‘Toerisme van groot belang voor lokale werkgelegenheid’

‘Het toerisme in Bergeijk is met zo’n miljoen toeristen per jaar van groot belang voor de lokale werkgelegenheid en vormt daarmee een belangrijke bron van inkomsten. Er is geen gemeente in Zuidoost-Brabant waar zoveel toeristisch-recreatieve voorzieningen zijn als Bergeijk.

Dat aanbod is zo groot omdat we in een schitterend stuk Brabant liggen met veel groen en een overdaad aan aantrekkelijke wandel- en fietsroutes. We hebben vooral rust en ruimte in de aanbieding. Zoek je attractieparken of massatoerisme? Dan moet je hier niet zijn. Voor mensen die op zoek zijn naar kleinschalige pareltjes is Bergeijk echter de ideale plek om te verblijven.

Stadsmensen

Inmiddels zijn wij zelf ook helemaal vergroeid met deze plek. Wij hebben het hier erg naar ons zin. Al duurde het wel even voordat je helemaal geïntegreerd bent in de gemeenschap. Mijn man en ik zijn beiden stadsmensen die hier per toeval zijn neergestreken. Dat is al weer 34 jaar geleden toen we deze witte boerderij uit 1910 voor het eerst zagen en op slag verliefd werden. Nadat we de hoeve een aantal jaren huurden, hebben we deze in 1987 gekocht en inmiddels hebben we acht keer verbouwd. Met onze groepsaccommodatie hebben we ons naast de gangbare groepen die hier welkom zijn, gespecialiseerd in zorggroepen die meer eisen stellen aan de toegankelijkheid, het voorzieningenniveau of de inrichting van een accommodatie vanwege hun (lichamelijke) beperking.

Bij alles wat we doen, proberen we zo veel mogelijk te werken volgens het principe van maatschappelijk verantwoord en milieubewust ondernemen. Dit met als doel om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Zo investeren we bij elke renovatie en verbouwing in ecologie en duurzaamheid, werken we altijd met milieuvriendelijke verf en producten en verwarmen we de hoeve (deels) via aardwarmte. Ook binnen de toeristisch-recreatieve branche blijft het een kwestie van innoveren wil je meegaan met je tijd.’