Pagina opties

Groter
RSS

Nieuwsberichten

 • Ecologische verbindingszone De Run

  (14-02-2020)
  De 'Runboeren' samen met met de agrarische natuurvereniging Kempenland en wethouders Mathijs Kuijken (Bergeijk) en Steven Kraaijeveld (Eersel) na het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst

  Op vrijdag 14 februari hebben de ‘Runboeren’ samen met de agrarische natuurvereniging Kempenland en wethouders Mathijs Kuijken (Bergeijk) en Steven Kraaijeveld (Eersel) een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het beheer van de ecologische verbindingszone langs de Run tussen de Zandhoef en de Eerdbrand.

 • Aanleg ruiterroutenetwerk in Bergeijk

  (10-02-2020)

  Het is een langgekoesterde wens van enkele ondernemers in de gemeente Bergeijk: een knooppuntennetwerk voor ruiters en menners. Na jaren van voorbereiding is het zover. Op woensdag 12 februari 2020 zijn ze aan De Kuningen in Riethoven gestart met de aanleg van het netwerk.

 • Jongeren betrapt bij vernielingen

  (07-02-2020)
  Vernielde verkeersspiegel

  In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 februari 2020 zijn drie jongeren op heterdaad betrapt bij het plegen van vernielingen aan straatmeubilair (verkeersbord en spiegel) in de Nieuwstraat te Bergeijk. Oplettende buurtbewoners zagen de jongeren bezig en filmden dit. De beelden zijn doorgestuurd naar de politie Al snel kon de identiteit van de jongeren worden achterhaald. De jongeren hebben zichzelf bij de politie gemeld omdat ze duidelijk herkenbaar waren op de camerabeelden.

 • Dinsdag 18 februari 2020: KempenEnergie organiseert EnergieCafé in Bergeijk

  (07-02-2020)

  KempenEnergie: Steeds meer mensen maken stappen om hun huis energiezuiniger te maken en eigen energie op te wekken. Voordat je zonnepanelen op je dak gaat leggen is het zinvol om na te denken over isolatiemaatregelen. Wanneer je je huis beter gaat isoleren is het ook belangrijk om een goede ventilatie in te richten. Om je huis van het gas af te krijgen is de warmtepomp een interessante vervanging. Al deze thema’s komen aan bod tijdens het EnergieCafé op dinsdag 18 februari 2020 in Streekrestaurant de Hofkaemer in Bergeijk.

 • BErgeijkACTIVE Indoor Day groot succes!

  (06-02-2020)
  Basisschoolkinderen uit de gemeente Bergeijk maken kennis met diverse sportieve en culturele activiteiten

  Woensdag 29 januari vond de 6e editie van de BErgeijkACTIVE Indoor Day plaats. Tijdens dit jaarlijks terugkomend evenement hebben ruim 200 basisschoolkinderen uit de gemeente Bergeijk kennis gemaakt met diverse sportieve en culturele activiteiten.

 • Onthulling grafzerk Meester Panken

  (06-02-2020)
  Wethouder Luijten onthuld samen met bestuursleden van Eicha Vriendenkring, Netty Paulussen (echtgenote van overleden Jan Paulussen) en Peer Meurkens (antropoloog) de vernieuwde grafzwerk

  Peter Norbertus Panken is geboren in 1819 te Duizel en op bijna 84-jarige leeftijd overleden in 1904 te Bergeijk. Hij groeide op in Bergeijk, waar zijn moeder vandaan kwam en toen hij twintig jaar oud was begon hij als onderwijzer te werken aan de school in Westerhoven. Vandaar de naam ‘mister’ Panken.

 • Aanvang bouw inbreidingslocatie St. Servatius

  (04-02-2020)
  Kern Westerhoven

  Tussen de Kerkstraat en de Meidoornstraat in Westerhoven ligt de inbreidingslocatie St. Servatius, de locatie van de voormalige basisschool. Medio februari wordt daar gestart met de 1e fase, de bouw van 9 woningen.

 • Bergeijk ontvangt geld van Regio Deal voor herontwikkeling Kattendans

  (04-02-2020)
  Theater de Kattendans

  De gemeente Bergeijk kan rekenen op een financiële bijdrage van € 650.000 van Brainport Development voor de upgrade en herontwikkeling van theater de Kattendans in Bergeijk. Bergeijk is daarmee een van de elf projecten onder wie een Rijksbijdrage van zeven miljoen euro is verdeeld.

 • Duurzaamheidstip februari: Klimaatklappers

  (04-02-2020)
  Logo BErgeijkGREEN

  Wat kun je zelf doen voor het klimaat? Minder CO2 uitstoten! Dat is soms makkelijker dan je denkt en het levert je nog wat op ook. Wat je kan doen om echt verschil te maken?

 • DNA boek gepresenteerd

  (31-01-2020)
  Wethouder Stef Luijten en burgemeester Arinda Callewaert-de Groot samen met de vertegenwoordigers van de kern- en dorpsraden

  Op dinsdag 28 januari 2020 is een eerste exemplaar van het DNA boek van Bergeijk door wethouder Stef Luijten aangeboden aan vertegenwoordigers van de kern- en dorpsraden. Door meerdere bijeenkomsten en gesprekken met inwoners en ondernemers in Bergeijk te organiseren, is opgetekend wat De Natuurlijke Aard van Bergeijk is.

 • Bezem door de middelenkast in ZO-Brabant

  (13-01-2020)
  Logo Bezem door de middelen kast

  Tot 31 maart 2020 loopt de actie “Bezem door de middelenkast in ZO-Brabant”. Tijdens deze actie kunnen alle agrariërs eenvoudig en kosteloos resten van niet meer toegelaten bestrijdingsmiddelen inleveren. Heeft u middelen in de kast staan waarvan toelating is vervallen? Voorkom boetes, neem deel aan deze bezemactie en maak gebruik van de mogelijkheid om (resten van) oude middelen in te leveren.

 • Start heiwerkzaamheden beekdalbruggen de Keersop en de Run

  (07-01-2020)
  Impresie Beekdalbrug over de Keersop

  In januari 2020 start Boskalis met de bouw van de bruggen over het beekdal van de Keersop en het beekdal van de Run. De aannemer begint met heiwerkzaamheden bij beekdal de Keersop op 13 januari. Een week later, op 20 januari, volgt ook het heien bij beekdal de Run. De werkzaamheden nemen per brug ongeveer 7 tot 8 weken in beslag. Er wordt gewerkt op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur.