Pagina opties

Groter
RSS

Nieuwsberichten

 • Politiek saai? Niet na het volgen van deze cursus!

  (10-06-2021)

  Op woensdag 2 en 9 juni 2021 starten in gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden de cursus Politiek Actief. Deelnemers leren hoe de lokale democratie werkt en nemen een kijkje achter de schermen van de lokale politiek en het gemeentebestuur. Deelnemers die enthousiast zijn om ook politiek actief te worden, kunnen dit na afloop aangeven. De cursus is gratis, laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

 • 22 partijen tekenen Kempisch Preventieakkoord

  (09-06-2021)

  Op 7 juni tekenden de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden samen met 18 andere partijen het Kempisch Preventieakkoord. Met het ondertekenen geven deze partijen aan zich gezamenlijk in te spannen om de gezondheid in de Kempengemeenten te bevorderen. 

 • Winkelen en boodschappen doen

  (03-06-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Op 5 juni wordt de derde stap van het openingsplan gezet. Vanaf dan gelden voor alle winkels weer reguliere openingstijden. Het verbod op verkoop van alcohol geldt per 5 juni vanaf 22.00 uur. Meer informatie:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/aangekondigde-maatregelen/plannen-winkels

 • Spelregels voor sporten tijdens corona

  (03-06-2021)
  Spelregels voor sporten tijdens corona

  Stap voor stap krijgen we meer ruimte. Op 5 juni wordt de derde stap van het openingsplan gezet. Vanaf dan mag onder andere iedereen vanaf 18 jaar weer in groepsverband sporten. Meer informatie:

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/aangekondigde-maatregelen/plannen-voor-sporten-binnen-en-buiten

 • Horeca binnen en buiten open

  (03-06-2021)

  Op 5 juni wordt de derde stap van het openingsplan gezet en gaan onder andere restaurants, cafés en sportkantines open. Door ons aan de basisregels te houden, wordt stap voor stap meer mogelijk. Meer informatie:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/aangekondigde-maatregelen/plannen-horeca

 • TONK: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten

  (28-05-2021)

  Heeft u door COVID 19 veel minder inkomen gekregen en hebt u problemen met het betalen van uw huur, hypotheek en andere vaste lasten? Dan kunt u misschien een beroep doen op de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten- ook wel TONK genoemd.

 • De Hobbel wordt mogelijk een fietsstraat

  (28-05-2021)

  In Riethoven wordt al langere tijd geklaagd over geluids- en trillingsoverlast en overlast aangaande de snelheid op de Hobbel. De gemeente Bergeijk is hiervan goed op de hoogte en wil hier graag iets aan doen. De mogelijkheden om tot een snelle oplossing te komen om de overlast terug te dringen en het verbeteren van de verkeersveiligheid houden sterk verband met de ontwikkelingen van de N69 en de ontwikkelingen van de snelle fietsverbinding Bergeijk – stedelijk gebied. Het college gaat nu onderzoeken of de Hobbel een fietsstraat kan worden om de problemen op te lossen.

 • Verkeershandhaving gemeente Bergeijk

  (28-05-2021)

  Te hard rijden is een veelbesproken onderwerp wanneer het gaat om verkeersveiligheid. In overleg met de gemeente worden door politie-Eenheid Oost-Brabant met enig regelmaat snelheidscontroles gehouden in de gemeente Bergeijk, die zijn ingericht conform de richtlijnen ten behoeve van de maximumsnelheid. Deze controles vinden plaats op locaties waar ongevallen en snelheid een mogelijke relatie met elkaar hebben.

 • Wilt u ook NL-Alert ontvangen? Laad ‘m op en laat ‘m aan!

  (28-05-2021)

  9 op de 10 Nederlanders ontvangen NL-Alert bij een noodsituatie. Ook 73% van de mensen van 75 jaar en ouder ontvangt een NL-Alert. Dit aantal is een stuk lager dan het gemiddelde. Misschien heeft ook u weleens een NL-Alert gemist, bijvoorbeeld omdat uw mobiele telefoon uit stond. Wilt u er zeker van zijn dat u een NL-Alert ontvangt bij een noodsituatie? Zorg er dan voor dat uw mobiele telefoon altijd is opgeladen én aanstaat.

