passen bij corona? Laat je testen

  Heb je klachten die passen bij het coronavirus? Laat je dan bij voorkeur testen op een GGD-locatie. In Zuidoost-Brabant kun je momenteel binnen een dag terecht en heb je de volgende dag de uitslag. Je laten lesten bij de GGD is veilig, betrouwbaar, gratis en snel. De GGD teststraat maakt gebruik van een PCR-test.

 • Testen en quarantaine

  (23-10-2020)
  'Stroomschema testen en quarantaine

  Wanneer moet je thuisblijven vanwege corona, wanneer moet je een testafspraak maken en welke uitzonderingen zijn er? Dit stroomschema wijst de weg.

 • Mijlpaal herontwikkeling Zwarte Bergen

  (19-10-2020)
  Artist Impression Centrumgebouw Forest Village

  Een belangrijke mijlpaal voor de herontwikkeling van Camping de Zwarte Bergen naar een vakantiepark. Landal GreenParks wordt de exploitant van het luxe vakantiepark Forest Village. Alle politieke partijen in Bergeijk gaven na de raadsinformatieavond aan dat ze blij zijn met deze hoogwaardige en toekomstbestendige ontwikkeling voor Bergeijk en de Kempen.

 • Visvijver Westerhoven gedeeltelijk gesloten i.v.m. asbestwerkzaamheden

  (03-09-2020)
  Situatietekening visvijver Westerhoven waar wel en niet gevist mag worden

  De gemeente Bergeijk heeft besloten om de visvijver in Westerhoven, gelegen aan de Eeuwselsedijk, gedeeltelijk te sluiten. Deze afsluiting is tot een nader te bepalen moment. Aangezien er asbestverdacht materiaal was aangetroffen in de met puin opgemaakte oevers, heeft er gistermiddag een nadere inspectie plaatsgevonden. Daarbij bleek dat er ook asbest op de wandelpaden ligt. Om de ernst en omvang van de situatie te bepalen is aanvullend onderzoek noodzakelijk. Dit onderzoek is inmiddels opgestart en de kwestie is besproken met het bestuur van de visvereniging.

 • Bel 0800-1202 voor een coronatest

  (01-06-2020)
  Bij klachten blijf thuis en laat je testen, bel 088-1202

  Heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten en/of verhoging. Blijf dan thuis en laat je testen op het coronavirus. Bel het landelijke gratis telefoonnummer 0800-1202 en maak een testafspraak bij een GGD-locatie in de buurt.
  Lees meer: www.rijksoverheid.nl/coronatest

 • Protocollen op brancheniveau

  (01-06-2020)
  Logo Corona protocollen

  In samenwerking met de Rijksoverheid lanceerden VNO-NCW en MKB-Nederland op vrijdag 29 mei 2020 de nieuwe website www.mijncoronaprotocol.nl. Op deze site zijn alle protocollen te vinden waarin is vastgelegd hoe bedrijven en publieke organisaties in hun sector aan de slag gaan met de 1,5-meterregels en andere RIVM-voorschriften om verantwoord open te kunnen.

 • WhatsApp Hulplijn voor anderstaligen tijdens coronacrisis

  (08-05-2020)
  Rode telefoon met een rood kruis

  Het Rode Kruis is gestart met een WhatsApp Hulplijn voor anderstaligen. Speciaal voor mensen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende machtig zijn en daardoor nauwelijks iets meekrijgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Zij vormen een risico voor zichzelf en anderen.

 • Ondersteuning kinderen

  (21-04-2020)
  Logo Leergeld Veldhoven en De Kempen

  Veel scholen zijn momenteel druk bezig om het mogelijk te maken dat kinderen thuis onderwijs kunnen volgen. Veelal wordt hierbij gebruik gemaakt van online lesprogramma's. Vanuit Leergeld Nederland is aangegeven dat de eerste verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij het onderwijs en de lokale overheid.

 • Spanningen thuis

  (16-04-2020)
  Probeer maar eens thuis te spelen als je ouders er de hele tijd doorheen werken

  Informatie van het Nederlands Jeugd Instituut
  Het zijn onzekere tijden. Niemand weet welke gevolgen het coronavirus precies gaat hebben en hoe lang het gaat duren. Kinderen, jongeren en ouders zijn veel meer thuis dan gewoonlijk. Dat kan voor spanningen zorgen, wat weer van invloed is op wat je aan kunt. De informatie verandert van dag tot dag en met z’n allen thuis zijn is nu het nieuwe normaal. Wat kun je als ouder doen om spanning te voorkomen? En wat doe je als deze toch oploopt?

