Afdelingshoofd Maatschappij & Ruimte

De trein op tijd halen moet voor Hilde van de Ven (52) eigenlijk nooit een probleem zijn. Niet dat ze de trein dagelijks neemt. Maar met het tempo waarmee ze door het gemeentehuis van Bergeijk snelt, is een trein altijd te halen. Snelheid zit nu eenmaal in de genen van de Boekelse. In 2007 streek ze neer in Bergeijk als medewerker economie en nam wel de tijd om in 2019 te solliciteren naar de baan van hoofd van de onlangs tot Maatschappij & Ruimte omgedoopte afdeling. "Ik wissel niet zo vaak van werk.” Het liefste fietst ze in wel rap tempo vanuit haar woonplaats in het Belgische Neerpelt naar haar kantoor, "een fijne afdeling met zelfstandige collega’s.”

Als dochter van ouders met een assurantiekantoor koos Hilde er na de VWO en de studie bedrijfseconomie aan de Tilburgse Universiteit er toch niet voor ook als zelfstandige ondernemer verder te gaan. Met haar eerste baan bij verzekeraar Interpolis in 1995 bleef ze wel in hetzelfde vakgebied als haar voorbeelden. Het verschil met de gemeente Bergeijk valt volgens het afdelingshoofd wel mee. "Onze gemeente is kleiner en je draagt meer verantwoordelijkheid. Maar de verzekeringsmaatschappij had ook oog voor de medewerkers en bood veel ontplooiingsmogelijkheden net als hier in het gemeentehuis.”

De goeroe in het ontrafelen van cryptogrammen (samen met haar moeder) en Rummikub specialist vindt het knap dat de samenwerking tussen de medewerkers in de gemeente Bergeijk zo soepeltjes loopt.

"Het lijkt hier net een soort machine waarin iedereen zijn eigen rol heeft, met wederzijds respect."

"Ik hoor hier wel thuis. Natuurlijk maak ik mij in deze functie meer zorgen, maar ik heb hele fijne collega’s.” Met de inmiddels opgebouwde ervaring heeft Hilde van de Ven ook nog wel wat adviezen voor de organisatie. "Denk eerst na voordat je gaat rennen en soms is het goed te laten weten waar het op staat.”

Haar droombanen als architect of luchtverkeersleider liet Hilde toch maar voorbij vliegen. „Ik weet niet wat de toekomst nog brengt. Ik denk daar nu nog niet over. Ze wil nu vooral een paar dingen: "Bergeijk moet gewoon zo doorgaan en zichzelf blijven. En onze laagdrempeligheid moeten we vasthouden.”

Telefoonnummer: 088 - 497 02 02
E-mailadres: h.vandeven@bergeijk.nl
Taken:

  • Maatschappij
  • Ruimte
  • Tweede loco gemeentesecretaris