 • Koninklijke Onderscheiding aanvragen voor de lintjesregen van 2022

  (28-05-2021)

  Iedereen kent ze wel, personen in uw directe omgeving die goud waard zijn voor de samenleving. Mensen die zich al vele jaren inzetten voor anderen, voor een vereniging of voor een goed doel. Belangeloos en meestal in alle bescheidenheid, simpelweg omdat ze belangrijk vinden dat het werk gedaan wordt. Kortom, mensen die een lintje verdienen. Maar daar gaat het nog vaak mis… De stap om een Koninklijke Onderscheiding aan te vragen wordt vaak vergeten. U hebt nu de kans om daar verandering in te brengen. De deadline voor het aanleveren van voorstellen voor de Lintjesregen van 2022 is 1 juli 2021. Let op: dien uw aanvraag tijdig in!

 • Aanslagbiljet Afvalstoffenheffing/Rioolheffing 1e periode 2021 (januari t/m april)

  (28-05-2021)

  Deze week valt bij u het aanslagbiljet Afvalstoffenheffing/Rioolheffing 1e periode 2021 in de bus.

  De dagtekening van deze aanslag is 29 mei 2021 en de vervaldatum 30 juni 2021. Diegene die géén automatische incasso hebben dienen deze aanslag vóór de vervaldag te betalen via een bankopdracht of telebankieren.

 • Natuurcompensatie

  (21-05-2021)

  Bij de aanleg van de nieuwe Diepveldenweg is afgesproken dat er natuur gecompenseerd wordt. Hiervoor is eerder al ongeveer 4 hectare loofbos aangelegd op diverse locaties. Onderdeel van deze natuurcompensatie is echter ook de aanleg en herstel van poelen. Aan de Hooge Berkt en Eerdbrand zijn nu twee nieuwe poelen aangelegd. Hier zullen vooral amfibieën een plekje vinden. In combinatie met de percelen voor akkervogels is deze natuurcompensatie een versterking van de biodiversiteit en natuurwaarden nabij de Run.

 • Themabijeenkomsten rondom 18

  (21-05-2021)

  Een drietal themabijeenkomsten voor ouders en verzorgers en jongeren die (bijna) 18 jaar zijn waarbij sprake is van een beperking.

 • Groot onderzoek naar gezond ouder worden

  (21-05-2021)

  Gezond ouder worden, gewoon in je eigen buurt. Hoe kunnen gemeenten, (buurt)organisaties en ouderen samenwerken om daar een bijdrage aan te leveren? De Open Universiteit onderzoekt die vraag samen met vijf gemeenten in zuidoost Nederland, waaronder Bergeijk en Bladel. In april is gestart met een grootschalig buurtonderzoek. Dat moet leiden tot een activerend programma op wijkniveau.

 • Persconferentie 11 mei: Stap 2: buiten meer mogelijk en binnensportlocaties open

  (11-05-2021)
  Stap 2: buiten meer mogelijk en binnensportlocaties open

  Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei. Verder lezen:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2021/05/11/stap-2-sportscholen-open-en-buiten-meer-mogelijk 

 • Reizen naar veilige landen vanaf 15 mei weer mogelijk, maar is en blijft een risico

  (11-05-2021)
  Vakantieplannen? Ga wijs op reis

  Het kabinet heeft besloten dat vanaf 15 mei reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zijn. Vakantiereizen naar deze landen worden vanaf die datum niet meer afgeraden. Veilige landen krijgen in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken kleurcode groen of geel. Landen die een COVID-hoogrisicogebied zijn, behouden een negatief reisadvies en dus kleurcode oranje. Alle niet-noodzakelijke reizen naar deze landen blijven afgeraden. Lees verder:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2021/05/11/reizen-naar-veilige-landen-vanaf-15-mei-weer-mogelijk-maar-is-en-blijft-een-risico

 • Persconferentie coronavirus 11 mei 2021 in eenvoudige taal

  (11-05-2021)

  Op dinsdag 11 mei was er weer een persconferentie.
  En waren Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie.
  Ze vertelden over hoe het nu gaat met het coronavirus.
  De belangrijkste dingen leggen ze uit.
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-11-mei-in-eenvoudige-taal

 • Actie energiebesparende producten verlengd

  (12-04-2021)

  Ruim 40 % van de huiseigenaren heeft in het afgelopen half jaar gebruik gemaakt van de waardebon van € 70,- en is aan de slag gegaan met energiebesparing in huis. De waardebon wordt u door de gemeente Bergeijk aangeboden.