 • Praatje met een maatje

  (16-04-2020)
  Praatje met een maatje

  Wél!zijn de Kempen is gestart met een tijdelijke bellijn: Praatje met een Maatje. De telefoonlijn is bedoeld voor mensen uit ons werkgebied die tijdens de coronacrisis minder contacten hebben en binnen moeten blijven. Even een praatje met iemand maken kan dan heel prettig zijn. Bellers kunnen ook terecht voor een (hulp)vraag. Het nummer is niet bedoeld voor vragen over het virus. Het telefoonnummer (0497 - 229 040) is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10.00 uur tot 13.00 uur.

 • Quarantaine beschermt niet tegen huiselijk geweld

  (16-04-2020)
  Iedereen veilig

  Maak je je zorgen om een kind, volwassene of ouder? Jij kunt iets doen. Ook als je twijfelt. Let op de signalen, praat erover en vraag om hulp. In alle gevallen kun je via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis

 • Ons gesprek, hulplijn KBO Brabant voor senioren

  (16-04-2020)
  Ons gesprek

  Ons Gesprek is een initiatief van KBO Brabant dat op 1 maart 2020 van start is gegaan. Een geluk bij een ongeluk, want daarmee kunnen ze in deze tijd van crisis getrainde vrijwilligers Brabant-breed inzetten om persoonlijke, diepgaande gesprekken aan te gaan met mensen die daar behoefte aan hebben. Helaas nu niet via persoonlijk bezoek zoals ze in principe beogen, maar wel via (beeld)bellen.

 • Nieuwe gezinsrituelen

  (16-04-2020)
  Poster nieuwe gezinsrituelen

  Corona heeft het dagelijks leven in gezinnen flink veranderd. Ineens zijn allerlei gewoontes niet meer zo gewoon. Herkenbaar? Dit is het moment om samen nieuwe rituelen te ontwikkelen. Rituelen zorgen voor verbinding. Lees verder voor inspiratie.

 • Corona portal for internationals launched

  (07-04-2020)
  Corona-portal for non-Dutch speakers

  During this Coronacrisis it is important to help each other out as much as possible. Finding information on initiatives that lighten up the day, having the possibility to get in (virtual) touch with others, getting informed by the latest Dutch news, translated into English. These are just some examples that can be found on the designated Corona portal by Holland Expat Center South, which has been set up for and with the International community here in Brainport Eindhoven.

 • Zorg voor financiën in deze onzekere tijd!

  (07-04-2020)
  Logo Startpunt Geldzaken

  De coronacrisis zal voor velen van u financiële gevolgen hebben. Het is lastig te bepalen hoe dit uit zal pakken: het is een onzekere tijd. Wanneer u financieel krapper zit, of in de problemen komt, kan het Startpunt Geldzaken van het NIBUD ondersteuning bieden.

 • Steunmaatregelen voor ondernemers vanwege het coronavirus

  (18-03-2020)

  Ook voor u als ondernemer kan het virus gevolgen hebben. Uiteraard is gezondheid het allerbelangrijkste, maar financiële zorgen kunnen ook funest zijn. Vanuit de overheid zijn er verschillende regelingen en steunmaatregelen waarmee u geholpen wordt.

 • Financiële problemen door het coronavirus?

  (18-03-2020)

  Alle aandacht gaat op dit moment uit naar het voorkomen van verspreiding van het coronavirus. We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen voor veel inwoners en ondernemers ook financiële gevolgen hebben. Vandaar dat we u een aantal praktische tips willen geven.

 • Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven ondersteunt weer nieuwe projecten

  (17-03-2020)
  Logo Metropoolregio Eindhoven

  Al zo’n 25 jaar investeren de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant gezamenlijk in innovatieve samenwerkingsprojecten die de regionale economie versterken. Dit doen zij via het Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven. Het fonds werkt met een tendersysteem. In januari heeft het Dagelijks Bestuur van de Metropoolregio Eindhoven besloten om 25 ingediende aanvragen te subsidiëren.

 • Extra maatregelen milieustraat i.v.m. coronavirus

  (17-03-2020)
  Milieustraat Bergeijk

  Ondanks het coronavirus is de milieustraat in Bergeijk op de normale tijden nog gewoon open. Omdat we de afgelopen dagen een toename zien van het aantal bezoeken aan de milieustraat, nemen we wel extra maatregelen.