Pagina opties

Groter
RSS

Nieuwsberichten

 • WhatsApp inzetten voor een veilige buurt

  (17-10-2019)
  Logo WhatsApp Buurtpreventie

  Een veilige en leefbare leef- woon en werkomgeving dat willen we allemaal. Dus zorgen we er samen voor dat vandalisme, criminaliteit en verstoringen van de openbare orde worden tegengegaan. Dat kan door het opzetten van een buurt WhatsApp. Dit systeem is in meerdere buurten in onze gemeente al door burgerinitiatief toegepast.

 • #Kempenbranie week 42: Heeft u de branie om nee te zeggen?

  (17-10-2019)
  Logo #Kempenbranie

  #Kempenbranie: Om nee te zeggen tegen drank en verdovende middelen heb je lef nodig. Ook als ouders heb je lef nodig om hierover goede afspraken te maken met je kind. In de Kempen noemen we dat ‘Branie’.

 • Nationale recycleweek voor elektrische apparaten

  (17-10-2019)
  Logo BErgeijkGREEN

  Hoeveel apparaten en lampen heb jij in huis die kapot zijn of die je niet meer gebruikt? Laat ze repareren, denk aan hergebruik, of breng ze naar een inzamelpunt bij jou in de buurt!

 • GGD start met regionale vaccinatiecampagne

  (17-10-2019)
  Logo GGD Brabant-Zuidoost

  GGD Brabant-Zuidoost: Vanaf 21 oktober start de GGD Brabant-Zuidoost weer met de vaccinaties volgens het Rijksvaccinatieprogramma. Zij vaccineren gedurende twee weken op elf goed bereikbare plaatsen in de hele regio.

 • Brainport bedrijven werken in de waan van de dag

  (16-10-2019)
  Logo Brainport Development

  Brainport Development: Het gaat goed in Brainport, de regio waar de maakindustrie en high tech hand in hand gaan. De bedrijven krijgen veel opdrachten, de vacatures zijn amper te vullen en de machines draaien op volle toeren. Brainport boomt! Dat is niet alleen te danken aan de grote bedrijven zoals Philips en ASML, maar zeker ook dankzij de innovatieve MKB bedrijven uit de hele regio, van Reusel tot Gemert en van Oirschot tot Budel

 • Zes “Vestia”-gemeenten luiden de noodklok voor behoud sociale woningvoorraad

  (15-10-2019)
  De woonwethouders, dhr. Van der Stee (Westland), dhr. Schoon (Brielle), dhr. Proos (Barendrecht), dhr. Hordijk (Zuidplas), dhr. Van Kuppeveld (Pijnacker-Nootdorp), en mevr. Theuws (Bergeijk)

  De woonwethouders, dhr. Van der Stee (Westland), dhr. Schoon (Brielle), dhr. Proos (Barendrecht), dhr. Hordijk (Zuidplas), dhr. Van Kuppeveld (Pijnacker-Nootdorp) en mevr. Theuws (Bergeijk) brachten maandag 14 oktober 2019 een bezoek aan de Tweede Kamer om hun zorgen te uiten over de voorgenomen verkoop van meer dan 10.000 sociale huurwoningen door de noodlijdende woningcorporatie Vestia.   

 • Wie nomineer jij dit jaar voor de prijs ‘Bergeijkenaar van het jaar 2019’?

  (15-10-2019)

  Met de verkiezing 'Bergeijkenaar van het jaar' geeft de gemeente in samenwerking met het VOB en Wél!zijn De Kempen uiting aan haar waardering voor alle inwoners die zich belangeloos inzetten voor de inwoners en samenleving. Alle reden dus om een bijzondere inwoner aan te wijzen als ‘Bergeijkenaar van het jaar 2019’ We willen iedereen vragen om een persoon/ personen voor te dragen die het verdient c.q. verdienen om Bergeijkenaar van het jaar 2019 te worden.

 • Veilig fietsen: blijf uit de dode hoek!

  (15-10-2019)

  Weet jij waar je veilig fietst in de buurt van een bus of vrachtwagen? Vermijd de dode hoek. Want daar kan de chauffeur je niet zien.

