'Bergeijk als Rietvelddorp: dat is mijn droom.'

‘De Rietveldwandeltocht, de Kunst- en cultuurroute, het bezoekerscentrum van de Ploeg of de Kattendans met zijn aansprekende theaterprogrammering en wisselende exposities: op het gebied van kunst en cultuur heeft Bergeijk als kleine gemeente een hoop te bieden.  

Zelf kom ik uit een kunstzinnig gezin. Ik ben nooit weggeweest uit het dorp. Na te zijn opgegroeid in de bossen, woon ik nu tussen de weilanden in Luyksgestel te midden van mijn eigen geiten, schapen en wat kippen. Ik houd van de natuur en heb daarnaast de liefde voor kunst en cultuur van huis uit meegekregen. Mijn moeder was een creatieve duizendpoot, twee van mijn vier zusjes zijn afgestudeerd aan de kunstacademie Sint Joost in Breda en mijn vader werkte als bedrijfskundige bij De Ploeg. Als kind was ik vaak in of rond het gebouw te vinden. Ik ken daar elk hoekje. De aparte sfeer die er hangt, het licht, de ruimte: het raakt me nog steeds.

Essentieel

Zelf ben ik tien jaar geleden gestopt met mijn werk bij een peuterspeelzaal om me meer toe te leggen op kunst. In zeven jaar tijd heb ik me aan de Academie voor Schone Kunsten Arendonk gespecialiseerd in monumentale kunst. Ook ben ik sinds de opening van het Rietveld- en Ruysjaar in 2008 een aantal jaren projectcoördinator en later ook beheerder geweest van De Ploeg. Dat was me op het lijf geschreven. Kunst is voor mij heel essentieel. Het leren waarderen van het creatief bezig zijn met je handen, gun ik iedereen. Met initiatieven zoals Kunst in de Klas en het Jeugdatelier hopen we ook de jonge generatie te inspireren. Een goede ruimte om te werken en te exposeren, missen we nog wel. Ons tijdelijke atelier Artists in Residence in het Stijljaar 2017 was wat dat betreft perfect. Het zou mooi zijn als we straks het predikaat van een echt kunstenaarsdorp verdienen. Bergeijk dat de boeken ingaat als Rietvelddorp: dat is mijn droom.’