Pagina opties

Groter
RSS

Nieuwsberichten

 • Toch opschoonactie in september!

  (27-07-2020)
  2 meisjes, het ene meisje met een bord 'Ik ben supporter van schoon' het anderen meisje met opruimmateriaal

  We hebben goed nieuws voor iedereen die dit jaar toch in actie wil komen voor een 100% zwerfafvalvrije omgeving! In september zijn er weer opschoonacties waar je aan kan deelnemen!

 • Nieuwe noodverordening COVID-19 vanaf 15 juli van kracht

  (23-07-2020)
  Logo Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

  Voorzitter John Jorritsma van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld die vanaf 15 juli 2020 van kracht is. Deze noodverordening COVID-19 is op dit moment van kracht in onze veiligheidsregio

 • D'n Eyckel

  (23-07-2020)
  D'n Eyckel

  Hij staat er! D’n Eyckel van Bergeijk.  
  Een kunstwerk van Jos Smeets naar aanleiding van het themajaar 550 jaar stadsrechten Bergeijk. De raad van Bergeijk stemde afgelopen april in met de realisatie en plaatsing van het kunstwerk in het Brouwersbos.
  De officiële opening van het kunstwerk volgt na de zomer.

 • NIX18 ook in de zomer

  (21-07-2020)
  Met NIX maak ik er thuis ook een feestje van

  De zomer is voor veel jongeren een prachtige tijd. Dit jaar zal de zomer er anders uitzien dan normaal doordat festivals en evenementen niet doorgaan. Toch liggen verleidingen nog steeds op de loer. Dat maakt de zomer voor veel ouders ook een spannende tijd. Hoe gaat jouw kind om met drank, drugs en tabak als je er niet bij bent? En wat kun je doen om jouw kind hierbij te helpen?

 • Nieuwe Airbus A330 MRTT start met trainingsprogramma

  (21-07-2020)
  Airbus A330 MRTT op stijgt op vanaf Vliegbasis Eindhoven

  Vliegbasis Eindhoven: Vanaf maandagochtend 20 juli begint het trainingsprogramma voor de vliegers van het nieuwe tanker- en transportvliegtuig dat op vliegbasis Eindhoven is gestationeerd. Het programma bestaat onder meer uit start- naderings- en landingsprocedures. Het toestel zal gedurende de training in de buurt van het vliegveld vliegen waardoor vaker een bocht wordt gemaakt. Het rondvliegen in de buurt van de vliegbasis is een onderdeel van de training en duidt niet op een noodgeval of probleem met het toestel. Er wordt op werkdagen gevlogen vanaf 08.30 uur tot 17.30 uur behalve op woensdag dan wordt gevlogen vanaf 13.00 uur tot 21.00 uur.

 • Vacature Senior Financieel adviseur / coördinator

  (20-07-2020)
  Logo BErgeijkGROET

  De financiële spil van de organisatie, succes vieren met het team en een glimlach toveren op het gezicht van onze bestuurders. Zo ziet je baan als senior financieel adviseur er bij ons uit. Ben jij de kandidaat die wij zoeken? De gemeente Bergeijk is op zoek naar een Senior Financieel adviseur / coördinator (36 uur per week) Reageren kan t/m 31 augustus 2020. 

 • Extra alertheid natuurbranden

  (15-07-2020)
  Beperk de kans op een natuurbrand

  Het is namelijk droog in de natuur en dat betekent dat het risico op natuurbranden hoog is. De brandweer is daarom extra alert op het ontstaan van brand in natuurgebieden. Gelet op de huidige situatie rondom het coronavirus en de maatregelen die gelden, is het verzoek zoveel mogelijk thuis te blijven. Een ommetje maken of de hond uitlaten mag. Ga je hierbij de natuur in, wees dan extra alert en meld verdachte zaken. 

 • Startschot Summer Days

  (15-07-2020)
  Overhandiging cheque Summer Days aan de organisatoren

  Afgelopen maandag 14 juli is het startschot gegeven voor de 3 weken lang durende Summer Days in Bergeijk. De Summer Days activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van €5000,- van jeugdgemeenteraad van Bergeijk. Symbolisch werd bij de aftrap in Riethoven een cheque overhandigd door de kinderen van de jeugdgemeenteraad aan de organisatoren van de Summer Days, de jeugdcoaches van BErgeijkACTIVE.

