Willem Jongenelen

Ik ben geboren en getogen in Eindhoven. Na mijn middelbare schoolopleiding (Gymnasium A) heb ik Nederlands gestudeerd in Utrecht.  Na een carrière als docent in het voortgezet onderwijs ben ik sinds 1996 werkzaam in de IT, vanaf 2010 als freelancer.
Ik ben getrouwd met Noëlla, en wij wonen sinds 2018 in Luyksgestel. Samen hebben we 5 kinderen (4 dames en 1 heer) en 2 kleinzoons. 
In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met actief musiceren in de roots/americana band Saint Robinson; ik heb thuis 14 gitaren en 2 mandolines. Verder mag ik graag  wielrennen en (passief) voetballen.

In mijn werk ben ik bijna altijd complexe problemen aan het oplossen.
Het tegenwicht daarvan vind ik in mijn activiteiten als BABS.
Want wat is er nou leuker dan twee mensen, die vrolijk binnenkomen, nog vrolijker weer laten vertrekken?
En soms ook een stuk minder nerveus…
Da’s toch de mooiste baan die je je kan voorstellen?

Maar hoe gaan we er nu voor zorgen, dat jullie vrolijker en minder nerveus het gemeentehuis verlaten?

Voor mij is het heel belangrijk dat jullie je bij mij op je gemak voelen. Dan gaat de rest vanzelf.
Zo’n trouwdag is sowieso al een emotionele achtbaan, en hoe minder zaken je aan je hoofd hebt, des te beter. Toch?

Na een kennismakingsgesprek  verwerk ik jullie verhalen en anekdotes over jezelf, elkaar, jullie relatie en ‘hoe het nu zo allemaal gekomen is’ in mijn speech voor de huwelijksdag. 
Dat kan een formele speech worden, of juist luchtig.
Jullie staan centraal op deze dag. 
Dus jullie mogen zelf aangeven wat je graag wel en niet belicht wilt hebben in de speech.
Ook is er ruimte voor iemand met een persoonlijke boodschap, (kinderen die) helpen met de ringen, etc.

It’s all up to you!

Trouwambtenaar Willem Jongenelen

Astrid de Keulenaar

Dat ik al zo’n 17 jaar als trouwambtenaar twee mensen in de echt mag verbinden, of het nu om een huwelijk of een geregistreerd partnerschap gaat, in het gemeentehuis of op een bijzondere locatie…..het blijft iedere keer een voorrecht én een feestje.

Met een achtergrond in ontwikkelingspsychologie, loopbaanbegeleiding, zen meditatie en liefde voor schrijven, luister ik aandachtig naar wat jullie beweegt en zo klinkt ieder verhaal anders.

Waarover ik precies zal schrijven blijft een verrassing tot de trouwdag, maar in contact met jullie begint het te leven en krijgt uiteindelijk vorm in een persoonlijke ceremonie.

Een verhaal én ervaring met doorkijkjes en vergezichten waarin jullie liefde centraal staat evenals de familie en vrienden waarmee jullie deze verbintenis vieren. Op mijn visitekaartje staat PLUME, voor het schrijven, begeleiden en verbinden van levensverhalen. De veer van veerkracht en lichtvoetigheid omdat ik graag eentjes optil boven het alledaagse, met humor en bezieling!


Karin Lenssen

Van harte gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk.

Mijn naam is Karin Lenssen. Sinds 2004 ben ik trouwambtenaar in de gemeente Bergeijk.

Daarnaast ben ik getrouwd, ben ik moeder en oma, beeldend kunstenaar, natuurgids en houd ik enorm veel van kokkerellen.

Ik ben iemand die graag met mensen en voor mensen werkt. Geen bruidspaar is hetzelfde en dat is nu juist wat ik zo leuk en interessant vind. Iedere keer opnieuw een uitdaging.

Op jullie trouwdag vertel ik, op basis van een kennismakingsgesprek, met veel enthousiasme en spontaniteit jullie persoonlijke verhaal. Luchtig, met een mooie balans tussen humor en diepgang, zodat er een ontspannen sfeer heerst op een toch vaak spannende dag.

Liefde is de basis van ons bestaan. Ik vind het mooi dat ik een bijdrage mag leveren aan de liefde tussen twee mensen.

Uiteindelijk maken wij samen de trouwceremonie!

Britt Verdonschot

Sinds begin 2015 mag ik mezelf ook BABS noemen.

De voorbereidende gesprekken (meestal een huisbezoek) zijn voor mij een klein feestje en een voorrecht, want hoe bijzonder is het dat ik zo’n persoonlijk inkijkje krijg in de voorbereidingen en in jullie levens. Daar ben ik me nog elke keer van bewust.

Vervolgens ga ik schrijven aan de speech, waarin humor en luchtigheid prima kunnen bestaan naast het wat serieuzere. Op de dag zelf zet ik de geschreven woorden om in een ceremonie waar jullie met plezier op terug kunnen kijken. Met hier en daar een ad hoc momentje, want er gebeurt altijd wel iets waar op in te haken valt.

Contact met het bruidspaar, een voorbereidend gesprek, een speech schrijven en soms ook een klein stukje regie in de trouwzaal of op locatie…ik doe dat allemaal heel graag. Samen kijken we naar jullie wensen en welke sfeer jullie neer willen zetten. Soms is dat kort en bondig, de volgende ceremonie is juist uitgebreid. Ik pas me aan het bruidspaar aan, want het gaat om JULLIE!