Pagina opties

Groter
RSS

Nieuwsberichten

 • Persmoment 27 mei 2020: actuele routekaart coronamaatregelen

  (29-05-2020)
  Actuele routekaart coronaversoepelingen

  De planning voor de versoepelingen van de coronamaatregelen in Nederland, blijft op hoofdlijnen van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 27 mei 2020 besloten. Minister-president Rutte lichtte de uitkomsten van het overleg na afloop toe tijdens een persmoment. Meer informatie over de versoepeling en de voorwaarden: 

  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/05/28/persmoment-27-mei-actuele-routekaart-coronamaatregelen

 • Vacature

  (29-05-2020)
  Logo BErgeijkGROET

  Word jij onze nieuwe collega? De gemeente Bergeijk heeft een prachtige vacature voor een Senior Financieel adviseur / coördinator. Reageren kan t/m 14 juni 2020.

 • Koninklijke Onderscheiding aanvragen voor de lintjesregen van 2021

  (27-05-2020)
  Koninklijke Onderscheiding

  Iedereen kent ze wel, personen in uw directe omgeving die goud waard zijn voor de samenleving. Mensen die zich al vele jaren inzetten voor anderen, voor een vereniging of voor een goed doel. Belangeloos en meestal in alle bescheidenheid, simpelweg omdat ze belangrijk vinden dat het werk gedaan wordt. Kortom, mensen die een lintje verdienen. Maar daar gaat het nog vaak mis… De stap om een Koninklijke Onderscheiding aan te vragen wordt vaak vergeten. U hebt nu de kans om daar verandering in te brengen. De deadline voor het aanleveren van voorstellen voor de Lintjesregen van 2021 is woensdag 1 juli 2020. Let op: dien uw aanvraag tijdig in!

 • Samenwerken aan de energie van morgen

  (27-05-2020)
  Visual Concept Regionale Energiestrategie (RES)

  Alle gemeenten in Nederland kijken hoe ze in de toekomst het beste met de energievoorziening kunnen omgaan. In onze regio willen we meer duurzame energie en minder aardgas gebruiken. Dat is beter voor het klimaat. We bedenken hoe we Zuidoost-Brabant duurzamer kunnen maken. Dit doen we samen met de provincie, twee waterschappen, de netbeheerder en verschillende belanghebbenden. Hoe we dat willen doen, beschrijven we in de Regionale Energiestrategie (RES).

 • Veilig werken bij contactberoepen

  (19-05-2020)
  Checklist veilig werken bij contactberoepen

  Het uitoefenen van de meeste contactberoepen is weer mogelijk. Contactberoepen zijn beroepen waar er vaak en direct contact met anderen is binnen een afstand van 1,5 meter. Uiteraard moeten de mensen in deze beroepen zo veilig mogelijk kunnen werken en ook moet het voor klanten veilig zijn. Meer informatie over veilig werken bij contactberoepen: 
  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/werk/contactberoepen

 • Persconferentie 19 mei 2020: Corona-aanpak: de volgende stap

  (19-05-2020)
  Infografic van de volgende stap in de corona-aanpak

  Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.

  Meer informatie over de versoepeling en de voorwaarden: 
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/05/19/corona-aanpak-de-volgende-stap

 • Persconferentie van 19 mei 2020 in eenvoudige taal

  (19-05-2020)
  Infografic van de volgende stap in de corona-aanpak

  Op dinsdag 19 mei vertelden premier Mark Rutte en minister De Jonge op televisie over corona. De belangrijkste dingen leggen we uit:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-coronavirus-de-stappen-na-1-juni-in-eenvoudige-taal

 • Zet PMD-zakken en afvalcontainers niet te vroeg aan de straat

  (19-05-2020)
  PMD-zakken hangend aan een kroonring rondom een lantaarnpaal

  De huis aan huisinzameling van PMD in zakken, GFT-afval en restafval in containers start om 07.30 uur. Het is fijn als u zorgt dat uw containers en zakken tijdig aan straat staan. Maar niet te vroeg!