 • Start werkzaamheden Speel-, natuur- en ontmoetplek Patersbos

  (01-04-2021)
  Referentie van de Waterspeelplek (speelplek 5) in het Patersbos

  Het is zo ver! Het Patersbos wordt aangepakt en er zal een speel-, natuur- en ontmoetplek worden gerealiseerd voor alle inwoners en bezoekers van Bergeijk. Het gaat om inclusief spelen, dus ook mindervaliden kunnen er gebruik van maken. Dat is juist het bijzondere van dit project dat door de jeugdgemeenteraad werd bedacht. Inmiddels zijn de voorbereidingen getroffen en zijn enkele kleine werkzaamheden op locatie reeds uitgevoerd. Vanaf week 13 wordt gestart met de omvorming van het bos. Tijdens de uitvoering zijn de hoofdpaden door het bos wel beschikbaar dus u kunt een rondje blijven wandelen, fietsen of hardlopen. Mocht u meer informatie willen over dit project, kijk dan op www.bergeijk.nl/patersbos.

 • De Luisterlijn

  (16-03-2021)

  In deze tijd is het soms fijn om met iemand te praten. Om je verhaal kwijt te kunnen, samen oplossingen voor een probleem te bedenken of alleen maar vanwege het contact. Een goed gesprek lucht enorm op. Ieder mens heeft dit weleens nodig.

  Maar misschien is het nu moeilijk een luisterend oor te vinden bij iemand in je omgeving. Of je zoekt een klankbord bij iemand die jou niet persoonlijk kent. Bij de Luisterlijn kun je terecht voor een gesprek met aandacht voor jouw verhaal via telefoon, chat of e-mail.

 • Kempisch Preventieakkoord: Gezonde Kempen, dat doen we samen!

  (04-03-2021)
  Kempisch Preventieakkoord

  Lekker in je vel zitten, gezond eten, sportief bezig zijn … We weten allemaal dat het belangrijk is. Door hierin samen op te trekken kunnen we dit makkelijker en leuker maken voor elkaar. Zeker als we hierbij een steuntje in de rug krijgen vanuit onze directe omgeving. Want ook als kinderopvangorganisatie, werkgever of winkelier kan je mensen helpen om gezonde keuzes te maken. 

 • Stevige impuls voor de transitie van het buitengebied in De Kempen

  (04-03-2021)

  Het Huis van de Brabantse Kempen: De Kempen staat, net als heel Nederland, voor grote opgaven op het terrein van duurzame voedselproductie, klimaatadaptatie, duurzame energie en het versterken van de biodiversiteit. Deze uitdagingen vragen om een samenhangende, gebiedsgerichte benadering van onder meer landbouw, natuur, milieu, kwaliteit van leefomgeving en water. Alleen samen kunnen we deze enorme opgaven realiseren zodat we ook in de toekomst verantwoord kunnen oogsten en genieten van al het lekkers, moois en dierbaars wat de Kempen ons te bieden heeft. De gemeenten Eersel, Oirschot, Bergeijk, Bladel, Reusel-De Mierden, Waterschap de Dommel, ZLTO, Brabants Landschap, provincie Noord-Brabant, HAS ‘s-Hertogenbosch en lokale groepen hebben de handen ineen geslagen, met organisatorische ondersteuning van Het Huis van de Brabantse Kempen, om deze opgaven te realiseren. Vanuit het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is voor proeftuinen de Kempen € 2.100.000,- aan deze samenwerking beschikbaar gesteld. De looptijd is per directe ingang tot en met 2023.

 • Reizen en vakantie

  (25-02-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Elke reis verhoogt de kans op besmettingen of het meenemen van nieuwe varianten van het coronavirus naar Nederland. Reis niet naar het buitenland tot en met 15 mei.

