Afdelingshoofd Beheer Ruimte & Organisatie

Hij wilde eigenlijk beroepsmuzikant worden en drumt er in zijn vrije tijd nog flink op los. Daarnaast heeft Jan de Greef uit Valkenswaard (55) nog een heel andere passie: de voetbalclub PSV. In 2000 begon hij als projectleider bouwzaken bij de gemeente Bergeijk. In 2014 groeide hij verder in de organisatie naar de functie als hoofd van de afdeling Beheer Ruimte & Organisatie. "Een uitdaging waar ik mijn creativiteit in kwijt kan”, zegt hij. "Onze bestuurders moeten we faciliteren en goed communiceren met onze inwoners. Alles wat hier naar buiten gaat moet eigenlijk perfect zijn.”

Jan de Greef heeft bouwkundige genen. Na zijn grafische opleiding verzorgde hij als technisch tekenaar presentaties bij een bouwbureau in Eindhoven. Gemeenteland ontdekte hij in 1995 met een baan als gebouwenbeheerder bij de gemeente Drunen. "Na de herindeling daar waren er drie beheerders en koos ik voor de functie van beleidsmedewerker gebouwenbeheer.“ Jan verhuisde naar Valkenswaard en pendelde een paar jaar, totdat Bergeijk in beeld kwam. "Als projectleider bouwzaken was ik nauw betrokken bij de bouw van de nieuwe brandweer kazerne en de uitbreiding van het gemeentehuis.”

Jan de Greef koestert het compliment dat hij kreeg voor de nieuwe brandweerkazerne. "Een verslaggever die mij over het nieuwe gebouw wilde spreken vertelde mij, dat zij de kazerne een paar keer voorbij was gereden, omdat het gebouw er niet uitzag als een brandweerkazerne. En dat was precies de bedoeling.” Jan voelt zich thuis in de gemeente Bergeijk. "Ik pas bij een dorp waar iedereen elkaar kent.

Bergeijk is ook een beetje eigenwijs. Dat is mooi. Als we iets willen gebeurt het hier ook. ‘Kan niet’ bestaat hier niet.

Ik heb vrijheid en vertrouwen gekregen en zit in mijn functie dicht op het bestuur.”

Het gemeentehuis heeft onlangs een metamorfose ondergaan en is in passende stijl met de eigenheid van de kernen inricht. Jan is daar trots op, maar ook buiten het huis zorgen zijn medewerkers voor specifieke Bergeijkse trekjes in het landschap. "Onze beken krijgen nieuwe brugleuningen die uniek versierd zijn met natuurelementen van onze streek.”

Telefoonnummer: 088 - 497 02 37
E-mailadres: j.degreef@bergeijk.nl
Taken:

  • Staf
  • Beheer Openbare Ruimte en Accommodaties (BORA)
  • Buitendienst
  • Eerste loco gemeentesecretaris