 • Samen buiten spelen tot en met 12 jaar

  (19-05-2020)
  Speeltuin

  De overheid heeft de regels voor kinderen iets meer versoepeld. Dit omdat kinderen nauwelijks een rol lijken te spelen bij het overdragen van het coronavirus en er zelf weinig last van ondervinden (bron: RIVM). Daarom mogen kinderen tot en met 12 jaar ook samen buiten spelen, op het schoolplein, op speelplekken in de buurt of op straat. Wel onder toezicht van ouders/verzorgers en volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarom heeft de Branchevereniging Spelen & Bewegen spe(e)lregels voor speelplekken ontwikkeld. 

 • Krachtig gebaar voor behoud sociale huurwoningen van Vestia

  (19-05-2020)
  Wethouder Marko van Dalen ondertekend de overeenkomst met Vestia

  Op 12 mei 2020 tekende minister Ollongren met alle betrokkenen voor een aanpak van de volkshuisvestelijke problematiek rondom de Vestiawoningen in de gemeenten Bergeijk, Brielle, Barendrecht, Pijnacker-Nootdorp, Westland en Zuidplas. Daarmee zeggen alle betrokken partijen het volkshuisvestelijke probleem in deze gemeenten te willen oplossen. 

 • Markering Japanse Duizendknoop

  (13-05-2020)
  Paaltjes in de berm met een geel gemarkeerde bovenkant op een plaats waar Japanse duizendknoop groeit

  De Japanse Duizendknoop is een uitheemse plantensoort die een groot negatief effect heeft op zowel de biodiversiteit als natuurlijkheid. Bovendien kan de soort aanzienlijke economische schade veroorzaken aan bijvoorbeeld verhardingen, bouwwerken, rioleringen en funderingen door de enorme groeikracht van de wortelstokken.

 • Nieuwe noodverordening COVID-19 vanaf 11 mei van kracht

  (12-05-2020)
  Logo Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

  Voorzitter John Jorritsma van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft maandag 11 mei een nieuwe noodverordening vastgesteld. Onderstaande Noodverordening COVID-19 is op dit moment van kracht in onze veiligheidsregio.

 • Welkom terug op school!

  (11-05-2020)
  Welkom terug op school

  Maandag 11 mei is het zover… de schoolpoorten gaan weer voorzichtig open. Leerkrachten, ouders, gemeente en de meeste kinderen zijn blij dat de scholen weer enigszins open gaan. Om dat gevoel kracht bij te zetten hing wethouder Marko van Dalen samen met de buitendienst afgelopen vrijdag een spandoek aan de Churchilllaan op met de tekst: ‘Welkom terug op school!’. Dit spandoek hangt op 10 locaties in Bergeijk waar normaal gesproken het spandoek ‘Wij gaan weer naar school’ na de zomervakantie hangt.

 • WhatsApp Hulplijn voor anderstaligen tijdens coronacrisis

  (08-05-2020)
  Rode telefoon met een rood kruis

  Het Rode Kruis is gestart met een WhatsApp Hulplijn voor anderstaligen. Speciaal voor mensen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende machtig zijn en daardoor nauwelijks iets meekrijgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Zij vormen een risico voor zichzelf en anderen.

 • Duurzaamheidstip mei: Energiezuinig verlichten

  (08-05-2020)
  Logo BErgeijkGREEN

  Gloei- en halogeenlampen vervangen door ledlampen is een slimme zet, zelfs als de lampen nog goed werken. Een ledlamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder stroom dan een halogeenlamp. Er bestaan ledlampen in vrijwel alle soorten, maten en tinten. Hoewel de aanschafprijs hoger is, zijn met led je kosten na een tijdje lager door het lage verbruik en de lange levensduur.

