Pagina opties

Groter
RSS

Nieuwsberichten

 • Nieuwe cursussen reanimatie met bedienen van Automatische Externe Defibrillator (AED)

  (16-01-2020)

  Stichting Steunfonds Gezondheidszorg Kempenland: Hulp bieden binnen de eerste 6 minuten na een hartstilstand is cruciaal en kan een leven redden. Elke week worden in ons land 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Het gebeurt vaak thuis, op het werk of buiten op straat. Wilt u zelf hulp kunnen bieden? Volg dan een cursus reanimatie.

 • Enderakkers definitief afgesloten voor fietsers

  (13-01-2020)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft eind 2019 het besluit genomen om de Enderakkers definitief af te sluiten voor fietsers, bromfietsers en gehandicaptenvoertuigen. Om dit te realiseren worden in de week van 13 januari werkzaamheden uitgevoerd op en langs de Enderakkers. Gedurende de werkzaamheden wordt de Enderakkers in 1 richting afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer komende vanaf het zuiden (rotonde Enderakkers – Fressevenweg) wordt tijdelijk omgeleid via Westerhoven. Verkeer vanaf het noorden (Walik) kan wel gebruik blijven maken van de Enderakkers. Naar verwachting zullen de werkzaamheden 1 tot 2 weken duren.

 • Dinsdag 28 januari 2020: Presentatie DNA boek

  (13-01-2020)
  Uitzicht op de kernen

  Het is zover… na maanden van groepsgesprekken, foto’s maken, uitzoeken, interviews houden, schrijven en reflectie is het DNA boek Bergeijk klaar. De Natuurlijke Aard van Bergeijk is met inbreng van vele Bergeijkenaren in kaart gebracht en heeft als doel toekomstige keuzes voor de verschillende kernen, maar ook voor groot Bergeijk, vanuit die basis beter te kunnen nemen of te onderbouwen. Niet alleen voor de gemeente, maar ook voor verenigingen, organisaties en bedrijven. Door de tijd te nemen om te beschrijven wie we zijn, denken we betere keuzes te kunnen maken voor de toekomst.

 • Schadebedrag vuurwerk fors gestegen

  (13-01-2020)
  Vuurwerkschade aan een speeltoestel in Luyksgestel

  In de laatste weken van 2019 hebben wij via de Eyckelbergh, Facebook, Twitter en onze website aandacht gevraagd voor het beperken van de vuurwerkoverlast en voor het terugdringen van de door vuurwerk aangebrachte schade.


  Helaas hebben deze inspanningen niet mogen baten… de kosten van vuurwerkschade zijn dit jaar € 4850,- (excl. btw). Een forse stijging ten opzichte van 2018 en 2017, met respectievelijk 3100 en 1200 euro. Dit terwijl de jaren hiervoor juist een daling liet zien. Naast afvalbakken en putdeksels werd dit jaar ook een speeltoestel in Luyksgestel vernield, zie foto.

 • Bedrijven sponsoring rotondes Bergeijk bekend

  (13-01-2020)
  3 sponsoren rotondes Bergeijk samen met wethouder Kuijken

  Op 19 december 2019 is bekend geworden welke bedrijven de 5 Bergeijkse rotondes zullen gaan sponsoren. Omdat er per rotonde meerdere gegadigden waren trok wethouder Mathijs Kuijken per rotonde een lotje. Drie van de vijf toegewezen bedrijven waren bij de loting aanwezig.

 • Verduurzaming gebouw Tennisvereniging TOS Bergeijk

  (13-01-2020)
  Wethouder Stef Luijten aanwezig bij de verduurzaming gebouw Tennisvereniging TOS Bergeijk

  Een doelstelling uit de gemeentelijke klimaatvisie is het energieneutraal maken van de gemeentelijke gebouwen. In dit kader heeft de gemeente Bergeijk in zeer goede samenwerking met Tennisvereniging TOS Bergeijk diverse duurzaamheidsmaatregelen uitgevoerd.

 • Bezem door de middelenkast in ZO-Brabant

  (13-01-2020)
  Logo Bezem door de middelen kast

  Tot 31 maart 2020 loopt de actie “Bezem door de middelenkast in ZO-Brabant”. Tijdens deze actie kunnen alle agrariërs eenvoudig en kosteloos resten van niet meer toegelaten bestrijdingsmiddelen inleveren. Heeft u middelen in de kast staan waarvan toelating is vervallen? Voorkom boetes, neem deel aan deze bezemactie en maak gebruik van de mogelijkheid om (resten van) oude middelen in te leveren.

