Pagina opties

Groter
A A
RSS

Nieuwsberichten

 • Gratis training weerbaarheid voor vrijwilligers (sport)verenigingen

  (22-03-2019)
  Logo gemeente Bergeijk

  Vrijwilligers zijn onmisbaar binnen het verenigingsleven. De werkzaamheden als trainer, leider of coach van jeugd zijn uitdagend. Hoe houdt u bijvoorbeeld op een goede manier de leiding over de groep en zorgt u ervoor dat iedereen zich prettig voelt binnen het team? Hoe wordt omgegaan met respectloos gedrag of met onderlinge rivaliteit? Met de gratis training “weerbaarheid & de (sport)vereniging” wil de gemeente Bergeijk vrijwilligers hierbij ondersteunen.

 • Verstrijken betalingstermijn aanslag OZB/Forensenbelasting en Reclamebelasting 2019

  (22-03-2019)
  Inforgraphic gemeentelijke aanslagen betalen

  Op 31 maart 2019 verstrijkt de betalingstermijn van de aanslag OZB/Forensenbelasting en Reclamebelasting 2019. Heeft u nog niet betaald? Doe dit dan meteen en voorkom zo onnodige kosten.

 • Oefening Orange Bull

  (22-03-2019)
  Infographic oefening Orange Bull

  Van maandag 1 tot en met vrijdag 5 april vindt de oefening Orange Bull plaats waarbij 2 C-130 Herculessen, 3 vluchten per dag maken. Hoewel er primair vanaf vliegbasis Eindhoven wordt gevlogen zullen ook de locaties Woensdrecht, De Kooij, Schaffen (België), De Peel, Artillerie Schietkamp in ’t Harde (ASK) en Twente Airport worden aangedaan.

 • Creepy Mission een groot succes

  (22-03-2019)
  Logo BErgeijkACTIVE

  De Bende van Riethoven is een betrokken groep jongeren en volwassenen die een positieve bijdrage willen leveren aan de vrijetijdsbesteding van de jeugd in Riethoven. Het eerste evenement wat deze twaalf koppige organisatie vrijdag 15 maart heeft georganiseerd is een groot succes gebleken.

 • Nomineer jouw winnaars voor het sport- en cultuurgala

  (22-03-2019)
  Logo Sport & cultuurgale Bergeijk

  And the winners are… voor het tweede jaar gaan we onze sporters tijdens het gala in het zonnetje zetten. Maar dit jaar voegen we er ook onze culturele winnaars aan toe. Een heus sport- en cultuurgala wat plaats zal vinden op donderdag 9 mei 2019 in theater De Kattendans. Het belooft een feestelijke avond te worden met een gevarieerd programma vol sport, muziek, dans en entertainment waarbij we ook dit jaar weer diverse prijzen uitreiken.

 • Arjan Rijkers en Kees Smolders zijn ‘Ondernemer(s) van het Jaar Bergeijk’

  (19-03-2019)
  ‘Ondernemer(s) van het Jaar Bergeijk’ Arjan Rijkers en Kees Smolders

  Op dinsdag 19 maart, tijdens het traditioneel drukbezochte Ondernemers Contact Bergeijk werd voor de elfde keer de Ondernemer van het Jaar uitgeroepen. Genomineerden waren Jeroen Blankers (Borrenbergs Groep), Wendy de Jong (Esthetique) en Arjan Rijkers en Kees Smolders (Herberg in het Wilde Zwijn en B&B De Vrolijcke Bosmuis).    

 • Toekomstbestendige maakindustrie - Bedrijventours

  (14-03-2019)
  Logo Toekomstbestendige maakindustrie

  In samenwerking met het Kempisch Ondernemers Platform, Innovatiehuis de Peel en enkele brancheorganisaties heeft Brainport Development het programma Toekomstbestendige Maakindustrie opgezet. Dit programma helpt MKB bedrijven uit de maakindustrie in Brainport succesvol te blijven.

