Pagina opties

Groter
A A
RSS

Nieuwsberichten

 • Puber in huis? Een toer!

  (18-01-2019)

  Puberexpert Marina van der Wal: “Het opvoeden van pubers is leuk!”

  Op 14 februari en 3 april ontvangen de Kempengemeenten Marina van der Wal, zelf moeder van twee ‘bijna klaar’ pubers, met haar Theatervoorstelling ‘Een puber in huis? Een toer!’. “De puberteit zien veel ouders als de lastigste opvoedperiode van hun kinderen. En ondanks het feit dat pubers zich natuurlijk gaan verzetten tegen hun ouders, hoeft dat helemaal niet. Zeker niet als je weet hoe het brein van pubers zich in deze periode ontwikkelt”. 

 • Inschrijving actie saneren asbestdaken verlengd

  (18-01-2019)

  De actie saneren asbestdaken tot 35 m2 per kadastraal perceel gaat als een speer. Omdat we dagelijks nog aanmeldingen ontvangen, verlengen we de inschrijfperiode tot en met donderdag 31 januari 2019. Tot dusver hebben ruim 165 deelnemers zich aangemeld waarmee we zo’n 4000 m2 asbest verwijderen. Begin februari ontvangen alle deelnemers meer informatie over het vervolgtraject van deze actie. Aanmelden of meer informatie via www.bergeijk.nl/asbestactie.

 • Inloopbijeenkomsten grootschalige zonne- en windenergie in de Kempen

  (18-01-2019)
  Zonnepark en windturbines

  De Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden nodigen inwoners, ondernemers en andere belangstellenden uit voor een serie informerende inloopbijeenkomsten over grootschalige zonne- en windenergie in De Kempen.

 • Vrijwilligersonderscheiding voor Nelly van Hulsel, Harrie van Beek en Tonnie Donkers

  (15-01-2019)
  Nellie van Hulsel, Harrie van Beek en Tonnie Donkers ontvangen uit handen van wethouder Manon Theuws de vrijwilligersonderscheiding, foto: Jurgen van Hoof, M54 Beeldcreaties

  Op dinsdag 15 januari 2019 heeft wethouder Theuws een gemeentelijke vrijwilligersonderscheiding uitgereikt aan mevrouw P.M.J. (Nelly) van Hulsel, de heer H.L.W. (Harrie) van Beek en de heer J.H.A. (Tonnie) Donkers.

 • Gespreksgroep tinnitus-oorsuizen

  (14-01-2019)
  Logo Wel!zijn De Kempen

  Op dinsdag 29 januari 2019 start de gespreksgroep tinnitus-oorsuizen voor het derde jaar weer haar bijeenkomsten. Deze vinden elke laatste dinsdag van de maand plaats in het Aquinohuis in Bergeijk van 13.30 tot 15.30 uur. De bijeenkomsten worden geleid door een ervaringsdeskundige. Het karakter van zelfhulp is het samen delen van emoties.

 • Opening fietspad Bisschop Rythoviusdreef

  (14-01-2019)
  Aanleg fietspad Bisschop Rythoviusdreef

  Het fietspad gelegen aan de Bisschop Rythoviusdreef is klaar. Hiermee is ook de laatste schakel van de schoolfietsroute centrum Riethoven richting Eersel gereedgekomen.

 • Regenboogvlag

  (11-01-2019)

  Bergeijk heeft geen regenboogvlag. Maar … met of zonder vlag: Bergeijk is het gehele jaar door regenbooggemeente! We nemen dus afstand van de Nashville-verklaring. In deze verklaring worden homoseksualiteit en transgenderisme expliciet afgewezen. Iedereen is gelijk en mag zijn wie hij of zij is!

 • Wijziging van betaling milieustraat

  (19-12-2018)

  Let op! In verband met een wijziging van betaling ontvangt u vanaf 2 januari 2019 geen aanslag meer voor uw storting bij de milieustraat. U dient uw betaling bij de milieustraat ter plekke per pin te voldoen. Neem daarom voortaan naast uw milieupas ook uw pinpas mee!

 • Ook in 2019 subsidie voor een duurzamere woning

  (17-12-2018)

  De gemeente Bergeijk stelt ook in 2019 weer subsidie beschikbaar voor woningisolatie en energieopwekkende installaties van particulieren in de bestaande woningbouw. Deze subsidie heeft als doel inwoners te stimuleren woningen beter te isoleren en duurzame energie op te wekken. Omdat in 2018 weer veel inwoners gebruik hebben gemaakt van deze regeling zetten we die dus ook in 2019 voort.

 • Gratis sportlessen

  (17-12-2018)

  Zit jij in groep 3 of hoger en heb je altijd al eens willen handboogschieten, korfballen of tafeltennissen? Kom dan gebruiken maken van de geheel verzorgde gratis sportlessen op maandag of woensdag. 