 • Statement voorzitters veiligheidsregio’s 6 mei 2020

  (08-05-2020)
  Logo Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

  Naar aanleiding van de persconferentie van minister-president Rutte waaruit blijkt dat wij een volgende fase zijn ingegaan, hebben de voorzitters van de Brabantse Veiligheidsregio's een statement afgegeven. Lees het statement op de website van de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost.

 • Mobiliteit in de Kempen na Corona

  (08-05-2020)
  Logo Huis van de Brabantse Kempen

  Huis van de Brabantse Kempen: Overvolle wegen, files, verkeersinfarcten… voorheen een dagelijks probleem. Maar het filenieuws heeft ons al enige tijd maar weinig te vertellen.

 • Persconferentie 6 mei 2020: Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand

  (07-05-2020)
  Infographic met de basisregels

  Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.

  Meer informatie over de versoepeling en de voorwaarden: 
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/05/06/vermijd-drukte-houd-15-meter-afstand

 • Persconferentie van 6 mei 2020 in eenvoudige taal

  (07-05-2020)

  Op woensdag 6 mei vertelde Premier Mark Rutte op televisie over corona. De belangrijkste dingen leggen we uit: 
  https://www.rijksoverheid.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/de-persconferentie-van-6-mei-in-eenvoudige-taal

 • Statement voorzitters over de nieuwe noodverordening van 29 april 2020

  (01-05-2020)
  Logo Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

  Naar aanleiding van de nieuwe noodverordening hebben de voorzitters van de Brabantse Veiligheidsregio's een statement afgegeven. Hierin kunt u onder andere lezen wat het voor u betekent nu het verbod op recreatief nachtverblijf is opgeheven. Lees het statement op de website van de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost.

 • Samen zijn we sterk!

  (29-04-2020)
  Spandoek 'Samen zijn we sterk' in Riethoven

  In Riethoven hangt al weken dit spandoek in de buurt van de kerk. Een uitspraak waar we ons als gemeente Bergeijk graag achter scharen. Daarom hebben we deze tekst, in dezelfde kleuren en letters, op een poster laten zetten die deze weken in de abri’s van Bergeijk te zien is. We willen u daarmee een hart onder de riem steken, u laten weten dat we er ook nu voor u zijn. Samen zijn we sterk, samen zijn we Bergeijk! Op een van de pagina’s van de Eyckelbergh van vrijdag 1 mei staat de poster paginagroot afgebeeld. Wij roepen u op deze poster achter het raam op te hangen om iedereen te laten weten dat we het in Bergeijk samen doen, in goede en slechte tijden.

 • Lintjesregen Bergeijk 2020

  (24-04-2020)

  Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot heeft tijdens de jaarlijkse lintjesregen op vrijdag 24 april 2020 een Koninklijke Onderscheiding toegekend aan 4 Bergeijkenaren. Drie mensen werden benoemd tot ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ en één persoon is benoemd tot ‘Officier in de Orde van Oranje-Nassau’. Gezien de coronaperikelen verliep de bekendmaking verre van traditioneel. Geen smoesjes om mensen naar de Kattendans te lokken maar een verrassingsbezoek van de burgemeester aan huis. Uiteraard waren er wel bloemen voor de gedecoreerden, maar het feitelijke lintje opspelden gebeurt op een later te bepalen moment tijdens een feestelijke bijeenkomst.

 • Persconferentie 21 april 2020: Maatregelen corona verlengd

  (22-04-2020)
  Alle maatregelen van 21 april in een overzicht

  We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.

 • BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs

  (21-04-2020)
  Flyer BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs

  Steeds meer Bergeijkenaren werken zelf, of met anderen uit de buurt, aan een duurzame toekomst. Zo zien we bijvoorbeeld steeds meer (dorps)moestuinen, worden schoolpleinen groener en nemen de Bergeijkse verenigingen en stichtingen energiebesparende maatregelen.

 • Voedselbank Bergeijk

  (21-04-2020)
  Kasten en kratten met voedsel bij Voedselbank Bergeijk

  De voedselbank van Bergeijk, gevestigd in het Aquinohuis aan de Dr Rauppstraat te Bergeijk is, dankzij de inzet van vrijwilligers en donaties nog steeds open!