 • Nationale Boomfeestdag 2019

  (14-03-2019)

  De gemeente Bergeijk streeft er naar om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één eigen boom te laten planten in onze gemeente. Dit sluit mooi aan op het thema van dit jaar ‘Ieder kind een boom’ van de Nationale Boomfeestdag 2019. Ondanks de natte weersomstandigheden werden er ruim 3000 bomen en struiken geplant door ongeveer 170 leerlingen van 7 basisscholen.

 • Vrijwilligersonderscheiding voor Henk Bogers

  (12-03-2019)

  Op maandag 11 maart 2019 heeft wethouder Kuijken een vrijwilligersonderscheiding uitgereikt aan de heer H.P. (Henk) Bogers. Hij ontvangt deze onderscheiding voor het vele vrijwilligerswerk dat hij de afgelopen 31 jaar heeft gedaan voor EHBO vereniging Sint Maarten in Luyksgestel.

 • De Eik van Bergeijk voor Wereldkampioen Harrie Lavreysen

  (08-03-2019)
  Harry Lavreysen zwaaiend op de podiumwagen tijdens zijn huldiging Copyright @Jeroen Nieuwenhoff

  Op donderdag 7 maart 2019, tijdens de huldiging voor zijn WK prestaties heeft burgemeester Arinda Callewaert-de Groot De Eik van Bergeijk uitgereikt aan Harrie Lavreysen. Hij kreeg de gemeentelijke onderscheiding vanwege zijn twee gouden medailles op het WK baanwielrennen en de positieve uitstraling voor Bergeijk en Luyksgestel in het bijzonder.  

 • Dienstverlening Bergeijk scoort goed in burgerpeiling

  (06-03-2019)
  Logo gemeente Bergeijk

  Eén keer per drie jaar laat de gemeente een onderzoek naar de kwaliteit van dienstverlening uitvoeren. We vinden het belangrijk om deze uitkomsten te vertalen in ons beleid en om het elke dag een beetje beter te doen. Net als in 2015 scoren we ook nu weer boven de landelijke standaard.

 • Asfaltwerkzaamheden Westerhoven

  (28-02-2019)
  Wergwerkzaamheden in Bergeijk

  Van maandag 18 maart t/m 25 april 2019 worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd op een aantal wegen in het buitengebied van Westerhoven. De werkzaamheden omvatten voornamelijk het repareren van slechte stukken asfalt, het aanbrengen van nieuw asfalt en het vervangen van bestaande grasbetontegels langs een aantal wegen.

 • Houtveiling Bergeijk op 23 maart 2019

  (21-02-2019)
  Kavels hout voor de houtveiling Bergeijk

  Traditiegetrouw organiseert de gemeente Bergeijk samen met bureau Staro bv, de beheerder van de gemeentebossen, ook dit voorjaar weer een houtveiling. Het hout is afkomstig uit de gemeentebossen, houtsingels en plantsoenen. De opbrengst van het hout komt ten goede aan nieuwe aanplant.

 • Puber in huis? Een toer!

  (18-01-2019)

  Puberexpert Marina van der Wal: “Het opvoeden van pubers is leuk!”

  Op 14 februari en 3 april ontvangen de Kempengemeenten Marina van der Wal, zelf moeder van twee ‘bijna klaar’ pubers, met haar Theatervoorstelling ‘Een puber in huis? Een toer!’. “De puberteit zien veel ouders als de lastigste opvoedperiode van hun kinderen. En ondanks het feit dat pubers zich natuurlijk gaan verzetten tegen hun ouders, hoeft dat helemaal niet. Zeker niet als je weet hoe het brein van pubers zich in deze periode ontwikkelt”. 

 • Wijziging van betaling milieustraat

  (19-12-2018)

  Let op! In verband met een wijziging van betaling ontvangt u vanaf 2 januari 2019 geen aanslag meer voor uw storting bij de milieustraat. U dient uw betaling bij de milieustraat ter plekke per pin te voldoen. Neem daarom voortaan naast uw milieupas ook uw pinpas mee!