Heb je vragen over scheiden met kinderen? Dan kun je terecht bij Centrum voor Jeugd en Gezin+ (CJG+) de Kempen. 

Het project ‘Kind en Scheiding’ richt op inwoners die te maken hebben met een scheiding en vragen hebben hoe hier goed mee om te gaan in het belang van hun kinderen. 

  1. Je kunt kijken op www.kempengemeenten.nl/kind-en-scheiding
  2. Nog vragen na het raadplegen van de website: bel 0497 -74 55 44 en laat je inplannen voor het telefonisch spreekuur (voor kinderen, ouders en omgeving; anoniem). Vanuit het spreekuur kunnen jeugd- en gezinswerkers van CJG+ met expertise op het gebied van Kind en Scheiding vragen beantwoorden. 
  3. In het spreekuur kan met u gekeken of er nog iets meer nodig is, waarbij we o.a. een specifieke online training aan kunnen bieden.

Op basis van vijf jaar ervaring van CJG+ in de Kempen is gebleken dat vraagstukken rondom scheiding vaak gepaard gaan met een zoektocht naar de juiste aanpak voor ouders. Veel voorkomende vragen bij situaties rondom scheiding zijn ‘Hoe vertellen we het de kinderen?’, ‘Mijn kind is vaak boos sinds de scheiding, hoe ga ik daar mee om?’,  ‘Mijn ex stelt te weinig regels bij de kinderen, hoe ga ik daar mee om?’, ‘Hoe zijn we als ex-partners toch samen ouders?’, ‘Hoe zeg ik tegen papa dat ik wel met mama op vakantie wil?’ ‘Mijn ouders maken ruzie waar ik bij ben, wat nu?’.  

Om gebruik te maken van het spreekuur kan tijdens kantooruren naar 0497 - 74 55 44 gebeld worden waarna een belafspraak voor het telefonisch spreekuur wordt gemaakt.
 

Laatste nieuws...

  • Op 1 juli veranderde de Drank- en Horecawet in de Alcoholwet. Deze wet richt zich nóg scherper op het voorkomen en terugdringen van problematisch drankgebruik. Eén van de belangrijkste veranderingen is dat het doorgeven van alcohol van een meerderjarige aan een minderjarige in de publieke ruimte strafbaar wordt.
  • De gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden bieden een gratis The Lab of Life training aan voor jongeren.