We willen dat alle inwoners uit de Kempen mee kunnen doen aan leuke, sportieve en leerzame activiteiten. Ook als je een laag inkomen hebt. Daarvoor hebben we de participatieregeling 18+! De regeling is vernieuwd, in de nieuwe regeling is de bijdrage verhoogd en komen meer activiteiten in aanmerking.

Wat kun je met de regeling?
De nieuwe bijdrage van de participatieregeling 18+ is € 180,- per jaar. Je kunt dit geld op verschillende manieren besteden. Denk aan de contributie van een sportvereniging, de sportschool, of een abonnement bij de bibliotheek of het zwembad. Of gebruik hem voor activiteiten, zoals een dagje naar de dierentuin, een theatervoorstelling of een uitje georganiseerd door de Zonnebloem.

Voor meer informatie en de voorwaarden:
Kijk op www.kempenplus.com/participatieregeling-18(externe link)
Neem telefonisch contact op met team Bijzondere Bijstand: 0497 33 12 00. Het telefonisch spreekuur is iedere werkdag van 9.00 tot 11.00 uur.
Of stuur een mail naar bijzonderebijstand@kempenplus.com
Weet je niet zeker of jouw activiteit in aanmerking komt of heb je andere vragen? Neem gerust contact op!

Man sport met elastieken, man trapt met voetbalschoenen in de lucht en vrouw tennist

Laatste nieuws...

 • De TAFEL Dementie Vriendelijk Bergeijk

  De werkgroep Dementie Vriendelijk Bergeijk en Bibliotheek De Kempen kondigen met trots de start van de TAFEL Dementie Vriendelijk Bergeijk aan. Deze maandelijkse ontmoetingsplek is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met dementie of meer wil weten over dementie.

  Logo dementie vriendelijk Bergeijk met een bloemetje
 • Doe je mee met de Landelijke Opschoondag?

  De gemeente Bergeijk wil op zaterdag 23 maart 2024, samen met zo veel mogelijk inwoners, de straat op gaan om de buurt zwerfafvalvrij te maken. Iedereen mag meedoen aan de Landelijke Opschoondag.

  Een man heeft een afvalknijper en afvalzak in zijn hand en staat in een grasveld
 • Trots op onze jonge verkeershelden!

  Op donderdag 8 februari 2024 hebben wethouder Mathijs Kuijken en Albert Renders op basisschool De Klepper in Luyksgestel prijzen uitgereikt aan de kanjers die deel hebben genomen aan Reflectionday.

  Wethouder Mathijs Kuijken en Albert Renders met kinderen met prijzen in de handen