De werksfeer met de collega’s van de gemeente Bergeijk is zeer positief en daarnaast heb ik natuurlijk veel contact met aannemers en burgers. In het begin heb ik even moeten wennen aan de kleinere organisatie, aangezien ik een grote gemeente gewend was. Al snel werd dit ‘wennen’ positief door de korte lijnen met collega’s en bestuur en de brede functie.

Van origine ben ik een groenman en in een ver verleden gestart als hovenier. In 1995 heb ik de overstap gemaakt naar de overheid en ben ik bij de gemeente Bergeijk aan de slag gegaan als buitendienstmedewerker. Daarnaast volgde ik nog een studie. Omdat ik graag door wilde groeien heb ik in 1999 de overstap gemaakt naar de gemeente Helmond. In 2008 werd ik getipt door een oud-collega van de gemeente Bergeijk dat er een vacature voor Beheerder Groen zou komen.

Na de plussen en minnen tegen elkaar weggestreept te hebben, heb ik gesolliciteerd en ben ik weer in Bergeijk aangenomen. Dit werk heb ik tot 2015 gedaan. Toen werd me gevraagd om de buitendienst tijdelijk aan te sturen. Vanaf 2017 ben ik officieel Coördinator Buitendienst. Mijn taken bestaan uit de dagelijkse aansturing van het Meldingenteam en Team Milieustraat.

Het Meldingenteam voert diverse werkzaamheden uit zoals: (ver)storingen op het gebied van riolering, bestrating, groen, timmerwerk, enz. Team Milieustraat zorgt er voor dat de aangeboden afvalstoffen en recyclingmaterialen bij de juiste afvalstroom komen en dat de milieustraat er altijd netjes uit ziet.

“Werken bij de gemeente bureaucratisch en oubollig? Dan ken je onze gemeente nog niet!”

Omdat ik als Coördinator Buitendienst ook veel te maken krijg met calamiteiten en deze niet ‘stoppen na de normale werkdag’ heb ik ook met regelmaat in de avonduren en weekenden contact met de aannemer om calamiteiten op te lossen. Daarnaast coördineer ik de gladheidsbestrijding in de gemeente Bergeijk. Al met al een drukke maar zeker ook een leuke afwisselende functie.

Wil jij werken bij een organisatie die voor inwoners het verschil wil maken en die je de ruimte geeft voor persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden? Aarzel dan niet en solliciteer op die leuke vacature.

College Ronnie voor bij snoeiwerkzaamheden buitendienst