Jeroen (54) staart naar een foto uit de jaren zeventig. Een bekende foto voor de Bergeijkenaar: kapsalon van Ooijen staat er met grote witte letters op de gevel van de zaak op ‘t Hof waar zijn vader en moeder knipte en met hun gezin boven woonde. En waar een oranje vlag wappert. "Die vlag is van de Staatsloterij. Mijn vader verkocht Staatsloten en was daardoor ook nog eens 'ambtenaar'.

Jeroen van Ooijen vierde niet lang geleden zijn 25-jarig overheidsjubileum. Sinds 2002 is hij in zijn dorp werkzaam bij burgerzaken als Coördinator Publiekszaken. “Zo organiseer ik bijvoorbeeld de verkiezingen. Het is mooi dat ik daarmee de democratie kan helpen.”

In Eersel voltooide Jeroen de MAVO en fietste daarna een paar jaar naar de MEAO in Eindhoven. Na een onderbreking voor dienstplicht volgde nog een opleiding bestuurskunde aan de HEAO. In 1995 stuurde het uitzendbureau hem naar de gemeente Luyksgestel die toen nog zelfstandig was. "In de twee jaar tot de herindeling heb ik werkzaamheden in bijna alle vakgebieden gedaan.” Na de gemeenten Nederweert en Waalre kwam Jeroen ‘thuis’ in de gemeente Bergeijk.

"Ik ga altijd met plezier werken. Dit is ook een belangrijke invulling van mijn leven. We vormen een eenheid en ik krijg veel energie van mijn collega’s. Het voelt warm en prettig."

Bergeijk is een soort van familie waar je kunt zijn wie je bent.

Jeroen zet zich ook extra in om de goede sfeer te houden. Zo is hij actief betrokken geweest bij de personeelsvereniging. Maar ook in de gemeenschap draagt hij zijn steentje bij. Zo heeft hij lang vrijwilligerswerk voor de tennisclub TOS verricht.”

De huidige instroom van veel nieuwe jonge collega’s zal volgens Jeroen wel wat veranderingen in de organisatie brengen. Voor hem maakt dat niet zo veel uit. "Ik wil wel tot aan mijn pensioen in Bergeijk blijven werken. Ik blijf me ontplooien met de nodige zelfkritiek. Dit is mijn thuis.””

Wil je ook bij de Bergeijkse familie horen? Solliciteer dan op onze vacatures!

Coördinator Publiekszaken Jeroen van Ooijen