 • Geen woningchecks ‘Brandveilig Leven’ in de zomermaanden

  (15-07-2020)
  Jack Smolders en Hennie Jansen

  Al enkele jaren voeren twee voormalige vrijwilligers van onze brandweer, Henny Jansen en Jack Smolders in het kader van het project Brandveilig Leven gratis woningchecks uit op het gebied van brandveiligheid. Ook dit jaar zijn er weer vele aanmeldingen. Helaas hebben beide ambassadeurs vanwege het corona virus maar een beperkt aantal woningchecks kunnen uitvoeren. In de zomermaanden vinden geen controles plaats. Vanaf 1 november gaan de ambassadeurs, mits dit verantwoord is, weer starten met de woningchecks. Daarbij worden eerst de bewoners van de woningen bezocht die zich eerder al hebben aangemeld. Aanmelden voor de nieuwe controleronde kan vanaf 1 november 2020 via de gemeentelijke website. We zullen dit dan nog via een persbericht kenbaar maken.

 • Zorgeloos op vakantie?

  (06-07-2020)

  De zomer staat voor de deur. Een tijd van heerlijk een dagje luieren aan het strand, lekker eten en mooie steden bekijken. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners even van huis zijn of een raam open zien staan. Het is vaak ook eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan. Om de kans te verkleinen dat inbrekers tijdens uw afwezigheid hun oog op uw woning laten vallen, kunt u ervoor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Zodat het lijkt of u zo weer thuis zou kunnen komen. Ook als u even op pad gaat.

 • Het coronavirus en de horeca en evenementen

  (30-06-2020)

  Gasten moeten altijd 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren, tenzij ze uit 1 huishouden komen. Iedereen heeft een vaste zitplaats en leeft de hygiënemaatregelen na.
  Het verbod op vergunningsplichtige evenementen is per 1 juli opgeheven. Onder voorwaarden kunnen dan weer evenementen georganiseerd worden. Meer informatie: 
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ondernemers-en-bedrijven/horeca

 • Persconferentie 24 juni 2020: Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

  (24-06-2020)
  Maatregelen na 1 juli 2020

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. Meer informatie: 
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/06/24/per-1-juli-15-meter-blijft-norm

 • Persconferentie 24 juni 2020: nieuwe regels per 1 juli 2020 in eenvoudige taal

  (24-06-2020)

  Op woensdag 24 juni vertelden premier Mark Rutte en minister De Jonge op televisie over corona en de nieuwe regels. Het gaat om regels voor binnen en buiten per 1 juli 2020. De belangrijkste dingen leggen we uit: 
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-coronavirus-nieuwe-regels-per-1-juli-2020-in-eenvoudige-taal

 • Persconferentie 24 juni 2020: Middelbare scholen na de zomer volledig open

  (24-06-2020)

  Het gaat goed met de bestrijding van het coronavirus. Daarom kunnen de middelbare scholen en scholen voor voortgezet speciaal onderwijs na de zomervakantie helemaal open. Vanaf 1 juli hoeven leerlingen in de school geen 1,5 meter afstand meer te bewaren. Meer informatie: 
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/06/24/middelbare-scholen-na-de-zomer-volledig-open

 • Persconferentie 24 juni 2020: Geen maximum aantal bezoekers in theaters; spelen voor breder publiek weer mogelijk

  (24-06-2020)

  Vanaf 1 juli kunnen er weer meer mensen naar voorstellingen en culturele festivals. In theaters, bioscopen en concertzalen geldt dan geen maximum meer van 30 personen. Vanaf dan is de ruimte leidend in plaats van het aantal bezoekers. Wel moeten de basisregels zoals 1,5 meter in acht genomen worden. Daarnaast vindt vooraf een gezondheidscheck plaats, is vooraf reserveren noodzakelijk en heeft iedereen een vaste zitplaats in de zaal. Meer informatie:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/06/24/geen-maximum-aantal-bezoekers-in-theaters-spelen-voor-breder-publiek-weer-mogelijk