 • Langdurige afsluiting Stokkelen Eersel

  (04-02-2021)
  Omleiding Stokkelen zoals beschreven in de tekst aangegeven op een kaart

  Maandag 15 februari 2021 starten we met de uitvoering van werkzaamheden voor de bouw van een tweetal fietstunnels en een ovatonde aan de Stokkelen (Eersel). De werkzaamheden maken onderdeel uit van de (nieuw) aan te leggen Diepveldenweg en zijn halverwege juli 2021 gereed. 

 • Blijf thuis

  (03-02-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Hoe minder contacten, hoe minder besmettingen.

 • Voorkom oplichting: GGD vaccineert géén ouderen aan huis en vaccinaties zijn gratis

  (03-02-2021)
  Logo GGD Brabant-Zuidoost

  GGD Brabant Zuidoost: De GGD neemt geen contact op met ouderen over vaccineren en komt ook niet bij mensen thuis om te prikken. Vaccineren door de GGD is altijd gratis.

  De GGD ontvangt berichten dat ouderen in Noord-Brabant worden gebeld door mensen die zich voordoen als werknemers van de GGD. Deze mensen willen een afspraak maken voor een coronavaccinatie bij de mensen aan huis. Let op want dit is mogelijk is een vorm van oplichting.

 • Werk thuis

  (03-02-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Thuiswerken is een effectief middel om besmettingen tegen te gaan.

 • Forse uitbreiding steun- en herstelpakket

  (21-01-2021)

  Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit. Het vaccineren is gestart en dat zorgt voor perspectief. Tegelijkertijd is de realiteit dat dit een loodzware periode is voor ondernemers. De coronacris is inmiddels ook een langlopende economische crisis, waarbij veel ondernemers en werkenden hard zijn getroffen. Buffers zijn geslonken, reserves zijn opgebruikt.  Maatregelen zijn verzwaard en Nederland is in lockdown. Daarom geeft de regering het steun- en herstelpakket een flinke extra impuls. Verder lezen:
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/01/21/forse-uitbreiding-steun--en-herstelpakket

 • Thuisquarantaine door corona

  (14-01-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  In verschillende situaties moet je thuisblijven om te voorkomen dat je anderen besmet met het coronavirus.

 • Goed je handen wassen

  (14-01-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Door regelmatig je handen te wassen, verklein je de kans dat jij of iemand in je omgeving het coronavirus krijgt.

 • Word vrijwilliger bij de brandweer

  (12-01-2021)
  Word vrijwilliger bij de brandweer

  Wil jij zorgen voor veiligheid? Kun jij ertegen om in onverwachte situaties terecht te komen, waarin soms iedere seconde telt? Als jij hier mentaal en fysiek fit voor bent, dan zoeken wij jou! Meld je nu aan via www.jouwbrandweer.nl Voor geïnteresseerden organiseren we, zodra dat weer kan, op onze post in Luyksgestel of Bergeijk een oefenavond.

 • Testen bij klachten

  (07-01-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Veel mensen met klachten hebben het coronavirus. Met een test weet je snel of je weer naar buiten kunt of dat je extra voorzichtig moet zijn, zodat je anderen niet besmet.

 • Wanneer testen en in quarantaine?

  (07-01-2021)
  Flyer met hierop een stroomschema voor iedereen vanaf 13 jaar

  Dit stroomschema helpt u te bepalen of en hoe lang u thuis moet blijven vanwege corona, of uw huisgenoten ook thuis moeten blijven en of u getest moet worden.

 • Bent u geraakt door de toeslagaffaire?

  (01-12-2020)

  Bent u of kent u iemand die geraakt is door de Belastingdienst i.v.m. fraudeverdenking kinderopvangtoeslag? Heeft u hierdoor op dit moment nog (financiële) problemen? Dan kunt u zich melden bij het meldpunt vroegsignalering: vroegsignalering@kempengemeenten.nl. Bij dit meldpunt van de Kempengemeenten/Bergeijk kunt u terecht met uw vragen en problemen. U wordt dan verder geholpen door onze sociaal raadslieden en u kunt een beroep doen op onze mogelijkheden voor schuldhulpverlening.

