‘Wij proberen mensen iets bijzonders te laten zien.’

'Wat me vaak opvalt als ik gasten krijg, is hoe verwonderd mensen zijn over wat wij te bieden hebben. De omgeving, het landschap, de sfeer die dit grensgebied uitademt. Voor veel mensen is het een wereld apart.

Ik heb meegemaakt dat ik gasten uit de Randstad had die nog nooit van hun leven een koe in het echt hadden gezien. Die worden hier dan meteen helemaal ondergedompeld in het buitenleven. De koeien kijken je recht aan als jij voor je tent zit. En je hoeft hier maar het poortje uit te lopen en je zit midden in de natuur. Wij proberen bezoekers iets bijzonders van de streek te laten zien. Iets dat ze nog niet kennen. Iets waarmee we ze kunnen verrassen, zoals een eetcafé midden in het bos. Het blijft bijzonder om je eigen omgeving door de ogen van anderen te zien.

Eigen baas

Mijn man Frank is geboren Bergeijkenaar en telg uit de vijfde generatie Cuypers die is opgegroeid in dit boerenbedrijf. Voorheen stonden hier melkkoeien, in 1999 zijn we overgestapt op de Blonde d’Aquitaine, vleeskoeien. We hebben er vijftig in totaal, het vlees verkopen we op de boerderij. Daarnaast runnen we onze mini-camping met zo’n 25 staanplaatsen. Tien jaar geleden hebben we van het ene op het andere moment besloten te starten met Kamperen bij de boer. We werden ondernemer, achteraf gezien het beste wat we ooit gedaan hebben. De vrijheid van het eigen baas zijn, is goud waard. Net als het gevoel dat het hier altijd vakantie is. Veel is daar niet voor nodig.

We hebben geen geheimen: wie hier te gast is, mag desgewenst overal een kijkje nemen. Van onze gasten horen we vaak dat ze hier komen voor de gemoedelijkheid, de gezelligheid en het persoonlijke contact. Voor de kleintjes hebben we een zandbak, een trampoline en een waterpomp in de aanbieding. Dat vertrouwde en kleinschalige is onze kracht.'