Spreekuur

Heb je bouw of verbouwplannen. Vanaf 1 januari 2024 hebben we een spreekuur om plannen, groot of klein, te bespreken. Elke werkdag kun je, tussen 10.00 tot 12.00 uur, contact met ons opnemen via het telefoonnummer: 088 – 497 0307. Zo nodig maken we een afspraak op het gemeentehuis, deze zal bij voorkeur op woensdag tussen 15.00 tot 17.00 uur plaatsvinden. 

Ben je niet in de gelegenheid om telefonisch contact met ons op te nemen? Stel je vraag dan via  dit formulier.  Wanneer je vraag duidelijk is zullen wij deze zo snel mogelijk per e-mail beantwoorden. Wanneer wij nog aanvullende vragen hebben dan nemen we telefonisch contact met je op. 

Door de omgevingswet, die per 1 januari 2024 in werking is getreden, verwachten we veel vragen over het aanvragen van vergunningen of aanpassingen van het omgevingsplan. Of het nu gaat om het bouwen van een garage, een compleet nieuwe woonwijk of het beëindigen van een bedrijf. Omdat de regels zijn veranderd adviseren we initiatiefnemers om in een vroeg stadium contact met ons op te nemen. Daarom hebben we een spreekuur ingericht. Wij zijn elke werkdag bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur via het telefoonnummer 088 – 497 0307. In sommige gevallen is een telefonisch overleg voldoende. In andere gevallen zullen we je uitnodigen voor een gesprek op het gemeentehuis.

Het doel van het spreekuur is:

  1. Door persoonlijk contact kunnen we je snel antwoord geven op de eerste vragen en aangeven wat de beste vervolgstappen zijn.
  2. Kunnen we de juiste medewerkers van de gemeente bij de aanvraag betrekken.
  3. Kunnen we je wijzen op andere mogelijke aspecten die meespelen, Wkb, benodigde vergunningen (bomen, inrit, verkeer) etc.

In sommige gevallen kunnen we je wellicht niet meteen van een antwoord voorzien maar dan komen we daar zo snel mogelijk op terug.