‘Voetbal speelt een belangrijke rol in mijn leven.’

'Ik voetbal vanaf mijn 7de bij RKVV Bergeijk. Ooit ben ik begonnen bij de F’jes, nu speel ik als centrale verdediger in het eerste elftal. Mijn vader voetbalde zelf een aantal jaren bij de club en is er ook jeugdtrainer geweest dus het lag in de lijn der verwachtingen dat ik ook zou gaan voetballen. Voetbal speelt een belangrijke rol in mijn leven.

RKVV Bergeijk is een gezellige club waar bijna iedereen elkaar kent en telt ruim 800 leden. Het bijzondere is dat ik met zes van mijn vrienden in het eerste speel. Dat geeft een speciale band. Ik ben een echte teamsporter en vind het mooi om gezamenlijk een bepaald doel na te streven. Ook al neem ik mijn sport serieus, ik heb niet perse de ambitie om het hogerop te zoeken. Op dit moment spelen wij in de vierde klasse maar ik zal niet snel als enige uit mijn vriendengroep een dorp verderop gaan voetballen omdat ik daar dan toevallig op een hoger niveau zou kunnen spelen. De avond voorafgaand aan de wedstrijd ga ik gewoon op stap, dat is vaste prik. Al houd ik er wel rekening mee dat ik zondagmiddag weer fris op het veld wil staan. 

Niet te groot en niet te klein

Bergeijk is niet te groot en niet te klein. Eigenlijk is het precies goed en dat maakt het leuk om hier op te groeien. Mijn leven zit aardig vol. Ik ben eerstejaarsstudent aan de PABO in Helmond. Gemiddeld een dag per week loop ik stage, de andere dagen zit ik op school. Elke zaterdag werk ik voor een autobedrijf in Best waar ik luxe auto’s poets. ‘s Avonds stappen, zondag voetballen en dan heb ik ook al ruim twee jaar een vriendin. Mijn dagen zijn goed gevuld waardoor ik soms ook wel het idee heb dat er veel van me verwacht wordt. Maar toch: als je goed plant en vooruit blijft kijken, is het allemaal te doen. Dat moet ook wel als je iets wilt bereiken in het leven.'