Astrid de Keulenaar

Dat ik al zo’n 17 jaar als trouwambtenaar twee mensen in de echt mag verbinden, of het nu om een huwelijk of een geregistreerd partnerschap gaat, in het gemeentehuis of op een bijzondere locatie…..het blijft iedere keer een voorrecht én een feestje.

Met een achtergrond in ontwikkelingspsychologie, loopbaanbegeleiding, zen meditatie en liefde voor schrijven, luister ik aandachtig naar wat jullie beweegt en zo klinkt ieder verhaal anders.

Waarover ik precies zal schrijven blijft een verrassing tot de trouwdag, maar in contact met jullie begint het te leven en krijgt uiteindelijk vorm in een persoonlijke ceremonie.

Een verhaal én ervaring met doorkijkjes en vergezichten waarin jullie liefde centraal staat evenals de familie en vrienden waarmee jullie deze verbintenis vieren. Op mijn visitekaartje staat PLUME, voor het schrijven, begeleiden en verbinden van levensverhalen. De veer van veerkracht en lichtvoetigheid omdat ik graag eentjes optil boven het alledaagse, met humor en bezieling!

Britt Verdonschot

Sinds begin 2015 mag ik mezelf ook BABS noemen.

De voorbereidende gesprekken (meestal een huisbezoek) zijn voor mij een klein feestje en een voorrecht, want hoe bijzonder is het dat ik zo’n persoonlijk inkijkje krijg in de voorbereidingen en in jullie levens. Daar ben ik me nog elke keer van bewust.

Vervolgens ga ik schrijven aan de speech, waarin humor en luchtigheid prima kunnen bestaan naast het wat serieuzere. Op de dag zelf zet ik de geschreven woorden om in een ceremonie waar jullie met plezier op terug kunnen kijken. Met hier en daar een ad hoc momentje, want er gebeurt altijd wel iets waar op in te haken valt.

Contact met het bruidspaar, een voorbereidend gesprek, een speech schrijven en soms ook een klein stukje regie in de trouwzaal of op locatie…ik doe dat allemaal heel graag. Samen kijken we naar jullie wensen en welke sfeer jullie neer willen zetten. Soms is dat kort en bondig, de volgende ceremonie is juist uitgebreid. Ik pas me aan het bruidspaar aan, want het gaat om JULLIE!

Jack van Sabben

Mijn naam is Jack van Sabben, buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand – kortweg BABS – van de gemeente Bergeijk.

Ik ben woonachtig in Westerhoven, en getrouwd met Marion en wij hebben 5 kinderen en 5 kleinkinderen, die allen in de buurt van Bergeijk wonen.

Ik draag graag bij aan een feestelijke, maar vooral onvergetelijke dag.

Het is voor mij altijd weer een grote eer en een voorrecht om 2 mensen in de echt te mogen verbinden, want trouwen is één van de meest bijzondere momenten in je leven.

Ik voltrek met heel veel plezier huwelijken. Tijdens de ceremonie zorg ik voor een prettige en ontspannen sfeer, het bruidspaar en hun gasten moeten kunnen genieten van dit speciale moment.

Als er kinderen van het bruidspaar zijn, kunnen deze natuurlijk ook bij de ceremonie worden betrokken. Net als het bruidspaar een “akte” ondertekenen, de ringen komen brengen of een andere belangrijke rol in de ceremonie. Vaak mooie momenten voor het bruidspaar.

Voor de ceremonie ga ik naar het bruidspaar toe voor een persoonlijk gesprek om ze beter te leren kennen en te vragen wat zij belangrijk vinden in de huwelijksceremonie. Het wordt hun dag waar zij centraal staan en een herinnering kunnen maken, waar ze later met veel warmte aan terug kunnen denken.

Je kunt in Bergeijk overal trouwen waar je zou willen, natuurlijk in het gemeentehuis, bij jullie thuis of bij de ouders in de tuin of in een kiosk.

De ceremonie kent een “wettelijk” gedeelte. Daarnaast kan de ceremonie worden ingedeeld,  zoals jullie als bruidspaar in het middelpunt staan. De stijl kunnen jullie zelf aangeven, traditioneel of heeft u liever een meer losse sfeer. Met humor waar gelachen mag worden, maar ook een traantje weggepinkt kan worden.


Karin Lenssen

Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk.

Mijn naam is Karin Lenssen. Sinds 2004 ben ik trouwambtenaar in de gemeente Bergeijk.

Daarnaast ben ik getrouwd, ben ik moeder en oma, beeldend kunstenaar, natuurgids en houd ik enorm veel van kokerellen.

Ik ben iemand die graag met mensen en voor mensen werkt. Geen bruidspaar is hetzelfde en dat is nu juist wat ik zo leuk en interessant vind. Iedere keer opnieuw een uitdaging.

Op jullie trouwdag vertel ik, op basis van een kennismakingsgesprek, met veel enthousiasme en spontaniteit jullie persoonlijke verhaal. Luchtig, met een mooie balans tussen humor en diepgang, zodat er een ontspannen sfeer heerst op een toch vaak spannende dag.

Liefde is de basis van ons bestaan. Ik vind het mooi dat ik een bijdrage mag leveren aan de liefde tussen twee mensen.

Uiteindelijk maken wij samen de trouwceremonie!