Als het festivalseizoen begint gaat het borrelen bij Peter Kamps (36). Alle festivals die er in de hele wijde omtrek bestaan heeft hij meegemaakt, Van Pinkpop tot Lowlands, van Graspop tot Reggae Geel. De fan van Guns N’ Roses is doordeweeks Beleidsmedewerker Welzijn en koestert de diversiteit van die functie. "Het gaat over 'kleine’, maar meestal  best grote zaken. Daardoor is geen dag hetzelfde."

De geboren Riethovenaar startte in 2014 in de gemeente Bergeijk en houdt zich vanaf 2017 onder andere bezig met het op peil houden van de accommodaties van alle verenigingen en is beleidsmatig verantwoordelijk voor cultuur en sport. Hier valt bijvoorbeeld Bibliotheek de Kempen, muziekschool Art4U en de gemeenschapshuizen onder. En denk daarnaast aan alle binnen- en buitensportverenigingen en de buurtsportcoaches.

De trotse medewerker haalde zijn HAVO diploma op het Rythovius College in Eersel en studeerde aansluitend pedagogiek aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Peter maakte kennis met de welzijnszorg toen hij in 2009 aan de slag ging bij de Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen (RSZK). "Ik was Coördinator Welzijn en hield me onder andere bezig met seniorenactiviteiten, sport en bewegen en zat in de Ondernemingsraad. In de gemeente Bergeijk was ik eerst drie jaar allround medewerker bij Publiekszaken.”

Peter Kamps is in zijn functie een spil die vooral verbindt en faciliteert voor een ‘gesmeerd’ gemeenschapsleven in Bergeijk en daarvoor beleid maakt en uitvoert. "De accommodaties staan er goed bij. Een sterk punt van Bergeijk. Het stabiel bestuur dat we hier hebben is daarbij belangrijk.

Je proeft in ons huis een hele collegiale sfeer.

De jonge aanwas van nieuwe collega’s heeft dat nog versterkt.” De Eerselnaar vindt het fijn dicht bij huis te kunnen werken. "Daarbij kan ik hier mijn tijd zelf indelen. En er is veel ruimte om cursussen te volgen.”

Je boerenverstand gebruiken is een belangrijk motto voor Peter. „Zo werken we hier eigenlijk ook wel.” Als bestuurslid van de Personeelsvereniging doet hij ook zijn best te helpen steeds leuke activiteiten te organiseren. „Hier leer je collega’s op een informele manier kennen”

Is jouw wens ook je graag in te zetten voor de bruisende gemeenschap van Bergeijk? Sluit je dan aan en solliciteer!

Beleidsadviseur Peter Kamps