 • Gebruik van mondkapjes

  (30-11-2020)
  Gebruik van mondkapjes

  Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is vanaf 1 december het dragen van een mondkapje in winkels, musea, bij de kapper en op veel andere plekken verplicht. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/mondkapjes

 • Visvijver Westerhoven gedeeltelijk gesloten i.v.m. asbestwerkzaamheden

  (03-09-2020)
  Situatietekening visvijver Westerhoven waar wel en niet gevist mag worden

  De gemeente Bergeijk heeft besloten om de visvijver in Westerhoven, gelegen aan de Eeuwselsedijk, gedeeltelijk te sluiten. Deze afsluiting is tot een nader te bepalen moment. Aangezien er asbestverdacht materiaal was aangetroffen in de met puin opgemaakte oevers, heeft er gistermiddag een nadere inspectie plaatsgevonden. Daarbij bleek dat er ook asbest op de wandelpaden ligt. Om de ernst en omvang van de situatie te bepalen is aanvullend onderzoek noodzakelijk. Dit onderzoek is inmiddels opgestart en de kwestie is besproken met het bestuur van de visvereniging.

 • Bel 0800-1202 voor een coronatest

  (01-06-2020)
  Bij klachten blijf thuis en laat je testen, bel 088-1202

  Heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten en/of verhoging. Blijf dan thuis en laat je testen op het coronavirus. Bel het landelijke gratis telefoonnummer 0800-1202 en maak een testafspraak bij een GGD-locatie in de buurt.
  Lees meer: www.rijksoverheid.nl/coronatest

 • WhatsApp Hulplijn voor anderstaligen tijdens coronacrisis

  (08-05-2020)
  Rode telefoon met een rood kruis

  Het Rode Kruis is gestart met een WhatsApp Hulplijn voor anderstaligen. Speciaal voor mensen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende machtig zijn en daardoor nauwelijks iets meekrijgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Zij vormen een risico voor zichzelf en anderen.

 • Praatje met een maatje

  (16-04-2020)
  Praatje met een maatje

  Wél!zijn de Kempen is gestart met een tijdelijke bellijn: Praatje met een Maatje. De telefoonlijn is bedoeld voor mensen uit ons werkgebied die tijdens de coronacrisis minder contacten hebben en binnen moeten blijven. Even een praatje met iemand maken kan dan heel prettig zijn. Bellers kunnen ook terecht voor een (hulp)vraag. Het nummer is niet bedoeld voor vragen over het virus. Het telefoonnummer (0497 - 229 040) is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10.00 uur tot 13.00 uur.

 • Corona portal for internationals launched

  (07-04-2020)
  Corona-portal for non-Dutch speakers

  During this Coronacrisis it is important to help each other out as much as possible. Finding information on initiatives that lighten up the day, having the possibility to get in (virtual) touch with others, getting informed by the latest Dutch news, translated into English. These are just some examples that can be found on the designated Corona portal by Holland Expat Center South, which has been set up for and with the International community here in Brainport Eindhoven.

 • Steunmaatregelen voor ondernemers vanwege het coronavirus

  (18-03-2020)

  Ook voor u als ondernemer kan het virus gevolgen hebben. Uiteraard is gezondheid het allerbelangrijkste, maar financiële zorgen kunnen ook funest zijn. Vanuit de overheid zijn er verschillende regelingen en steunmaatregelen waarmee u geholpen wordt.

 • Financiële problemen door het coronavirus?

  (18-03-2020)

  Alle aandacht gaat op dit moment uit naar het voorkomen van verspreiding van het coronavirus. We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen voor veel inwoners en ondernemers ook financiële gevolgen hebben. Vandaar dat we u een aantal praktische tips willen geven.

 • Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven ondersteunt weer nieuwe projecten

  (17-03-2020)
  Logo Metropoolregio Eindhoven

  Al zo’n 25 jaar investeren de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant gezamenlijk in innovatieve samenwerkingsprojecten die de regionale economie versterken. Dit doen zij via het Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven. Het fonds werkt met een tendersysteem. In januari heeft het Dagelijks Bestuur van de Metropoolregio Eindhoven besloten om 25 ingediende aanvragen te subsidiëren.

 • Extra maatregelen milieustraat i.v.m. coronavirus

  (17-03-2020)
  Milieustraat Bergeijk

  Ondanks het coronavirus is de milieustraat in Bergeijk op de normale tijden nog gewoon open. Omdat we de afgelopen dagen een toename zien van het aantal bezoeken aan de milieustraat, nemen we wel extra maatregelen.