 • Persconferentie 24 juni 2020: Versoepeling corona-richtlijnen in OV en overig personenvervoer

  (24-06-2020)

  De corona-richtlijnen voor het openbaar vervoer en het overige personenvervoer over de weg worden versoepeld. Meer informatie: 
  https://nieuwsienw.nl/1697592.aspx?t=Versoepeling-corona-richtlijnen-in-OV-en-overig-personenvervoer

 • GGD opent corona teststraat in Eersel

  (22-06-2020)
  Logo GGD Brabant-Zuidoost

  Op zaterdag 20 juni heeft de GGD Brabant-Zuidoost een tweede corona-teststraat in de regio geopend, op het Mortelveld in Eersel. Voor deze locatie is gekozen vanwege de ligging vlak naast de snelweg en de goede bereikbaar voor de diverse dorpen in de regio. In de teststraat kan iedereen met milde klachten worden getest op het coronavirus. De GGD heeft ook een teststraat in Eindhoven op de parkeerplaats van de ijsbaan aan de Antoon Coolenlaan.

 • Gratis energiescan voor 80 Bergeijkse huiseigenaren

  (17-06-2020)
  Logo KempenEnergie

  Heb je het idee dat het energieverbruik in jouw huis veel hoger is dan dat het zou moeten zijn? Of ben je benieuwd naar wat je in jouw huis allemaal kunt doen om energie te besparen? Meld je dan nu aan voor 1 van de 80 gratis energiescans t.w.v. €50,- uitgevoerd door KempenEnergie. Bij een energiescan komen de energiegidsen van vereniging KempenEnergie bij je thuis om een inventarisatie te doen van de energetische kwaliteit van je woning. Zo wordt een analyse gemaakt van het verbruik van gas, elektra en warm water en er wordt gekeken naar hoe de woning is geïsoleerd en of de ventilatie op orde is. Aan de hand van de uitkomsten ontvang je gelijk een aantal tips en aanbevelingen om energie te besparen.

 • Persconferentie 3 juni 2020: Toch op vakantie? Ga dan wijs op reis.

  (04-06-2020)
  Toch op vakantie? Ga dan wijs op reis.

  De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, luidt het advies van het kabinet: bereid u goed voor en informeer uzelf. Meer informatie: 
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/06/03/toch-op-vakantie-ga-dan-wijs-op-reis

 • Persconferentie 3 juni 2020: zomervakantie 2020 in eenvoudige taal

  (04-06-2020)

  Op woensdag 3 juni vertelden premier Mark Rutte en minister De Jonge op televisie over de zomervakantie 2020 en corona. De belangrijkste dingen leggen we uit:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-coronavirus-zomervakantie-2020-in-eenvoudige-taal

 • Bel 0800-1202 voor een coronatest

  (01-06-2020)
  Bij klachten blijf thuis en laat je testen, bel 088-1202

  Heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten en/of verhoging. Blijf dan thuis en laat je testen op het coronavirus. Bel het landelijke gratis telefoonnummer 0800-1202 en maak een testafspraak bij een GGD-locatie in de buurt.
  Lees meer: www.rijksoverheid.nl/coronatest

 • Stap voor stap: Vanaf 1 juni 2020 kan de horeca open

  (01-06-2020)

  Stap voor stap krijgen we meer ruimte. Ga je binnenkort naar een restaurant of café, houd dan rekening met elkaar en volg aanwijzingen op van het personeel. Want alleen samen krijgen we corona onder controle. Meer informatie: 
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ondernemers-en-bedrijven/horeca

 • Protocollen op brancheniveau

  (01-06-2020)
  Logo Corona protocollen

  In samenwerking met de Rijksoverheid lanceerden VNO-NCW en MKB-Nederland op vrijdag 29 mei 2020 de nieuwe website www.mijncoronaprotocol.nl. Op deze site zijn alle protocollen te vinden waarin is vastgelegd hoe bedrijven en publieke organisaties in hun sector aan de slag gaan met de 1,5-meterregels en andere RIVM-voorschriften om verantwoord open te kunnen.

