• Storingen in de openbare verlichting

    Momenteel zijn er in onze gemeente verschillende storingen in de openbare verlichting waardoor in sommige straten meerdere lantaarnpalen al langere tijd niet branden. Dat is natuurlijk heel vervelend.

    Vijf brandende lantaarns in het donker
  • Werkgroep Dementie Vriendelijk Bergeijk

    Met de vergrijzing van de bevolking is er niet alleen een toename van het aantal ouderen maar de verwachting is ook dat er een toename komt van het aantal mensen met dementie. En over het algemeen zullen deze mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen.

    Oudere dame in rolstoel wordt zorgzaam vastgehouden aan de schouders door een dame
  • Wie wordt Bergeijkse 'Ondernemer van het Jaar'?

    Op dinsdag 21 mei gaan we, tijdens het Ondernemerscontact Bergeijk (OCB), weer de prijs van de ‘Ondernemer van het Jaar’ uitreiken. Ben of ken jij een ondernemer die uitblinkt vanwege de mooie resultaten of unieke karakteristieken?

    De link naar de site van de gemeente Bergeijk om aan te melden, een QR Code en een afbeelding van de trofee 'Ondernemer van het jaar Bergeijk'
  • Save the date: Ondernemerscontact Bergeijk (OCB)

    Op dinsdagavond 21 mei organiseren Platform Ondernemend Bergeijk (POB) en de gemeente Bergeijk het Ondernemerscontact Bergeijk (OCB) in theater de Kattendans. Dit is dé avond voor ondernemend Bergeijk om te netwerken, interessante sprekers te horen en bij de bekendmaking van 'Ondernemer van het Jaar' te zijn.

    Een paar ondernemers met foto en naam en daarbij de datum en de link om aan te melden voor de avond
  • Wat kun je doen bij overlast of schade door het hoge water?

    Helaas is het zo nat dat de gewone maatregelen niet altijd helpen. Dus is er kans op wateroverlast. Dit kan de komende dagen, en zeker op het einde van de week als er weer meer regen wordt voorspeld, blijven gebeuren.

    Wateroverlast - Wie bel je wanneer
  • Pilot met slimme, moderne technieken om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen

    Afgelopen week viel er in de gemeente Bergeijk bij alle 70-plussers (die zelfstandig wonen) een brief op de mat waarmee zij zich kunnen aanmelden voor gratis deelname aan de pilot ‘Leefsamen’.

    Man houdt met schroevendraaier in de hand een rookmelder die aan het plafond hangt vast
  • Feestelijke opening fusie Hoefzicht en Buitengaander Westerhoven

    Het is feest in gemeenschapscentrum de Buitengaander in Westerhoven. De aanbouw aan het pand, waar een prachtige keuken is herrezen, is feestelijk geopend.

    Wethouder Stef Luijten met 3 personen van de Buitengaander staand in de nieuwe keuken met glazen champagne
  • Join Us helpt en maakt jongeren sociaal sterker!

    Voel jij je vaak alleen? Wil je graag leuke dingen doen met leeftijdgenoten?

    Tekst Join Us met vier poppetjes die bij elkaar staan
  • Wijziging in het aanvragen van subsidie voor duurzame maatregelen

    Sinds 2016 hebben onze inwoners de mogelijkheid om een deel van de kosten voor het verduurzamen van hun woningen terug te krijgen. In 2023 hebben meer dan 300 inwoners gebruikgemaakt van deze regeling, goed voor € 215.000 aan subsidiegeld.

    ("")