• Als u iets bent verloren of hebt gevonden, kunt u dit melden bij de gemeente.
  • Let op: U moet wél aangifte doen bij de politie als u denkt dat het om diefstal van uw fiets gaat.

Melding gevonden fiets

Melding verloren of gevonden voorwerp

Hoe werkt het?

Indien u een fiets heeft gevonden moet u dat digitaal melden/aangeven bij de gemeente. Gemeente Bergeijk zorgt voor het verwerken van de melding, het ophalen, registreren, bewaren en afvoeren van de gevonden fietsen. U maakt gebruik van het digitale meldingsformulier. Daarin kunt u aangeven of u de fiets zelf in bewaring wilt houden of deze laat ophalen door de gemeente. Nadat u alle gevraagde gegevens heeft ingevuld kunt de melding direct (digitaal) verzenden naar de gemeente. 

Wat moet ik doen?

Zelf bewaren

Als u de fiets zelf bewaart, moet u voor het onderhoud daarvan zorgen. De fiets moet in dezelfde staat blijven. Gemeente Bergeijk stuurt uw melding door naar de politie om een vergelijking te maken met de landelijke databank van gestolen fietsen. Bij een ‘match’ neemt de politie contact met u op en zal de rechtmatige eigenaar zich bij u melden. Bij het ophalen van de fiets moet de eigenaar een geldig legitimatiebewijs en het bewijs van aangifte bij de politie overleggen. Als de eigenaar van de fiets na één jaar nog niet bekend is en er is geen contact met u opgenomen, dan bent u rechtmatige eigenaar van de fiets geworden.

In bewaring geven

Als u de fiets niet zelf wilt bewaren, haalt gemeente Bergeijk de fiets binnen twee werkdagen bij u op. De gegevens van de fiets worden doorgestuurd naar de politie, die deze vergelijkt met de gegevens in de landelijke databank. Bij een ‘match’ neemt de politie contact op met de gemeente en zal de rechtmatige eigenaar zich daar melden. Bij het ophalen van de fiets moet de eigenaar een geldig legitimatiebewijs en het bewijs van aangifte bij de politie overleggen. Als de eigenaar van een fiets met een dagwaarde van minder dan € 450,00 na drie maanden nog niet bekend is, wordt gemeente Bergeijk eigenaar van de fiets. Voor fietsen met een dagwaarde van € 450,00 of meer is die termijn één jaar.