Voor vragen en klachten over afvalinzameling, informatie over ledigingen, vragen over het scheiden van afval, het aanvragen, afleveren en/of omruilen van (een) afvalcontainer(s), milieubox, papiercontainer en milieupas en vragen en/of problemen met betrekking tot de chip in de container dient u contact op te nemen met het Milieu Informatie Centrum (MIC).

Het MIC is op werkdagen telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur via: 0800 - 02 30 336 (gratis) of via www.miconline.nl. Na elke melding ontvangt u direct een ontvangstbevestiging.

Wat kost het?

Aan het aanvragen, afleveren en/of omruilen van (een) afvalcontainer(s), milieubox, papiercontainer en milieupas zijn geen kosten verbonden.

Hoe werkt het?

De gemeente Bergeijk schaft van het MIC de afvalcontainers met chip aan. Het MIC heeft een geautomatiseerd systeem waarin precies staat aangegeven op welk adres, welke containers staan en wanneer de containers zijn leeggemaakt (dag en tijd). Bij verhuizing moet u daarom alle containers achterlaten. Ze staan geregistreerd op adres en niet op naam.

Als u bent verhuisd kunt u uw afvalcontainer(s) gratis laten omruilen voor een andere volume (25, 40 of 140 liter). Voor het omwisselen van (een) afvalcontainer(s) kunt u contact opnemen met het Milieu Informatie Centrum.

Elk huishouden in de gemeente heeft een milieupas gekregen. U moet bij de ingang van de Milieustraat uw milieupas laten zien. Zonder pas krijgt u geen toegang. Bent u uw milieupas kwijt, dan kunt u dit ook hier melden. Uw pas wordt dan geblokkeerd zodat de eventuele vinder er geen gebruik van kan maken.

Ook voor het aanvragen van een papiercontainer en een milieubox kunt u bij het MIC terecht.