 • Aanmelden Ondernemer van het Jaar

  (17-12-2018)
  Roland Verijken, Pieter Bax met de Ondernemer van het jaar-award en wethouder Mathijs Kuiken

  Bergeijk kent veel ondernemers: groot en klein, van industrie tot detailhandel en alles daar tussenin. Zij zorgen voor veel werkgelegenheid en voor een uitgebreid aanbod: wat kunt u in Bergeijk níet vinden? U kent vast een ondernemer, die u sterk waardeert. Bijvoorbeeld omdat hij of zij erg vernieuwend is of iets biedt wat anderen niet doen. Meld deze persoon aan voor de Ondernemer van het Jaar-award!

 • Koninklijke onderscheiding voor Sjaan Janssens

  (17-12-2018)
  Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot met Sjaan Janssens

  Op maandag 17 december heeft burgemeester Arinda Callewaert-de Groot een lintje uitgereikt aan mevrouw S. Janssens-van Leeuwen uit Luyksgestel. Zij ontvangt deze Koninklijk onderscheiding voor het vele vrijwilligerswerk dat zij de afgelopen jaren heeft gedaan voor de Zonnebloem Bergeijk, het St. Martinusgilde en de Dorpsraad Luyksgestel.

 • Vijf genomineerden voor Brabantse Kempentrofee bekend!

  (10-12-2018)
  Logo de Brabantse Kempentrofee 20118

  De vijf genomineerden voor de Brabantse Kempentrofee zijn bekend! De Brabantse Kempentrofee is de aanmoedigingsprijs voor innovatie en samenwerking in de Kempen. De jury, Stichting het Huis van de Brabantse Kempen, beoordeelde dit jaar 16 inzendingen. De vijf initiatieven die dit jaar genomineerd zijn als kanshebber voor de Kempentrofee zijn: Wij WEsterhoven, Project NLS, Inkoopsamenwerking de Kempen, Torenzicht een grensbeleving en SamenSlim Eersel.

 • Onderzoek ‘Beleving van de leefomgeving 2018’ is gestart

  (06-12-2018)
  Eindhoven Airport

  Deze week is het belevingsonderzoek voor omwonenden van vliegveld Eindhoven gestart. Heeft u ook een uitnodiging ontvangen? Doe mee! Ga naar www.mijnwoonomgeving.nl en vul uw inlogcode in. U kunt ook de meegestuurde papieren vragenlijst invullen en opsturen in de antwoordenvelop.

 • Actie saneren asbestdaken tot 35m2

  (26-11-2018)

  Asbestvezels zijn schadelijk voor de gezondheid en een bedreiging voor een gezonde en veilige leefomgeving. Daarom stelt de overheid regels voor het gebruik van asbest. De verwachting is dat de regering asbestdaken per 2024 helemaal wil gaan verbieden. Hoe ouder een asbestdak, hoe groter de kans dat asbestvezels vrijkomen. Het is daarom verstandig om asbestdaken spoedig te verwijderen. De gemeente Bergeijk onderkent de noodzaak tot het verwijderen van asbestdaken en wil middels een speciale actie de sanering van asbestdaken tot 35 m² per kadastraal perceel in de gemeente stimuleren.

 • Nieuwe toekomst De Zwarte Bergen

  (25-11-2018)

  Camping de Zwarte Bergen is verkocht aan Werkconsult Beheer B.V. Deze partij zal het park niet voortzetten als vakantiepark. Het park is sterk verouderd, exploitatie is moeizaam, er is veel achterstallig onderhoud en uit onderzoek van de provincie blijkt dat er teveel van dit soort parken in de provincie zijn die in soortgelijke problemen verkeren. Eerder is nog wel geprobeerd om het park te verkopen aan partijen die wilden investeren in de verbetering van het vakantiepark, maar dit bleek niet haalbaar te zijn. Er is nu gekozen voor een tussenfase  waarbij de camping wordt opgeheven en het terrein klaar wordt gemaakt voor herontwikkeling. Bij de herontwikkeling wordt op basis van een onderzoek gedacht aan een combinatie van hotel en zorg.

 • Actie 'Brandveilig Leven'

  (15-11-2018)

  We staan er niet dagelijks bij stil, maar bij iedereen kan brand ontstaan. Je moet er niet aan denken dat je op een nacht wakker schrikt omdat er brand is in je woning. Hoe breng je de (klein)kinderen, je partner, de huisdieren en jezelf in veiligheid. Jaarlijks zijn er in Nederland zo’n 7.000 woningbranden waarbij ongeveer 600 personen gewond raken en 40 mensen overlijden.