 • Ondersteuning kinderen

  (21-04-2020)
  Logo Leergeld Veldhoven en De Kempen

  Veel scholen zijn momenteel druk bezig om het mogelijk te maken dat kinderen thuis onderwijs kunnen volgen. Veelal wordt hierbij gebruik gemaakt van online lesprogramma's. Vanuit Leergeld Nederland is aangegeven dat de eerste verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij het onderwijs en de lokale overheid.

 • Fraude KempenPlus

  (17-04-2020)

  Bij Participatiebedrijf KempenPlus is een omvangrijke fraude aan het licht gekomen. De organisatie is de afgelopen jaren door verduistering voor miljoenen euro’s benadeeld.

 • Nieuwe gezinsrituelen

  (16-04-2020)
  Poster nieuwe gezinsrituelen

  Corona heeft het dagelijks leven in gezinnen flink veranderd. Ineens zijn allerlei gewoontes niet meer zo gewoon. Herkenbaar? Dit is het moment om samen nieuwe rituelen te ontwikkelen. Rituelen zorgen voor verbinding. Lees verder voor inspiratie.

 • Quarantaine beschermt niet tegen huiselijk geweld

  (16-04-2020)
  Iedereen veilig

  Maak je je zorgen om een kind, volwassene of ouder? Jij kunt iets doen. Ook als je twijfelt. Let op de signalen, praat erover en vraag om hulp. In alle gevallen kun je via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis

 • Praatje met een maatje

  (16-04-2020)
  Praatje met een maatje

  Wél!zijn de Kempen is gestart met een tijdelijke bellijn: Praatje met een Maatje. De telefoonlijn is bedoeld voor mensen uit ons werkgebied die tijdens de coronacrisis minder contacten hebben en binnen moeten blijven. Even een praatje met iemand maken kan dan heel prettig zijn. Bellers kunnen ook terecht voor een (hulp)vraag. Het nummer is niet bedoeld voor vragen over het virus. Het telefoonnummer (0497 - 229 040) is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10.00 uur tot 13.00 uur.

 • Spanningen thuis

  (16-04-2020)
  Probeer maar eens thuis te spelen als je ouders er de hele tijd doorheen werken

  Informatie van het Nederlands Jeugd Instituut
  Het zijn onzekere tijden. Niemand weet welke gevolgen het coronavirus precies gaat hebben en hoe lang het gaat duren. Kinderen, jongeren en ouders zijn veel meer thuis dan gewoonlijk. Dat kan voor spanningen zorgen, wat weer van invloed is op wat je aan kunt. De informatie verandert van dag tot dag en met z’n allen thuis zijn is nu het nieuwe normaal. Wat kun je als ouder doen om spanning te voorkomen? En wat doe je als deze toch oploopt?

 • Ons gesprek, hulplijn KBO Brabant voor senioren

  (16-04-2020)
  Ons gesprek

  Ons Gesprek is een initiatief van KBO Brabant dat op 1 maart 2020 van start is gegaan. Een geluk bij een ongeluk, want daarmee kunnen ze in deze tijd van crisis getrainde vrijwilligers Brabant-breed inzetten om persoonlijke, diepgaande gesprekken aan te gaan met mensen die daar behoefte aan hebben. Helaas nu niet via persoonlijk bezoek zoals ze in principe beogen, maar wel via (beeld)bellen.

 • Leerlingenvervoer schooljaar 2020-2021 aanvragen voor 1 juni 2020

  (07-04-2020)
  Schoolbus in de natuur

  Als u voor uw kind voor het komende schooljaar (2020-2021) een aanvraag leerlingenvervoer wilt indienen dan is het belangrijk dat u deze aanvraag vóór 1 juni 2020 indient bij de gemeente.

