Stichting Leergeld streeft er naar alle kinderen van 0 tot 18 jaar, waarvan de ouders in moeilijke financiële omstandigheden verkeren, te laten deelnemen aan het leren op school en het leren via sociale activiteiten zoals bijvoorbeeld cultuur en sport.

Direct naar de website van Leergeld Veldhoven en De Kempen

Welke kosten komen in aanmerking voor Leergeld?

Wanneer er in een gezin geen geld over is om een kind te laten meedoen met schoolse- en/of buitenschoolse activiteiten dan kan Leergeld helpen. Dit betekent dat Leergeld bepaalde kosten voor het kind betaalt. Dit kunnen kosten zijn zoals het lidmaatschap van een vereniging, zwemles, muziekles, kosten voor gebruik van een computer, een fiets om naar school te kunnen fietsen, schoolspullen of bijvoorbeeld een bijdrage in de kosten van school gerelateerde reizen. Leergeld helpt kinderen nooit met geld. De kosten, of een gedeelte daarvan, worden rechtstreeks betaald aan de betreffende school, vereniging of leverancier.

Hoe gaat het in zijn werk

Als u de website van Stichting Leergeld bezoekt – www.leergeldveldhovendekempen.nl – kunt u onder ‘Aanvraag’ een eerste contact leggen met Leergeld. U vult de gevraagde gegevens in en stuurt het formulier door naar ‘De Kempen’. Na ontvangst van de aanvraag naar Stichting Leergeld contact met u op. Heeft u vragen kunt u altijd vrijblijvend contact met Stichting Leergeld opnemen.