Dorpen zonder duizendpoten zijn geen dorpen. Ze kunnen namelijk niet bestaan als er niet een paar van die gedreven inwoners rondlopen. Bergeijk heeft ze en Duizel ook. En zo’n duizendpoot met een voetbalfamilie uit Duizel zit ook nog op het gemeentehuis van Bergeijk: Marlène Kox (53).

Als gezicht van het gemeentehuis startte ze begin 2022 aan de receptie. Sinds kort is ze begonnen aan een nieuwe uitdaging op de eerste verdieping van het huis bij de administratie van HR. "Dit kwam voorbij en ik had er wel zin in. In plaats van de burgers heb nu mijn collega’s als klant.”

De Duizelse heeft best wel een verrassende en veelzijdige loopbaan. Na de Pastoor Aelen Mavo in Eersel, volgde ze een sportopleiding bij het CIOS in Sittard en een hostess opleiding. Op haar achttiende kreeg ze de kans kort als de beroemde ‘Frau Antje’ stage te doen. Daarna belandde Marlène Kox in het entertainmentteam van vakantiepark Het Vennenbos. en bemande ze de receptie. Ze haalde haar middenstandsdiploma en werkte in het taxibedrijf bij haar ouders. Na vervolgens zestien jaar bij de gemeente Veldhoven als onder andere leerplichtambtenaar en secretaresse bij de afdeling Maatschappelijke zaken, streek ze neer in Bergeijk. „Ik voel me hier thuis. Lekker dorps en dus niet zo stijf, maar meer open.”

De veelzijdige medewerkster is erg blij met haar nieuwe stek bij HR. "Het softwareprogramma Youforce, voor onder andere verlof en salarisadministratie, is mijn ding. Doordat ik al ingeburgerd ben bij mijn collega’s via het werk bij de receptie lopen ze wat makkelijker bij ons binnen.” Marlène Kox heeft veel waardering voor haar nieuwe collega’s. "Ze hebben veel vacatures begeleid en aan een nieuw systeem moeten wennen. In Bergeijk is alles goed geregeld."

"Er is aandacht voor de organisatie die professioneel is, maar ook toegankelijk.”

De carnavalsvierder in hart en nieren wil nog wel opleidingen volgen voor haar nieuwe vak. "Dit wilde ik graag en voel nu ook meer rust. Ik was eigenlijk te veel bezig om mezelf te bewijzen.” Voorlopig heeft ze haar handen vol aan haar nieuwe baan, wil ze vooral ook genieten van haar gezin en kan ze alvast dromen van een reis naar Amerika die hoog op het verlanglijstje staat.

Trek gekregen in een veelzijdige baan bij de gemeente Bergeijk? Solliciteer dan op onze vacatures!

Collega Marlène aan de telefoon