 • Wees loyaal, koop lokaal

  (07-04-2020)
  Wethouder Stef Luijten koopt lokaal

  Een deel van de Bergeijkse ondernemers wordt hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Zo hebben alle horecaondernemingen hun deuren moeten sluiten en hebben veel winkels in Bergeijk te maken met fors dalende klantenaantallen. Omdat ze een steuntje in de rug dan ook goed kunnen gebruiken, roepen we alle inwoners van Bergeijk op om juist nu zoveel mogelijk aankopen lokaal te doen.

 • Zorg voor financiën in deze onzekere tijd!

  (07-04-2020)
  Logo Startpunt Geldzaken

  De coronacrisis zal voor velen van u financiële gevolgen hebben. Het is lastig te bepalen hoe dit uit zal pakken: het is een onzekere tijd. Wanneer u financieel krapper zit, of in de problemen komt, kan het Startpunt Geldzaken van het NIBUD ondersteuning bieden.

 • Corona portal for internationals launched

  (07-04-2020)
  Corona-portal for non-Dutch speakers

  During this Coronacrisis it is important to help each other out as much as possible. Finding information on initiatives that lighten up the day, having the possibility to get in (virtual) touch with others, getting informed by the latest Dutch news, translated into English. These are just some examples that can be found on the designated Corona portal by Holland Expat Center South, which has been set up for and with the International community here in Brainport Eindhoven.

 • Papierinzameling

  (02-04-2020)

  Zolang de papierverenigingen bereid zijn om het papier op te halen en zich houden aan de richtlijnen van het RIVM gaat de papierinzameling gewoon door.

 • Sirenes loeien op maandag 6 april 2020

  (02-04-2020)
  Luchtalarm

  Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur loeien alle 4278 sirenes in Nederland. Ook tijdens deze coronacrisis zullen de sirenes loeien op maandag 6 april om 12.00 uur.

 • Stop de verspreiding van het coronavirus

  (01-04-2020)
  Flyer 'Stop de verspreiding van het coronavirus'

  We krijgen het coronavirus alleen onder controle als iedereen het volgende doet:

 • Afvalinzameling

  (01-04-2020)
  Huisvuilinzameling

  Baetsen doet er alles aan om het afval op te halen, echter lukt dit niet altijd rond het gebruikelijke tijdstip. Mocht aan het einde van de dag blijken dat uw afval niet is opgehaald dan verzoeken wij u dit te melden bij Baetsen via e-mail: kempen@baetsen.com of 088 - 02 33 201.

 • Strengere maatregelen om recreatieve reisbewegingen te voorkomen

  (01-04-2020)

  Gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen op campings moeten dicht en recreatief nachtverblijf is verboden. Uitzonderingen zijn: hotels, nachtverblijf voor seizoenarbeiders en zorgpersoneel, vaste standplaatsen met eigen voorzieningen en tijdelijke bewoning.

 • Extra alertheid natuurbranden

  (01-04-2020)
  Beperk de kans op een natuurbrand

  Het is namelijk droog in de natuur en dat betekent dat het risico op natuurbranden hoog is. De brandweer is daarom extra alert op het ontstaan van brand in natuurgebieden. Gelet op de huidige situatie rondom het coronavirus en de maatregelen die gelden, is het verzoek zoveel mogelijk thuis te blijven. Een ommetje maken of de hond uitlaten mag. Ga je hierbij de natuur in, wees dan extra alert en meld verdachte zaken. 

 • Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  (31-03-2020)
  Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn alle maatregelen verlengd t/m 28 april

  Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

 • Gratis energiescan voor 80 Bergeijkse huiseigenaren

  (30-03-2020)
  Logo KempenEnergie

  Heb je het idee dat het energieverbruik in jouw huis veel hoger is dan dat het zou moeten zijn? Of ben je benieuwd naar wat je in jouw huis allemaal kunt doen om energie te besparen? Meld je dan nu aan voor 1 van de 80 gratis energiescans t.w.v. €50,- uitgevoerd door KempenEnergie. Bij een energiescan komen de energiegidsen van vereniging KempenEnergie bij je thuis om een inventarisatie te doen van de energetische kwaliteit van je woning. Zo wordt een analyse gemaakt van het verbruik van gas, elektra en warm water en er wordt gekeken naar hoe de woning is geïsoleerd en of de ventilatie op orde is. Aan de hand van de uitkomsten ontvang je gelijk een aantal tips en aanbevelingen om energie te besparen.