 • Persmoment 27 mei 2020: actuele routekaart coronamaatregelen

  (29-05-2020)
  Actuele routekaart coronaversoepelingen

  De planning voor de versoepelingen van de coronamaatregelen in Nederland, blijft op hoofdlijnen van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 27 mei 2020 besloten. Minister-president Rutte lichtte de uitkomsten van het overleg na afloop toe tijdens een persmoment. 
  Meer informatie over de versoepeling en de voorwaarden: 
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/05/28/persmoment-27-mei-actuele-routekaart-coronamaatregelen

 • Veilig werken bij contactberoepen

  (19-05-2020)
  Checklist veilig werken bij contactberoepen

  Het uitoefenen van de meeste contactberoepen is weer mogelijk. Contactberoepen zijn beroepen waar er vaak en direct contact met anderen is binnen een afstand van 1,5 meter. Uiteraard moeten de mensen in deze beroepen zo veilig mogelijk kunnen werken en ook moet het voor klanten veilig zijn. Meer informatie over veilig werken bij contactberoepen: 
  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/werk/contactberoepen

 • Mobiliteit in de Kempen na Corona

  (08-05-2020)
  Logo Huis van de Brabantse Kempen

  Huis van de Brabantse Kempen: Overvolle wegen, files, verkeersinfarcten… voorheen een dagelijks probleem. Maar het filenieuws heeft ons al enige tijd maar weinig te vertellen.

 • WhatsApp Hulplijn voor anderstaligen tijdens coronacrisis

  (08-05-2020)
  Rode telefoon met een rood kruis

  Het Rode Kruis is gestart met een WhatsApp Hulplijn voor anderstaligen. Speciaal voor mensen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende machtig zijn en daardoor nauwelijks iets meekrijgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Zij vormen een risico voor zichzelf en anderen.

 • BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs

  (21-04-2020)
  Flyer BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs

  Steeds meer Bergeijkenaren werken zelf, of met anderen uit de buurt, aan een duurzame toekomst. Zo zien we bijvoorbeeld steeds meer (dorps)moestuinen, worden schoolpleinen groener en nemen de Bergeijkse verenigingen en stichtingen energiebesparende maatregelen.

 • Ondersteuning kinderen

  (21-04-2020)
  Logo Leergeld Veldhoven en De Kempen

  Veel scholen zijn momenteel druk bezig om het mogelijk te maken dat kinderen thuis onderwijs kunnen volgen. Veelal wordt hierbij gebruik gemaakt van online lesprogramma's. Vanuit Leergeld Nederland is aangegeven dat de eerste verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij het onderwijs en de lokale overheid.

 • Spanningen thuis

  (16-04-2020)
  Probeer maar eens thuis te spelen als je ouders er de hele tijd doorheen werken

  Informatie van het Nederlands Jeugd Instituut
  Het zijn onzekere tijden. Niemand weet welke gevolgen het coronavirus precies gaat hebben en hoe lang het gaat duren. Kinderen, jongeren en ouders zijn veel meer thuis dan gewoonlijk. Dat kan voor spanningen zorgen, wat weer van invloed is op wat je aan kunt. De informatie verandert van dag tot dag en met z’n allen thuis zijn is nu het nieuwe normaal. Wat kun je als ouder doen om spanning te voorkomen? En wat doe je als deze toch oploopt?

 • Praatje met een maatje

  (16-04-2020)
  Praatje met een maatje

  Wél!zijn de Kempen is gestart met een tijdelijke bellijn: Praatje met een Maatje. De telefoonlijn is bedoeld voor mensen uit ons werkgebied die tijdens de coronacrisis minder contacten hebben en binnen moeten blijven. Even een praatje met iemand maken kan dan heel prettig zijn. Bellers kunnen ook terecht voor een (hulp)vraag. Het nummer is niet bedoeld voor vragen over het virus. Het telefoonnummer (0497 - 229 040) is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10.00 uur tot 13.00 uur.

