Pagina opties

Groter

Toerisme

Bergeijk is een prachtige gastvrije gemeente met ruim 100 km2 aan groen. In 2013 werd Bergeijk uitgeroepen tot ‘Groenste dorp van Europa’. Maar naast groen, rust en ruimte heeft Bergeijk ook veel activiteiten te bieden op het gebied van cultuur en evenementen. Bergeijk staat namelijk sinds 2017 ook op de kaart als ‘Rietvelddorp’.  

Evenementenkalender Bergeijk

UitinBergeijk.nl de overkoepelende evenementenkalender van alle kernen in de gemeente Bergeijk

www.uitinbergeijk.nl

Toeristische informatie

Toeristische Informatie over Bergeijk 't Hof, 't Loo, de Weebosch, Luyksgestel, Riethoven en Westerhoven en De Brabantse Kempen

Toeristische informatie

Recreëren in Bergeijk

Het vele groen van Bergeijk maakt de gemeente tot een geweldige plek voor wandelaars en fietsers. We mogen dan ook elk jaar opnieuw een groot aantal toeristen in Bergeijk verwelkomen. Er wordt door onze bezoekers dankbaar gebruik gemaakt van grote verblijfsaccommodaties als Camping De Paal en Centerparcs de Kempervennen, alsook van de talloze mini- en boerderijcampings die in onze gemeente te vinden zijn. Het zijn goede uitvalsbasissen voor iedereen die de gemeente per fiets of wandelend wil verkennen. Maar ook België! Er ligt een uitgebreid grensoverschrijdend netwerk van fiets- en wandelpaden.

Rietveld in Bergeijk

Bergeijk heeft echter meer te bieden dan alleen een groene omgeving. De gemeente hecht veel waarde aan kunst en cultuur. 2017 was het Stijljaar, een landelijk evenement waarbij Brabant zich als designbestemming op de kaart zette. Bergeijk nam hierin als ’Rietvelddorp’ een unieke positie in. In Bergeijk vindt u de meeste ontwerpen van deze wereldberoemde architect en meubelontwerper op 1 km2.

Meer info over Rietveld in Bergeijk vindt u via

www.rietveldbergeijk.nl

Kunst- en cultuur