 • Lommel sluit kleine grensovergang

  (27-03-2020)

  Lommel heeft, in overleg met de burgemeester van Bergeijk, besloten om enkel nog de grote grensovergang aan de Kolonie open te houden. De kleine grensovergang en ook de fietspaden via de Gestelsedijk zijn sinds vrijdag 27 maart 20.00 uur volledig afgesloten door middel van betonblokken.

 • Bericht van burgemeester Arinda Callewaert-de Groot

  (23-03-2020)
  Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot

  We hebben er allemaal mee te maken: de coronacrisis. Ingrijpend omdat het om de gezondheid van ons allen gaat. Allereerst spreek ik mijn medeleven uit naar de inwoners die het virus hebben opgelopen. Aangezien het aantal besmettingen niet meer door de GGD gedeeld (kon) worden weet ik niet precies hoeveel mensen dit in onze gemeente zijn. Ziek zijn en zeker in isolement is moeilijk. Ik denk aan jullie, veel beterschap!

 • Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

  (23-03-2020)
  Aangescherpte maatregelen

  Het kabinet heeft vandaag de maatregelen aangescherpt in de aanpak van het coronavirus.

  Een overzicht van de maatregelen:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/23/aangescherpte-maatregelen-om-het-coronavirus-onder-controle-te-krijgen

 • Respecteer de grens!

  (22-03-2020)
  Burgemeester Bob Nijs van Lommel en burgemeester Arinda Callewaert-de Groot aan de grens

  Zo klinkt de warme oproep van burgemeester Bob Nijs van Lommel en Arinda Callewaert-de Groot van Bergeijk. "Even de grens over om te gaan winkelen, tanken, fietsen of wandelen. In 'normale' tijden is dat bijna dagelijkse of wekelijke kost," zegt burgemeester Bob Nijs. "Jammer genoeg leven we vandaag in een andere tijd. Uitzonderlijke tijden, die vragen om uitzonderlijke maatregelen. Even de grens over, is vandaag niet aan de orde." De grenzen van ons land zijn sinds vrijdag 20 maart afgesloten voor alle niet-essentiële verplaatsingen. De politie voert grenscontroles uit en elke overtreding zal strikt worden gesanctioneerd.

 • Grenzen Nederland-België gesloten

  (22-03-2020)

  Alle grenzen tussen Nederland en België zijn gesloten voor niet-noodzakelijke verplaatsingen. De sluiting geldt in beide richtingen. Wie door de politie wordt gecontroleerd, moet de noodzakelijkheid van zijn of haar grensoversteek aantonen. Er gelden zware boetes voor overtredingen. Grensarbeid en co-ouderschap worden beschouwd als een noodzakelijke verplaatsing. Lees de veelgestelde vragen voor reizen naar België op de website van de Rijksoverheid

 • Houd 1,5 meter afstand om coronabesmetting te voorkomen

  (21-03-2020)

  Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het #coronavirus. Ook alle jongeren en kinderen. Zij kunnen buiten spelen als ze 1,5 meter afstand van elkaar houden. In de speeltuin, de supermarkt, op het pleintje of bij het gamen. Meer hierover: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-de-aanpak-van-het-nieuwe-coronavirus-in-nederland 

 • Steunmaatregelen voor ondernemers vanwege het coronavirus

  (18-03-2020)

  Ook voor u als ondernemer kan het virus gevolgen hebben. Uiteraard is gezondheid het allerbelangrijkste, maar financiële zorgen kunnen ook funest zijn. Vanuit de overheid zijn er verschillende regelingen en steunmaatregelen waarmee u geholpen wordt.

