Ook dit jaar hebben we in de gemeente Bergeijk de Nationale Boomfeestdag gevierd. Op woensdag 20 maart gaf wethouder Mathijs Kuijken, samen met kinderen van basisschool De Zonnesteen, Beisterveld, Prinses Beatrix (allen uit Bergeijk) en De Ster (uit Westerhoven), het startsein. Symbolisch hebben ze 4 kastanjebomen gepland en het jaarlijkse herinneringsbordje onthuld aan de Vennekens – Diepveldenweg in Bergeijk. Op deze locatie hebben kinderen, samen met een aantal partners, ook nog een insectenhotel geplaatst en een hoop andere nieuwe boompjes neergezet zodat deze kunnen uitgroeien tot een divers bosplantsoen.

In alle kernen van de gemeente Bergeijk waren kinderen actief bezig in het kader van de boomfeestdag. Zo hebben de basisschoolkinderen van De Klepper uit Luyksgestel en Sint Gerardus uit de Weebosch een nieuw bos aangeplant in Luyksgestel tussen het Boscheind en de Kattepoel, waren ze in Riethoven actief in de Vlindertuin en zijn kinderen van basisschool De Waterloop aan de slag gegaan in Natuurtuin ’t Loo. In totaal hebben 160 kinderen van de Bergeijkse basisscholen (groep 7/8) meegedaan aan de Nationale Boomfeestdag. Naast het planten van bomen hebben IVN en vrijwilligers van de Natuurtuin ook aan alle kinderen, in de vorm van een spel, het verhaal achter de boomfeestdag verteld. Daarnaast hebben de deelnemende scholen een insectenhotel ontvangen voor op het schoolplein.

Een boom per kind

In Bergeijk streven we ernaar om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één eigen boom te laten planten in onze gemeente (ieder kind een boom). We ondersteunen hiermee het landelijk initiatief. Hierbij nodigen we alle scholen uit. Zo zorgen we ervoor dat kinderen meer natuur bewust worden, betrokken raken bij het groen in onze gemeente en de waarde van biodiversiteit inzien.

Wethouder Mathijs Kuijken met kinderen met een schop in de hand bij het onthullen van het bordje bij het boompje dat geplant is

Laatste nieuws...

 • Wij zijn op zoek naar tuincoaches!

  Ben jij een ervaren tuinder met een sociaal hart, die zowel de tuin als mensen tot bloei laat komen?

  Twee mannen staan in de tuin en je hebt een doorkijkje naar ze vanuit de tuin vanuit een opening van een struik
 • Energietoeslag

  Voor inwoners met een laag inkomen is het nog steeds mogelijk om de Energietoeslag van
  € 1.300 aan te vragen.

  Briefgeld steekt uit een verwarming.
 • Mooie resultaten tijdens de Landelijke Opschoondag

  In heel Nederland zijn op zaterdag 23 maart duizenden mensen, jong en oud, vrijwillig in actie gekomen voor een schonere buurt tijdens de ‘Landelijke Opschoondag’.

  Vrijwilligers in gele hesjes staan als een groep bij elkaar met daarbij zakken gevuld met zwerfaval voor zich