Een voorzichtig zonnetje, groene knoppen in de bomen… het voorjaar komt er aan en wij hebben al heel veel zin om naar buiten te gaan. Ecoloog Erroll Kanters heeft weer een aantal handige tuintips voor jullie op papier gezet.

 • Staan er nog uitgebloeide planten van de winter in je tuin? Laat ze lekker staan. Ze kunnen namelijk nog zaden bevatten die als voedsel voor vogels dienen. Daarnaast kunnen de vogels deze plantresten goed gebruiken bij het bouwen van een nestje.
 • Wil je toch wat uitgebloeide plantenstengels opruimen? Verzamel deze dan en leg ze in een rommelig hoekje van je tuin waar je er geen last van hebt. Insecten die hierin overwinterd hebben, kruipen er in het voorjaar uit.
 • Krijg jij in de lente meteen de ‘tuin-opruim kriebels’? Probeer je zo lang mogelijk in te houden. Er kunnen nog koude dagen komen waardoor insecten graag nog even tussen het gevallen blad wegkruipen.
 • Heb jij een balkon en wil je in de zomer bijvoorbeeld mooie bloemen of verse aardbeien? Deze zaden kun je nu al binnen zaaien in potjes. In mei kun je ze dan uitpoten in potten of bakken op je balkon!

Veel tuinplezier!
 

Tak met witte bloemen

Laatste nieuws...

 • Wij zijn op zoek naar tuincoaches!

  Ben jij een ervaren tuinder met een sociaal hart, die zowel de tuin als mensen tot bloei laat komen?

  Twee mannen staan in de tuin en je hebt een doorkijkje naar ze vanuit de tuin vanuit een opening van een struik
 • Energietoeslag

  Voor inwoners met een laag inkomen is het nog steeds mogelijk om de Energietoeslag van
  € 1.300 aan te vragen.

  Briefgeld steekt uit een verwarming.
 • Mooie resultaten tijdens de Landelijke Opschoondag

  In heel Nederland zijn op zaterdag 23 maart duizenden mensen, jong en oud, vrijwillig in actie gekomen voor een schonere buurt tijdens de ‘Landelijke Opschoondag’.

  Vrijwilligers in gele hesjes staan als een groep bij elkaar met daarbij zakken gevuld met zwerfaval voor zich