‘Elkaar helpen zorgt voor betrokkenheid en saamhorigheid.’

'Geboren ben ik hier niet, wel getogen. Mijn ouders hebben een bloemenwinkel in het centrum. Vanaf mijn vierde woon ik in Bergeijk en ervaar ik dit dorp als mijn thuis. Ik voel me dan ook een rasechte Bergeijkse.  

Bergeijk voelt voor mij als een gemoedelijk en gezellig dorp waar van alles te doen en te vinden is. Winkels, scholen, horeca, een bloeiend verenigingsleven. Veelzijdig en gezellig. En daardoor ook vertrouwd. Veel mensen kennen elkaar. En belangrijker misschien nog: mensen helpen elkaar. Dat zorgt voor betrokkenheid en saamhorigheid. Het gemeenschapsgevoel is sterk zie ik om mij heen. Mensen zoeken elkaar graag op. Het verenigingsleven bruist. Het zorgt er naar mijn idee voor dat mensen langer in het dorp blijven wonen, omdat ze hier voor een groot deel vinden wat ze zoeken.

Identiteit behouden

Zelf ben ik mijn roots altijd trouw gebleven. Mij halen ze niet meer weg uit het dorp, zeg ik wel eens. Ik was net 22 toen ik mijn sportzaak opende. Ik denk dat het ondernemerschap in mijn bloed zit. In de twaalf jaar die ik nu als winkelier actief ben, heb ik het ondernemersklimaat zien veranderen. We zijn er de laatste jaren - mede dankzij het aanstellen van de Stichting Centrummanagement Bergeijk en de vernieuwing van het centrum - flink op vooruit gegaan. Ik ben ervan overtuigd dat we bezoekers nu veel te bieden hebben. Doordat er veel lokale ondernemers actief zijn, kunnen we de Bergeijkse identiteit behouden. Dat is absoluut een pluspunt. Er zijn afgelopen periode veel leuke winkels bijgekomen, de horeca is uitgebreid, het is goed toeven hier. En ook belangrijk: er is nauwelijks leegstand. Dat is op veel plekken wel anders. Voor de toekomst van een dorp is het belangrijk dat de sfeer en beleving goed zijn. Door onze krachten en ideeën te bundelen, kunnen we een bepaalde aantrekkingskracht creëren om in beeld te blijven.'