Op vrijdag 29 maart 2024 heeft wethouder Marko van Dalen een welverdiende gemeentelijke vrijwilligersonderscheiding uitgereikt aan drie inwoners van de Weebosch. Ellen Burgmans, Herman Ritter en Jan Hoeks ontvingen deze eervolle onderscheiding voor hun jarenlange inzet in de gemeente Bergeijk. Zij werden in het zonnetje gezet tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest in gemeenschapshuis ’t Sant.

Ellen, Herman en Jan stonden aan de bakermat van de oprichting van Stichting Dorpsraad De Weebosch en Stichting Buurthuis ’t Sant (inmiddels – gezamenlijk - Stichting De Weebosch). Sindsdien hebben zij zich in verschillende rollen langdurig, intensief en belangeloos ingezet voor de inwoners van en de leefbaarheid op de Weebosch.

Herman Ritter (secretaris) heeft zich van november 2008 tot januari 2024 o.a. beziggehouden met leefbaarheid, fondsenwerving, gemeentelijke besluitvorming, het runnen van het buurthuis, de dorpsmaaltijd en natuurbehoud. Daarnaast zette hij zich in voor het behoud van de school, Europese samenwerking en de aanleg van het glasvezelnetwerk. Op dit moment is hij nog betrokken bij de fondsenwerving voor de aanstaande verbouwing van de gymzaal en neemt hij zitting in verschillende werkgroepen.

Ellen Burgmans (algemeen lid) heeft zich tussen augustus 2011 en mei 2023 met name ingezet voor de aansturing van en de communicatie met de dorpsondersteuner. Daarnaast is zij betrokken bij het buurthuis, de coördinatie, werving en behoud van vrijwilligers en het opzetten van de ‘ouderinloop’ en de 'vrouwen van nu'.

Jan Hoeks (algemeen lid) heeft zich van december 2017 tot juli 2023 beziggehouden met leefbaarheid, landschapsinrichting, verkeersveiligheid en infrastructuur. Daarnaast is hij sinds september 2008 betrokken bij de Stichting Kermisdraaimolen. Al 40 jaar is de nostalgische paardjesmolen (draaimolen) eigendom, geheel gerestaureerd en in onderhoud, beheer en exploitatie van deze stichting. Sinds februari 2023 bekleedt Jan de functie van voorzitter.

De gemeentelijke vrijwilligersonderscheiding is met grote trots uitgereikt als een welverdiende blijk van waardering voor hun jarenlange en belangeloze inzet voor de lokale gemeenschap. Hun toewijding en betrokkenheid zijn een inspiratie voor ons allemaal.
 

Wethouder Marko van Dalen met 3 vrijwilligers met de onderscheiding en een bos bloemen in de hand

Laatste nieuws...

 • Wij zijn op zoek naar tuincoaches!

  Ben jij een ervaren tuinder met een sociaal hart, die zowel de tuin als mensen tot bloei laat komen?

  Twee mannen staan in de tuin en je hebt een doorkijkje naar ze vanuit de tuin vanuit een opening van een struik
 • Energietoeslag

  Voor inwoners met een laag inkomen is het nog steeds mogelijk om de Energietoeslag van
  € 1.300 aan te vragen.

  Briefgeld steekt uit een verwarming.
 • Mooie resultaten tijdens de Landelijke Opschoondag

  In heel Nederland zijn op zaterdag 23 maart duizenden mensen, jong en oud, vrijwillig in actie gekomen voor een schonere buurt tijdens de ‘Landelijke Opschoondag’.

  Vrijwilligers in gele hesjes staan als een groep bij elkaar met daarbij zakken gevuld met zwerfaval voor zich