Pagina opties

Groter
A A
RSS

Nieuwsberichten

 • Dienstverlening Taxbus feestdagen, nieuwe tarieven 2019

  (13-12-2018)
  Taxbus, vervoer van deur tot deur

  Tijdens de jaarwisseling is de dienstverlening van Taxbus aangepast. Op oudejaarsavond stopt Taxbus eerder en in de nieuwjaarsnacht worden alleen rolstoelgebonden klanten vervoerd. Reizigers worden geadviseerd de ritten voor de feestdagen tijdig aan te melden.

 • Openingstijden

  (11-12-2018)
  Blauwe kerstbal

  In verband met de aankomende feestdagen informeren wij u graag over de openingstijden van het gemeentehuis, het Zorgloket en de Milieustraat.

 • Vijf genomineerden voor Brabantse Kempentrofee bekend!

  (10-12-2018)
  Logo de Brabantse Kempentrofee 20118

  De vijf genomineerden voor de Brabantse Kempentrofee zijn bekend! De Brabantse Kempentrofee is de aanmoedigingsprijs voor innovatie en samenwerking in de Kempen. De jury, Stichting het Huis van de Brabantse Kempen, beoordeelde dit jaar 16 inzendingen. De vijf initiatieven die dit jaar genomineerd zijn als kanshebber voor de Kempentrofee zijn: Wij WEsterhoven, Project NLS, Inkoopsamenwerking de Kempen, Torenzicht een grensbeleving en SamenSlim Eersel.

 • AD Willems is Bergeijkenaar van het jaar

  (10-12-2018)
  Bergeijkenaar van het jaar Ad Willems samen met wethouder Manon Theuws

  In het Aquinohuis werd, op de dag van de Vrijwilliger, op vrijdag 7 december door wethouder Manon Theuws in samenwerking met het VOB en Wel!Zijn de Kempen ‘de Bergeijkenaar van het jaar 2018’ bekendgemaakt. Ad Willems mag het komende jaar deze eretitel gaan dragen.

 • Harrie Lavreysen wielerbelofte van het 2018

  (10-12-2018)
  Harie Lavreysen met de Gerrie Knetemann Bokaal, als wielerbelofte van het jaar

  Harrie Lavreysen is in de Maaspoort van Den Bosch uitverkozen tot de wielerbelofte van het jaar 2018. De 21-jarige baanrenner uit Luyksgestel kreeg uit handen van KNWU-voorzitter Marcel Wintels de bijbehorende Gerrie Knetemann Bokaal uitgereikt. ,,Ik denk dat ik het ben geworden omdat ik als enige van de genomineerden een wereldtitel heb gepakt dit jaar", zei de Brabander kijkend naar de andere vijf kandidaten: Thymen Arensman, Pascal Eenkhoorn, Marten Kooistra, David Nordemann en Lorena Wiebes.

 • Uitnodiging informatieavond project Hof-Noord

  (10-12-2018)

  Het project “Hof-Noord” gaat over de realisatie van een supermarkt en 30 appartementen op en rond de locatie van het voormalig postkantoor aan het Hof in het centrum van Bergeijk.

 • Onderzoek ‘Beleving van de leefomgeving 2018’ is gestart

  (06-12-2018)

  Deze week is het belevingsonderzoek voor omwonenden van vliegveld Eindhoven gestart. Heeft u ook een uitnodiging ontvangen? Doe mee! Ga naar www.mijnwoonomgeving.nl en vul uw inlogcode in. U kunt ook de meegestuurde papieren vragenlijst invullen en opsturen in de antwoordenvelop.

 • Huldiging Hip Hop danseres Aolani Cathalina

  (03-12-2018)
  Aolani Cathalina samen met wethouder Stef Luijten

  Maandagavond 26 november heeft wethouder Stef Luijten Hip Hop danseres Aolani Cathalina gehuldigd voor haar bijzondere prestatie tijdens het wereldkampioenschap Hip Hop United in Leiden. Aolani behaalde samen met de C-FAM Megacrew uit Eindhoven eind oktober de eerste plaats.

 • Start bouw 10 sociale huurwoningen op ’t Loo in project Trilo

  (03-12-2018)
  v.l.n.r. Peter van Gisbergen van het Bouwbedrijf, Manon Theuws; wethouder volkshuisvesting gemeente Bergeijk, Chris Theuws; bestuurder van Woningstichting De Zaligheden, Harry van Lierop; architect en ontwikkelaar

  Op donderdag 29 november 2019 heeft wethouder Manon Theuws namens de gemeente Bergeijk de eerste steen gelegd voor de bouw van 10 sociale huurwoningen aan de Uitvang op ’t Loo. Hier komen tien sociale huurwoningen voor Woningstichting De Zaligheden.