 • Financiële problemen door het coronavirus?

  (18-03-2020)

  Alle aandacht gaat op dit moment uit naar het voorkomen van verspreiding van het coronavirus. We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen voor veel inwoners en ondernemers ook financiële gevolgen hebben. Vandaar dat we u een aantal praktische tips willen geven.

 • Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven ondersteunt weer nieuwe projecten

  (17-03-2020)
  Logo Metropoolregio Eindhoven

  Al zo’n 25 jaar investeren de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant gezamenlijk in innovatieve samenwerkingsprojecten die de regionale economie versterken. Dit doen zij via het Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven. Het fonds werkt met een tendersysteem. In januari heeft het Dagelijks Bestuur van de Metropoolregio Eindhoven besloten om 25 ingediende aanvragen te subsidiëren.

 • Extra maatregelen milieustraat i.v.m. coronavirus

  (17-03-2020)
  Milieustraat Bergeijk

  Ondanks het coronavirus is de milieustraat in Bergeijk op de normale tijden nog gewoon open. Omdat we de afgelopen dagen een toename zien van het aantal bezoeken aan de milieustraat, nemen we wel extra maatregelen.

 • Beperkte dienstverlening i.v.m. coronavirus

  (16-03-2020)

  Om u en onze veiligheid zoveel mogelijk te garanderen zal de publieksbalie in ieder geval tot en met dinsdag 18 mei 2020 alleen geopend zijn voor producten waarbij sprake is van spoed. Hiervoor kan alleen telefonisch een afspraak worden gemaakt. Het maken van een online afspraak is tijdelijk dus niet mogelijk. U wordt verzocht om afspraken zoveel mogelijk uit te stellen waar dat mogelijk is. Voor het afhalen van een document kunt u nog wel zonder afspraak terecht.

 • Kinderopvang Nummereen biedt opvang voor ouders met vitale beroepen

  (15-03-2020)

  Kinderopvang Nummereen biedt in onze gemeente opvang aan voor ouders met vitale beroepen. Ook als je normaal gesproken geen opvang afneemt.

 • Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport

  (15-03-2020)

  Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs. 

  Lees verder op de website van de Rijksoverheid

 • Nieuwe maatregelen tegen verspreiding coronavirus in Nederland

  (12-03-2020)

  In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst.

 • Sluiting Wmo Zorgloket gemeente Bergeijk in verband met coronavirus

  (11-03-2020)

  In verband met het Coronavirus adviseert  het RIVM mensen met verkoudheid, hoesten of koorts om sociale contacten te beperken. Voor Noord-Brabant gelden verscherpte maatregelen.

  In verband hiermee is besloten om de zorgloketten tot en met dinsdag 2 juni 2020 te sluiten, u kunt wel telefonisch contact opnemen.

 • Verkoudheid, hoesten of koorts? Verzet uw afspraak bij de gemeente

  (11-03-2020)

  Heeft u een afspraak bij de gemeente? In verband met het Coronavirus adviseert het RIVM mensen met verkoudheid, hoesten of koorts om sociale contacten te beperken.

 • Eerste besmetting coronavirus in Westerhoven

  (11-03-2020)

  In Westerhoven is vandaag een besmetting met Corona geconstateerd. Alle maatregelen die nu nodig zijn voor de gezondheid van de inwoner en zijn/haar omgeving worden nu genomen. We wachten op nadere (detail)informatie van de GGD.

 • BErgeijkGREEN aanmoedigingsprijs

  (26-02-2020)
  Poster BErgeijkGREEN aanmoedigingsprijs

  Heb jij een goed idee om jouw buurt, wijk, straat, vereniging of organisatie duurzamer te maken? Doe dan mee met de BErgeijkGREEN aanmoedigingsprijs. Inschrijven kan tot maandag 31 augustus 2020 via www.bergeijk.nl/begreen