Op dinsdag 18 april is Ruud Bellemakers (HoBe BV) uit Luyksgestel, tijdens de jaarlijkse ‘Ondernemers Contact Bergeijk’, in theater de Kattendans, uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar. De andere genomineerden waren Bas Boerboom (Boerboom Hout Groep) en Corina van den Gruijthuijzen (Lingerie at Corina). De award voor ‘Ondernemer van het Jaar’ werd voor de dertiende keer uitgereikt.

Ruud Bellemakers ontving de award uit handen van Henk Bone (Bone Interieurwerken). Bone werd vorig jaar verkozen tot ‘Ondernemer van het Jaar’.

Juryvoorzitter Betty Buijtels: “Ruud Bellemakers heeft laten zien dat hij een ondernemer is met een duidelijke visie die kansen en risico's in zijn branche goed in beeld heeft. Hij is een echte doener, die problemen ziet als uitdagingen en ze met gezond boerenverstand oplost.  Met zijn bedrijf HoBe BV ontwikkelt en produceert hij vernieuwende en innovatieve industriële installaties die organische reststromen verwerken tot groene energie, herbruikbare mineralen en zuiver water. Hierdoor kunnen zijn klanten op een toekomstbestendige manier de reststromen afzetten en wordt er maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernomen.”

“Ruud is een netwerker pur sang, die graag mensen bij elkaar brengt en verbindt. Hij is betrokken bij het sociale leven binnen de gemeente Bergeijk. Hij toont zijn maatschappelijke betrokkenheid door onder meer lokale ondernemers en werknemers uit de gemeente Bergeijk bij zijn projecten te betrekken. Hij levert samen met zijn partners niet enkel een installatie op, hij zorgt er ook voor dat het proces blijft draaien, dit monitort HoBe BV op afstand vanuit Luyksgestel” aldus Buijtels.

Missing media-item.

Winnaars voorgaande jaren

2021: Henk Bone, Bone Interieurwerken
2020: geen verkiezing door corona
2019: geen verkiezing door corona
2018: Arjan Rijkers en Kees Smolders, Herberg in het Wilde Zwijn en B&B De Vrolijcke Bosmuis
2017: Pieter Bax, Luxlight
2016: Willem Neutkens en Bart Theuws, restaurant Bij de Neut, restaurant Woest en Willy Nacho
2015: Arthur Burgmans, Multifix
2014: Fred Das, Dhatec
2013: Familie Martens, Camping De Paal
2012: Sandra de Louwere, Puckababy
2011: Adriaan van Heeswijk, Bakkerij van Heeswijk
2010: Louis Vosters, Wilvo
2009: Gerard van Keulen, De Putse Hoeve
2008: Jan Burgmans, Bruns