 • Rattenbestrijding

  (03-12-2018)
  Zwarte rat

  In de pers komen regelmatig berichten over een toename van ratten in Noord-Brabant. Ratten kunnen veel schade toebrengen aan materialen, maar ook ziektes overbrengen naar mens en dier.

 • Regelmatig controles op wild crossen buitengebied van De Kempen

  (03-12-2018)
  Wildcrosser in het buitengebied van De Kempen

  Motorrijders in het buitengebied begeven zich regelmatig in gebieden die gesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer; kwetsbare gebieden die zijn aangemerkt als natuurgebied en/of stiltegebied. Ze verstoren het wild in de gebieden. Natuur wordt soms letterlijk kapot gereden. Wandelaars, ruiters en mountainbikers ervaren veel overlast van het motorcrossen in natuur- en stiltegebieden. De politie voert regelmatig samen met andere handhavers waaronder de Provincie Noord-Brabant, gemeenten en Staatsbosbeheer controles uit.

 • Actie saneren asbestdaken tot 35m2

  (26-11-2018)

  Asbestvezels zijn schadelijk voor de gezondheid en een bedreiging voor een gezonde en veilige leefomgeving. Daarom stelt de overheid regels voor het gebruik van asbest. De verwachting is dat de regering asbestdaken per 2024 helemaal wil gaan verbieden. Hoe ouder een asbestdak, hoe groter de kans dat asbestvezels vrijkomen. Het is daarom verstandig om asbestdaken spoedig te verwijderen. De gemeente Bergeijk onderkent de noodzaak tot het verwijderen van asbestdaken en wil middels een speciale actie de sanering van asbestdaken tot 35 m² per kadastraal perceel in de gemeente stimuleren.

 • Stika-regeling verlengd in Kempenland

  (26-11-2018)
  De gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Goirle, Hilvarenbeek en Reusel-de Mierden, Waterschap De Dommel, Brabants landschap en Provincie Noord-Brabant hun handtekening gezet onder een nieuwe 4-jarig Stika-gebiedscontract voor de regio Kempenland

  De Stika-regeling die de provincie Noord-Brabant, de waterschappen en bijna alle Brabantse gemeenten sinds 2007 hebben is op 22 november voor het gebied Kempenland  verlengd. De regeling is bedoeld om de samenleving te betrekken bij het beheren en verfraaien van het landschap.

 • Nieuwe toekomst De Zwarte Bergen

  (25-11-2018)

  Camping de Zwarte Bergen is verkocht aan Werkconsult Beheer B.V. Deze partij zal het park niet voortzetten als vakantiepark. Het park is sterk verouderd, exploitatie is moeizaam, er is veel achterstallig onderhoud en uit onderzoek van de provincie blijkt dat er teveel van dit soort parken in de provincie zijn die in soortgelijke problemen verkeren. Eerder is nog wel geprobeerd om het park te verkopen aan partijen die wilden investeren in de verbetering van het vakantiepark, maar dit bleek niet haalbaar te zijn. Er is nu gekozen voor een tussenfase  waarbij de camping wordt opgeheven en het terrein klaar wordt gemaakt voor herontwikkeling. Bij de herontwikkeling wordt op basis van een onderzoek gedacht aan een combinatie van hotel en zorg.

 • Actie 'Brandveilig Leven'

  (15-11-2018)

  We staan er niet dagelijks bij stil, maar bij iedereen kan brand ontstaan. Je moet er niet aan denken dat je op een nacht wakker schrikt omdat er brand is in je woning. Hoe breng je de (klein)kinderen, je partner, de huisdieren en jezelf in veiligheid. Jaarlijks zijn er in Nederland zo’n 7.000 woningbranden waarbij ongeveer 600 personen gewond raken en 40 mensen overlijden.

 • Herinrichting Riethovensedijk incl. fietsverbinding gestart

  (29-10-2018)
  Fietsers fietsend op het Ploegpad bij de Ploeg

  De 1e fase van de herinrichting van de Riethovensedijk inclusief fietsverbinding betreft het gedeelte van de entree van Bruns tot de rotonde Enderakkers. De aanleg van dit gedeelte is gestart met het creëren van een bye-pass voor de fietsers. Dit is een onverhard pad via de bossen dat min of meer evenwijdig ligt aan het huidig tracé. Wat dan weer  noodzakelijk is omdat het werkgebied (het huidige tracé) tijdens de werkzaamheden verboden gebied betreft.

 • Mogelijke productiefout in reisdocumenten

  (12-07-2018)

  Op 12 juli 2018 werd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijks­relaties (BZK) bekend gemaakt dat bij de productie van een beperkt aantal paspoorten en identiteitskaarten (ID-kaarten) zich een technisch probleem heeft voorgedaan. Hierdoor kan het zijn dat één van de elektronische echtheidskenmerken in sommige reisdocumenten niet werkt.