  Onthoud: als jij de chauffeur ziet, ziet hij jou ook. Dat is rechts achter de bus of vrachtwagen, op een afstand van minstens 3 meter. Ga dus nooit ernáást fietsen, want dan ziet de chauffeur je niet. 

 • Maandag 28 oktober 2019: tweede informatieavond maatregelen zuidelijke randweg Luyksgestel en Bergeijk

  (10-10-2019)
  Traject zuidelijke randweg

  De zuidelijke randweg Luyksgestel en Bergeijk is een werknaam voor de doorgaande routes binnen de bebouwde kom van Luyksgestel, ‘t Loo en Bergeijk.

 • Gratis Veilig Wonen Scan

  (09-10-2019)
  Keurmerk veilig wonen

  Tot 1 september zijn er 35 woninginbraken gepleegd in onze gemeente. Dit is een stijging met 35 % ten opzichte van de dezelfde periode in 2018. Een inbraak veroorzaakt niet alleen materiële schade, maar vaak ook emotionele schade. Ben ik nog wel veilig in mijn eigen huis? Kan ik nog wel iemand vertrouwen? 

 • Bladafval opruimen in bladkorven

  (08-10-2019)
  Bladkorven in de Prinses Marijkestraat

  De herfst is begonnen. Helpt u ons mee de straten bladvrij te maken? Vanaf maandag 14 oktober 2019 plaatsen we de bladkorven. U kunt de korven gebruiken om bladafval van bomen van de gemeente op te ruimen. Onze medewerkers legen de korven regelmatig.

 • Vacature Juridisch adviseur Omgevingsrecht (24 uur)

  (08-10-2019)
  Logo BErgeijkGROET

  Word jij onze nieuwe collega?

  Vacature 'Juridisch adviseur Omgevingsrecht'

 • Bende van Riethoven wint Zilveren Rank 2019!

  (07-10-2019)
  5 leden van de Bende van Riethoven samen met jeugdcoach Niek Lenssen winnen de Zilveren Rank 2019

  Gemeente Bergeijk feliciteert jongerencollectief De Bende van Riethoven met het winnen van De Zilveren Rank 2019! Een jaarlijkse stimuleringsprijs van € 5000 van Stichting Kiemkracht voor personen of instellingen die zich op bijzondere wijze inzetten voor jongeren in de Kempen.

 • Gemeente Bergeijk ontvangt €225.000,- voor de bieb

  (07-10-2019)

  Niemand minder dan minister van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en PvdA-kamerlid Asscher, hebben vandaag tijdens een feestelijke bijeenkomst bekend gemaakt dat de gemeente Bergeijk in samenwerking met Bibliotheek De Kempen de komende drie jaar kan rekenen op een jaarlijkse uitkering van € 75.000,-.

 • BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs voor duurzame initiatieven

  (04-10-2019)
  Logo BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs

  Steeds meer Bergeijkenaren werken zelf, of met anderen uit de buurt, aan een duurzame toekomst. Zo zien we bijvoorbeeld steeds meer (dorps)moestuinen, worden schoolpleinen groener en nemen de Bergeijkse verenigingen energiebesparende maatregelen. Als gemeente zijn we hier blij mee. En om deze initiatieven te blijven stimuleren ondersteunen we ook dit jaar weer nieuwe lokale initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Hiervoor is in totaal € 5.000,- vrijgemaakt. Inwoners van de gemeente kunnen hun idee kenbaar maken en daarmee maximaal € 1.500,- voor de uitvoering krijgen.

 • Uitnodiging mantelzorgwaardering 2019

  (04-10-2019)
  Woest High Tea of voorstelling Christel de Laat

  De gemeente Bergeijk heeft veel waardering voor het werk dat mantelzorgers verrichten. Als blijk van waardering zetten we jaarlijks de mantelzorgers in het zonnetje.

 • Hennepkwekerij aangetroffen in woning Luyksgestel na melding via Meld Misdaad Anoniem

  (04-10-2019)

  Op woensdag 2 oktober 2019 heeft de politie naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Verhoevenstraat te Luyksgestel. Op basis van het Damoclesbeleid is de burgemeester bevoegd over te gaan tot tijdelijke sluiting van de woning. 