 • Sluiting woning aan de Hoefslag 34 te Westerhoven na aantreffen drugs

  (13-01-2020)
  Meld Misdaad Anoniem, Bel M. 0800-7000

  Op woensdag 9 oktober 2019 is door de politie in een woning aan Hoefslag 34 te Westerhoven een grote hoeveelheid hennep aangetroffen. De gemeente Bergeijk heeft de woning aan de Hoefslag 34 op 8 januari 2020 voor drie maanden gesloten. In de woning werden hennepbladeren en hennepplanten ter droging aangetroffen. In totaal werd meer dan een kilo aan ongedroogde henneptoppen aangetroffen. De huurder van de woning is als verdachte gehoord.

 • Fout in afvalkalender

  (10-01-2020)
  Milieustraat Bergeijk

  Eind 2019 is in Bergeijk huis aan huis de nieuwe afvalkalender bezorgd. Tot onze spijt staat er op de afvalkalender een fout tijdstip van sluiting van de milieustraat op zaterdag. Op zaterdag sluit de milieustraat om 16.00!

 • Wie gaan er in 2020 met de prijzen vandoor?

  (07-01-2020)

  And the winners are… voor het derde jaar zetten we op dinsdagavond 14 april 2020 tijdens het sport- cultuurgala onze sport- en cultuurhelden in het zonnetje. Het belooft weer een feestelijke avond te worden met een gevarieerd programma aan sport, muziek, dans en entertainment. Vast onderdeel van het programma is de uitreiking van de sport- en cultuurprijzen door wethouder Stef Luijten. Naast de eer en de nodige publiciteit maken de genomineerden ook kans op een mooie geldprijs van €700, €200 of €100. 

 • Informatieavond Uitvoering herinrichting Rijt / Hoge Rijt Luyksgestel

  (07-01-2020)
  Bergeijk werkt aan de weg

  Hierbij nodigen wij betrokkenen en geïnteresseerden uit voor een informatieavond met als onderwerp de start van de uitvoering van de herinrichting van Rijt en Hoge Rijt in Luyksgestel.

 • Wie wordt dit jaar de Ondernemer van het Jaar?

  (07-01-2020)
  Award voor de Ondernemer van het Jaar

  Vorig jaar zijn Arjan Rijkers en Kees Smolders van Herberg in het Wilde Zwijn en B&B De Vrolijcke Bosmuis uitgeroepen tot Bergeijkse Ondernemers van het jaar 2018. Tijdens het Ondernemerscontact op 17 maart 2020 wordt de opvolger of opvolgster bekendgemaakt.

 • Realisatie nieuwe woningen ‘Even Buiten’ Fase 4

  (07-01-2020)
  Impressie nieuwbouwwoningen 'Even Buiten' Fase 4

  Even buiten Bergeijk, op een plek die iedereen kent als Terlo in de kern ‘t Loo, wordt gebouwd aan een nieuwe buurt. Kleinschalig en passend in de omgeving. Voor de vierde fase is het gebied tussen het water van de Breerijt en de Weebosserweg onlangs bouwrijp gemaakt.

 • Start heiwerkzaamheden beekdalbruggen de Keersop en de Run

  (07-01-2020)
  Impresie Beekdalbrug over de Keersop

  In januari 2020 start Boskalis met de bouw van de bruggen over het beekdal van de Keersop en het beekdal van de Run. De aannemer begint met heiwerkzaamheden bij beekdal de Keersop op 13 januari. Een week later, op 20 januari, volgt ook het heien bij beekdal de Run. De werkzaamheden nemen per brug ongeveer 7 tot 8 weken in beslag. Er wordt gewerkt op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur.

 • Op weg naar betere bereikbaarheid van de Kempen

  (07-01-2020)
  Gebiedsdeal mobiliteit in de Kempen

  De vijf Kempengemeenten (Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden) hebben de handen ineengeslagen om de Kempenregio bereikbaar te houden en de overlast van autoverkeer te beperken. De gemeenten gaan tot 2030 fasegewijs een pakket van maatregelen uitvoeren die de mobiliteit van de Kempen naar de Brainportregio moet verbeteren, maar daarbij de leefbaarheid van de Kempen niet uit het oog verliest.

 • Download de nieuwe afvalapp: AfvalWijzer

  (09-12-2019)
  Beginscherm van de AfvalWijzer

  Bergeijk heeft per 1 januari 2020 een nieuwe afvalapp: de AfvalWijzer. Download deze nieuwe gratis app via de Appstore (iPhone) of de Google Playstore (Android) en zie in één oogopslag welk afval op welke dag ingezameld wordt.