Pagina opties

Groter
A A
RSS

Nieuwsberichten

 • Informatieavond herinrichting Riethovensedijk inclusief fietsverbinding in Bergeijk

  De fietsverbinding Bergeijk; het zogenaamde ploegpad, bij De Ploeg

  Hierbij nodigen wij betrokkenen en geïnteresseerden uit voor een informatieavond over de herinrichting van de Riethovensedijk incl. fietsverbinding in Bergeijk. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 23 oktober 2018 in het gemeentehuis van Bergeijk en begint om 19.00 uur en is om 20.00 uur afgelopen.

 • Carnavalswagen bouwen?

  Carnavalswagen tijdens de optcht in Bergeijk

  Het bouwen van een carnavalswagen betekent vooral plezier. Maar toch komen er ook werkzaamheden bij kijken die niet zonder risico zijn. Een ongeval, brand of schade aan de wagen kan de feestvreugde flink bederven. Met de juiste maatregelen kunnen problemen voorkomen worden.

 • Jeugdgemeenteraad Bergeijk officieel geïnstalleerd

  Op woensdagmiddag 10 oktober 2018 is de eerste jeugdgemeenteraad van de gemeente Bergeijk geïnstalleerd door burgemeester Arinda Callewaert-de Groot. Onder het toeziend oog van tientallen belangstellenden, legden alle 19 kinderen de belofte af dat ze voor de belangen van de kinderen uit Bergeijk zullen opkomen.

 • Belangstellendenregistratie voor natuurbeheer in het dal van de Keersop

  Tot 19 november 2018 is het mogelijk uw belangstelling kenbaar te maken voor natuurbeheer in het dal van de Keersop. In deze kennisgeving leest u meer over de werking en procedure daarvan.

 • Nieuw Geldplan ‘Bijna 18’ is uit!

  Of je nu geld wilt besparen, je inkomsten wilt verhogen of je juist geld overhoudt en daarmee de juiste keuzes wilt maken... In welke financiële situatie je ook verkeert; een geldplan kan je overzicht en inzicht bieden op je financiële situatie. Gebruik gratis en vrijblijvend het geldplan van het Startpunt Geldzaken. Uiteraard… privacy is daarbij gewaarborgd! Je vindt de geldplannen op de www.bergeijk.nl/startpuntgeldzaken.

 • Nieuwe website!

  Foto www.bergeijk.nl

  Wellicht heeft u het al gezien… de website van de gemeente www.bergeijk.nl is in een nieuw jasje gestoken. Het doel is een duidelijkere website voor onze inwoners, ondernemers, bezoekers en niet ingezetenen. Aan de linkerzijde vindt u productinformatie, aan de rechterzijde leest u teksten over Bergeijk.

 • Eerste Jeugdgemeenteraad Bergeijk

  Vanmorgen, woensdag 3 oktober, heeft burgemeester Arinda Callewaert-de Groot de namen van de eerste jeugdgemeenteraadsleden van de gemeente Bergeijk bekendgemaakt. Op 10 oktober a.s. worden ze geïnstalleerd. De afgelopen weken zijn er verkiezingen gehouden in de groepen 7 en 8 van alle Bergeijkse basisscholen. Ook kinderen uit Bergeijk, die niet in Bergeijk op school zitten, konden zich aanmelden. Daaruit is door de burgemeester 1 leerling geloot.

 • Woonverhaal brengt duurzaam wonen dichterbij

  Op zaterdag 3 en 10 november 2018 vindt voor de zesde keer de Nationale Duurzame Huizen Route plaats. Door heel Nederland zijn honderden duurzame woningen te bezoeken. Gastvrije huiseigenaren stellen hun huis open voor mensen die zich willen oriënteren op het verduurzamen of zelfs aardgasvrij maken van hun woning, VvE of wijk. Er is een grote variatie aan soorten woningen en maatregelen te bekijken; van monumentaal tot nieuwbouw, van rijwoning tot villa en van kleine isolatiemaatregelen tot een woning zonder energierekening. 

 • Informatiebijeenkomst Eindhoven Airport

  De ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Defensie hebben met de provincie Noord-Brabant, de gemeente Eindhoven, omliggende gemeenten en Eindhoven Airport afgesproken te starten met een proefcasus voor duurzame ontwikkelingen van het vliegveld. Wil jij ook mee praten over de toekomst van Eindhoven Airport? Kom dan op 10 oktober naar de informatiebijeenkomst in het Evoluon.

 • Prijswinnaars Uitmarkt

  Boaz en Mila Hoeks ontvangen de prijs uit handen van wethouder Stef Luijten

  Afgelopen week mocht wethouder Stef Luijten een prijs uitreiken aan Boaz en Mila Hoeks. Zij trotseerden tijdens de Uitmarkt Bergeijk kou en regen om de oplossing van de fotospeurtocht te vinden. Ze gaan binnenkort gezellig met het hele gezin naar een familievoorstelling in de Kattendans.

 • Terugblik week van dementie

  Logo dementievriendelijk Bergeijk

  Het dementievriendelijk netwerk in Bergeijk groeit gestaag en we zorgen er samen voor dat ook mensen met dementie een plek in onze Bergeijkse gemeenschap blijven houden. Afgelopen week tijdens de week van dementie hebben er in iedere kern binnen de gemeente voorlichtingsbijeenkomsten/ trainingen plaatsgevonden. Deze werden gegeven door de professionals zoals psychologen en zorgtrajectbegeleiders.

 • BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs voor duurzame initiatieven

  Logo BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs

  De gemeente Bergeijk ondersteunt ook dit jaar lokale initiatieven op het gebied van duurzaamheid en daar is € 5.000 voor vrijgemaakt.

 • Verkiezing duurzaamste huis van Brabant

  Dit jaar vindt de verkiezing van het duurzaamste huis van Nederland plaats. Trotse huiseigenaren van een duurzame woning kunnen zich tot en met 30 september 2018 aanmelden bij de Nationale Duurzame Huizen Route. Een deskundige jury beoordeelt de woningen op o.a. energiezuinigheid, duurzaam materiaalgebruik en klimaatbestendigheid.

 • Verkeershandhaving

  Te hard rijden is een veelbesproken onderwerp wanneer het gaat om verkeersveiligheid. In overleg met de gemeente worden er door politie Eenheid Oost-Brabant regelmatig snelheidscontroles gehouden in de gemeente Bergeijk. Deze controles vinden plaats op locaties waar ongevallen en snelheid een mogelijke relatie met elkaar hebben. Daarnaast wordt ook incidenteel op andere wegen gecontroleerd wanneer er capaciteit beschikbaar is.

 • Mogelijke productiefout in reisdocumenten

  Op 12 juli 2018 werd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijks­relaties (BZK) bekend gemaakt dat bij de productie van een beperkt aantal paspoorten en identiteitskaarten (ID-kaarten) zich een technisch probleem heeft voorgedaan. Hierdoor kan het zijn dat één van de elektronische echtheidskenmerken in sommige reisdocumenten niet werkt.

 • Gemeentemagazine 2019, adverteren en actualisatie

  Vanaf heden tot eind september kunnen ondernemers uit Bergeijk benaderd worden door de heer Bert Geelen van Akse Media uit Den Helder voor het eventueel adverteren in het nieuwe gemeentemagazine dat eind november van dit jaar uit zal komen. De heer Geelen kan zich legitimeren met een brief van de gemeente Bergeijk.