Woon je in de gemeente Bergeijk, ben je (tijdelijk) minder mobiel en ben je voor vervoer afhankelijk van anderen? Met ANWB AutoMaatje kom je weer onder de mensen. Praktisch én gezellig! ANWB AutoMaatje richt zich op mensen die buiten de bestaande regelingen vallen.

Jouw vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. Je schakelt ANWB AutoMaatje ook gewoon in voor leuke doelen als een bezoekje afleggen, naar de kapper op gezellig winkelen.

Tegen een kleine onkostenvergoeding (kilometervergoeding en eventuele parkeerkosten) rijden vrijwilligers uit de buurt deelnemers naar hun bestemming. De chauffeurs gebruiken hiervoor hun eigen auto. 

Om gebruik te kunnen maken van ANWB AutoMaatje neem je contact op Cordaad Welzijn. Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis.

ANWB AutoMaatje Bergeijk

Cordaad welzijn

Telefoon: 06 - 57 47 62 66
E-mail: automaatjebergeijk@cordaadwelzijn.nl

Openingstijden:

Dinsdagmiddag van 14.00 - 15.30 uur
Donderdagochtend en vrijdagochtend van 10.00 - 11.30 uur 

Zo werkt ANWB AutoMaatje op hoofdlijnen

  1. Heb je vervoer nodig? Neem dan minimaal twee werkdagen van tevoren contact op met Cordaad Welzijn
  2. Zij zoeken dan een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die, op het door jou gewenste tijdstip, kan rijden. 
  3. Je wordt teruggebeld als er een vrijwilliger beschikbaar is. Ook maken ze een schatting van de kosten. Deze zijn € 0,35 per kilometer plus misschien parkeerkosten.
  4. Op het afgesproken moment meldt de vrijwilliger zich bij jou en ga je samen op stap. Bij korte ritten zal hij vaak bij jou blijven. Zit er veel tijd tussen heen- en terugrit? Meld dit bij het maken van de afspraak, er wordt dan een aparte terugreis gepland.
  5. Na afloop van de rit reken je de gereden kilometers af met de vrijwilliger, het liefst contant.