 • Leer wat u zelf kunt doen om veilig te wonen

  (04-10-2019)
  Politiekeurmerk Veilig Wonen

  Wat weet u over babbeltrucs? Kent u de preventietips om een inbraak, overval of brand in uw huis zoveel mogelijk te voorkomen? In de digitale training Veilig Wonen leert u op een leuke en interactieve manier wat u zelf kunt doen om de veiligheid in uw huis te vergroten. U kunt de training volgen via https://www.woonveiliger.nl/elearning/story_html5.html

 • Registreer uw eigendommen

  (04-10-2019)
  Infographic Stop Heling

  Bij inbraak of diefstal raakt u waardevolle spullen kwijt. Niet alles is opgelost door nieuwe te kopen na uitkering van de verzekering! Denk aan uw laptop met persoonlijke foto’s, uw unieke sieraden en dierbare erfstukken. Wie zijn eigendommen registreert, heeft meer kans ze terug te krijgen. Installeer ook track-and-trace-software op uw mobiele telefoon, laptop en/of tablet om deze makkelijker op te kunnen sporen.

 • Advies commissie m.e.r. voor De Kempen

  (04-10-2019)
  Windmolens en een zonneveld

  De Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden werken toe naar een gezamenlijk beleid voor grootschalige zon- en windenergie in de Kempen. Hiervoor is ook een milieueffectrapportage opgesteld. De Kempengemeenten hebben de commissie m.e.r. gevraagd om een onafhankelijk advies uit te brengen over deze rapportage.

 • Camera in Beeld

  (02-10-2019)
  Camera in Beeld

  Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. Ook steeds meer particulieren beveiligen hun eigendommen met camera’s. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

 • Succesvolle start Sjors Sportief & Sjors Creatief Bergeijk

  (02-10-2019)
  Logo Sjors Sportief & Sjors Creatief

  Het ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ project in de gemeente Bergeijk kent een vliegende start. Sinds de kick-off op 11 september 2019 staat de teller nu al op ruim 300 inschrijvingen. Het is mooi om te zien dat Sjors een ‘hit’ is onder de basisschooljeugd.

 • WhatsApp tegen woninginbraken

  (02-10-2019)
  Inbreker met koevoet en zaklamp in zijn hand kijkt door de ruit naar binnen

  Het aantal woninginbraken in de gemeente is in vergelijking met 2018 gestegen met 35%. Zo waren er in 2018 tot 1 september nog 26 woninginbraken, nu zijn er dat 35. Om te proberen die stijging een halt toe te roepen zal vanaf nu WhatsApp worden ingezet. 

 • Advertentieverkoop gemeentemagazine Bergeijk 2020 gestart

  (25-09-2019)
  Voorkant gemeentemagazine Bergeijk 2019

  Het officiële gemeentemagazine Bergeijk wordt al jaren verzorgd en uitgegeven door Akse Media. Vanaf heden tot eind november kunnen bedrijven en instellingen in Bergeijk benaderd worden door de heer Bert Geelen van Akse Media uit Den Helder voor het eventueel adverteren in het nieuwe gemeentemagazine dat in maart 2020 uit zal komen. De heer Geelen kan zich legitimeren met een brief van de gemeente Bergeijk. 

 • Groot Onderhoud N69-Zuid: vier weekendafsluitingen in september en oktober

  (23-09-2019)
  Logo Grenscorridor N69

  Grenscorridor N69: De komende weken vinden er werkzaamheden plaats om de N69 de komende tien jaar verkeersveilig te houden. U kunt hiervan hinder ondervinden in de vorm van omleidingen en de bereikbaarheid van uw woning/perceel. De N69 Zuid krijgt een nieuwe, stillere asfaltlaag en op een aantal plekken worden verkeerskundige maatregelen getroffen die beogen de verkeersveiligheid te verbeteren.