 • Quarantaine beschermt niet tegen huiselijk geweld

  (16-04-2020)
  Iedereen veilig

  Maak je je zorgen om een kind, volwassene of ouder? Jij kunt iets doen. Ook als je twijfelt. Let op de signalen, praat erover en vraag om hulp. In alle gevallen kun je via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis

 • Ons gesprek, hulplijn KBO Brabant voor senioren

  (16-04-2020)
  Ons gesprek

  Ons Gesprek is een initiatief van KBO Brabant dat op 1 maart 2020 van start is gegaan. Een geluk bij een ongeluk, want daarmee kunnen ze in deze tijd van crisis getrainde vrijwilligers Brabant-breed inzetten om persoonlijke, diepgaande gesprekken aan te gaan met mensen die daar behoefte aan hebben. Helaas nu niet via persoonlijk bezoek zoals ze in principe beogen, maar wel via (beeld)bellen.

 • Nieuwe gezinsrituelen

  (16-04-2020)
  Poster nieuwe gezinsrituelen

  Corona heeft het dagelijks leven in gezinnen flink veranderd. Ineens zijn allerlei gewoontes niet meer zo gewoon. Herkenbaar? Dit is het moment om samen nieuwe rituelen te ontwikkelen. Rituelen zorgen voor verbinding. Lees verder voor inspiratie.

 • Corona portal for internationals launched

  (07-04-2020)
  Corona-portal for non-Dutch speakers

  During this Coronacrisis it is important to help each other out as much as possible. Finding information on initiatives that lighten up the day, having the possibility to get in (virtual) touch with others, getting informed by the latest Dutch news, translated into English. These are just some examples that can be found on the designated Corona portal by Holland Expat Center South, which has been set up for and with the International community here in Brainport Eindhoven.

 • Wees loyaal, koop lokaal

  (07-04-2020)
  Wethouder Stef Luijten koopt lokaal

  Een deel van de Bergeijkse ondernemers wordt hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Zo hebben alle horecaondernemingen hun deuren moeten sluiten en hebben veel winkels in Bergeijk te maken met fors dalende klantenaantallen. Omdat ze een steuntje in de rug dan ook goed kunnen gebruiken, roepen we alle inwoners van Bergeijk op om juist nu zoveel mogelijk aankopen lokaal te doen.

 • Zorg voor financiën in deze onzekere tijd!

  (07-04-2020)
  Logo Startpunt Geldzaken

  De coronacrisis zal voor velen van u financiële gevolgen hebben. Het is lastig te bepalen hoe dit uit zal pakken: het is een onzekere tijd. Wanneer u financieel krapper zit, of in de problemen komt, kan het Startpunt Geldzaken van het NIBUD ondersteuning bieden.

 • Steunmaatregelen voor ondernemers vanwege het coronavirus

  (18-03-2020)

  Ook voor u als ondernemer kan het virus gevolgen hebben. Uiteraard is gezondheid het allerbelangrijkste, maar financiële zorgen kunnen ook funest zijn. Vanuit de overheid zijn er verschillende regelingen en steunmaatregelen waarmee u geholpen wordt.

 • Financiële problemen door het coronavirus?

  (18-03-2020)

  Alle aandacht gaat op dit moment uit naar het voorkomen van verspreiding van het coronavirus. We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen voor veel inwoners en ondernemers ook financiële gevolgen hebben. Vandaar dat we u een aantal praktische tips willen geven.

 • Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven ondersteunt weer nieuwe projecten

  (17-03-2020)
  Logo Metropoolregio Eindhoven

  Al zo’n 25 jaar investeren de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant gezamenlijk in innovatieve samenwerkingsprojecten die de regionale economie versterken. Dit doen zij via het Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven. Het fonds werkt met een tendersysteem. In januari heeft het Dagelijks Bestuur van de Metropoolregio Eindhoven besloten om 25 ingediende aanvragen te subsidiëren.

 • Extra maatregelen milieustraat i.v.m. coronavirus

  (17-03-2020)
  Milieustraat Bergeijk

  Ondanks het coronavirus is de milieustraat in Bergeijk op de normale tijden nog gewoon open. Omdat we de afgelopen dagen een toename zien van het aantal bezoeken aan de milieustraat, nemen we wel extra maatregelen.