Soms is er lef nodig om dingen te doen die misschien niet helemaal van jou verwacht worden. Lef hoort bij Jet Lommers (23). Ze liet de makelaardij van haar vader links liggen, voetbalt met volle passie in het damesteam van Terlo en gaat over een tijdje een paar maanden in haar eentje backpakken in Azië. De geboren Bergeijkse wandelt ook nog eens iedere werkdag van haar ouderlijk huis vlak in het buitengebied van de groene gemeente naar het gemeentehuis. „In een kwartiertje ben ik op mijn kantoor.” Sinds 2022 is Jet daar als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ontwikkeling druk om plannen in het grote buitengebied in goede banen leiden.

Nadat Jet Lommers op het Rythoviuscollege in Eersel haar MAVO en HAVO- diploma’s had gehaald studeerde ze Vastgoed en Makelaardij in Utrecht tot 2021. Ze maakte kennis met gemeenteland als WOZ- taxateur bij de gemeente Bladel. "Ik wil ook graag bij de gemeente werken aan de woningbouwontwikkelingen. Dat ik nu iets voor het buitengebied kan betekenen is heel fijn.”

Jet Lommers denkt al na over een ‘verse’ visie op het buitengebied. "De bewoners van dat gebied willen graag houden wat ze hebben. Een goede verhouding in het gebied is wel belangrijk, Het buitengebied is ook een sterk landschap door de goede fietspaden daar. Kamperen bij de boer en boerderijwinkels passen daar ook prima.”

De kracht van Bergeijk?

"Bergeijk staat voor ‘vooruit willen en gaan’. We zijn altijd bereid om mee te denken.”

Jet zit als beleidsmedewerker goed op haar plek. “Mijn collega’s zijn heel open, willen mij graag helpen en ik mag ze eindeloos vragen blijven stellen.” Door organisatieontwikkelingen heeft ze de eerste interne verhuizing erop zitten. "Ik zit nu in een kamer met veel ervaring.” En ze heeft na een jaar al een stap in haar carrière gemaakt van 'junior' beleidsmedewerker naar beleidsmedewerker. Ook de Bergeijkse parels in haar werkterrein heeft ze in haar hart gesloten. "Langs de Keersop is het heerlijk, maar ook achter landgoed Witrijt en natuurlijk bij de Liskes en ’t Schut”

Meewerken aan al het moois van Bergeijk? Kijk naar onze vacatures!

Collega Jet Lommers aan het werk