 • Duurzaam wonen bereikbaar voor iedereen

  (23-09-2019)
  Meneer met in zijn handen een vlag 'Nationale Duurzame Huizenroute'

  Met de overheidsplannen om woningen aardgasvrij te maken, gaan steeds meer huiseigenaren op zoek naar informatie over duurzame en energiebesparende toepassingen voor hun woning. Een goed moment om te oriënteren is de Nationale Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november 2019. Gastvrije huiseigenaren stellen hun duurzame huis open voor geïnteresseerde bezoekers.

 • Duurzaamheidstip september: De keuze van je vervoermiddel maakt verschil voor het klimaat

  (23-09-2019)
  Logo BErgeijkGREEN

  Reizen zorgt voor een flink deel van je CO2-uitstoot. De keuze van je vervoermiddel voor je dagelijkse vervoer en vakanties maakt dus verschil voor het klimaat.

 • Kempengemeenten maken werk van toekomstbestendige bedrijventerreinen

  (19-09-2019)
  Kunstwerk op de rotonde bij bedrijventerreinen Waterlaat en Het Stoom

  Kempisch Ondernemers Platform: De Kempen staat in de top 3 van snelst groeiende economische regio’s van Nederland. Bedrijventerreinen zijn de motor van deze groei. Er komen veel ontwikkelingen op die terreinen af. Denk aan circulaire economie, robotisering, slimmere productieprocessen, efficiëntere logistieke bewegingen en duurzaamheids- en klimaatdoelen.

 • Borstkanker, je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn

  (18-09-2019)
  Logo bevolkingsgroep zuid, Voor vroege opsporing van kanker

  Bevolkingsonderzoek Zuid: Op 27 september start Bevolkingsonderzoek Zuid met het bevolkingsonderzoek borstkanker in Bergeijk. Door dit onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk. Het onderzoek is er voor vrouwen van 50 tot en met 75 jaar, omdat bij deze groep vrouwen het risico op borstkanker het grootst is.

 • Participatieregeling 18+

  (11-09-2019)
  Logo Kempengemeenten

  Wij willen graag dat iedereen me doet in onze kernen! Het blijkt dat mensen die (samen) sporten of lid zijn van bijvoorbeeld een hobbyclub gezonder zijn, maar ook gelukkiger!

 • Ambassadeurs ‘Brandveilig Leven’ starten weer met gratis woningcheck

  (09-09-2019)
  Ambassadeurs ‘Brandveilig Leven’ Jack Smolders en Henny Jansen

  We staan er niet dagelijks bij stil, maar bij iedereen kan brand ontstaan. Je moet er niet aan denken dat je op een nacht wakker schrikt omdat er brand is in je woning. Hoe breng je de (klein)kinderen, je partner, de huisdieren en jezelf in veiligheid. Jaarlijks zijn er in Nederland zo’n 7.000 woningbranden waarbij ongeveer 600 personen gewond raken en 40 mensen overlijden. Het is erg belangrijk dat je  weet hoe een woningbrand voorkomen kan worden. 

 • Eerste Zomer Draait Door biedt kansen voor de toekomst

  (31-07-2019)

  Om welke reden dan ook is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om in de zomer op vakantie te kunnen. Voor kinderen die tot deze doelgroep behoren heeft op 22, 23 en 24 juli het zomerprogramma ‘Zomer Draait Door’ plaatsgevonden.  

 • Hoe reis jij in de Kempenregio?

  (26-06-2019)
  Logo Huis van de Brabantse Kempen

  Huis van de brabantse Kempen: In de Kempen start binnenkort een aantal onderzoeken ter verbetering van de bereikbaarheid en mobiliteit in de regio. Bijvoorbeeld:

  - het onderzoek naar de herinrichting van de N284 n.a.v. groot onderhoud;
  - het  onderzoek naar de sluipverkeerroutes;
  - het onderzoek naar een snelle fietsverbinding richting Eindhoven

  Tevens worden er proefprojecten opgezet om de mobiliteit van (niet)autobezitters te verbeteren in de Kempen. Om goed inzicht te krijgen in het gebruik van vervoer- en vervoersmiddelen in de Kempen start het Huis van de Brabantse Kempen een onderzoek hoe de werknemers in de Kempenregio reizen.