Cultuurcoach: Marie-José Stravens

Cultuurcoach Marie-Jose Stravens

Mijn naam is Marie-José Stravens en ik richt me als cultuurcoach op het bij elkaar brengen van onderwijs en culturele instellingen. Hoe doe ik dat? Ik  betrek alle kinderen van 0 t/m 12 jaar bij culturele activiteiten.

Zowel onder schooltijd als via een naschools aanbod. Ik vind het belangrijk dat kinderen met cultuur in aanraking komen omdat daarmee een sterke impuls wordt gegeven om later ook actief deel te nemen aan cultuur.

Naast mijn baan als cultuurcoach ben ik in het dagelijkse leven als theaterproducente zelf ook actief binnen cultuur. Theaterbezoeken en musea zijn een inspiratiebron voor mij. 

Inspirerende initiatieven, nieuwe samenwerkingsverbanden, daar sta ik altijd voor open. Neem dus gerust contact met me op. 

Cultuur is van iedereen, voor iedereen en voor iedereen anders

Marie-José Stravens  
Tel.: 06-22782376
E-mail: m.stravens@bergeijk.nl

Jeugdcoach: Mark Kierkels

Jeugdcoach Mark Kierkels

Ik ben Mark Kierkels en per 7 april 2020 in dienst getreden als de jeugd-/preventiecoach van gemeente Bergeijk. Ik ben in dienst van Lumens, Dynamo Jeugdwerk. Ik ben een echte sportman in hart en nieren en deel deze passie graag met de jeugd. Daarnaast heb ik diverse ervaringen met werken met jeugd van verschillende culturen op zowel nationaal als internationaal niveau.

Als jeugd-/preventiecoach wil ik de jeugd de kans bieden om activiteiten/projecten te organiseren en / of deel te nemen hieraan. Daarbij worden de behoeften van de jeugd in acht genomen, motiveer ik de jeugd en werk ik graag samen met partners. Als jeugd-/preventiecoach leg ik de focus op oplossingen en niet op problemen, met een positieve mindset bereiken we namelijk veel meer. Daarnaast blijf ik op de hoogte van de huidige trends en ontwikkelingen die plaatsvinden binnen de (Bergeijkse) jeugd en anticipeer ik hier op. 

Mensen kenmerken mij als spontaan, behulpzaam en ga zelden een uitdaging uit de weg. Verder ben ik een echte verbinder, assisteer graag waar nodig en sta altijd open voor nieuwe initiatieven en/of samenwerkingen.

Wil je even je verhaal kwijt, samenwerken of ben je overtuigt van je idee dan kun je mij bereiken op 06 - 20 33 49 52 of een e-mail te sturen naar m.kierkels@dynamojeugdwerk.nl

Ouderencoach: Debby Landzaat

Mijn naam is Debby Landzaat, en ik mag mij aan u voorstellen als ouderencoach van de gemeente Bergeijk. Ik ben niet “van hier” maar geboren in Rijen in 1974 en woon nu in Bladel. Mijn dag besteed ik graag aan wandelen en rennen met mijn hond, zwemmen, creatief bezig zijn en met mijn motor op zoek gaan naar leuke terrasjes. Sinds 2003 ben ik in dienst van Zorg in Oktober (RSZK).

Via Zorg in Oktober ben ik in contact gekomen met BErgeijkACTIVE en draag ik mijn steentje bij aan het netwerk voor de senioren in de gemeente. In ontmoetingen met de diverse dorpsraden, ouderenorganisaties en lokale initiatieven geef ik steun en advies om het brede aanbod voor onze senioren een goede basis te geven. Met mijn enthousiaste en positieve blik ben ik nieuwsgierig naar nieuwe initiatieven en help daar graag aan mee. Samen met mijn collega coaches zetten wij ons in voor activiteiten voor jong en oud. 

Ik ga er van uit dat de senioren zelf als geen ander weten welke activiteiten passend zijn voor hen, en hoor dan ook graag waar ik van betekenis kan zijn. Ik geloof in de kracht van de dorpen om mooie dingen te ontwikkelen door en voor de bewoners. 

Ik hoop u snel te zien. 
 

Sportcoach: Harm Tielemans

Sportcoach Harm Tielemans

Mijn naam is Harm Tielemans, 30 jaar en ik ben woonachtig te Bladel met vriendin en 2 kinderen. Ik ben een fanatiek beoefenaar van verschillende sporten geweest, waaronder Handbal, Voetbal, Tennis, Handboogschieten, Paardrijden, Basketbal en ATB.

Ik verzorg de gymlessen op de volgende basisscholen De Waterloop 't Loo, De Klepper Luyksgestel, St. Gerardus de Weebosch, St. Willibrordus Riethoven en de Prinses Beatrix Bergeijk.

Inmiddels werk ik samen met mijn collega Ties van Uijtregt, samen zijn wij coördinatoren voor alle scholen in de gemeente Bergeijk.

Tot slot wil ik nog aangeven dat ik een open communicatie hoog in het vaandel heb en wil jullie dan ook vragen om mij direct te benaderen op het moment dat jullie vragen of opmerkingen hebben die te maken hebben met de gymlessen of het buitenschools programma. Of een eventuele sportkeuze voor uw kind.

E-mail: h.tielemans@bergeijk.nl 

Sportcoach: Theun van Ekkendonk

Sportcoach Theun van Ekkendonk

Mijn naam is Theun van Ekkendonk, 31 jaar en woonachtig te Lommel. Ik voetbal bij V.V. De Raven te Luyksgestel en ben lid van CV de Prutsers Westerhoven. Verder vind ik het leuk om te skiën, heb ik veel interesse in outdoor sporten en verdiep ik me graag in diverse bekende en minder bekende sporten.

Per 1 juli 2020 zal ik als sportcoach van BErgeijkACTIVE gaan samenwerken met Harm Tielemans. Wij zullen de gymlessen op alle scholen in de gemeente Bergeijk verzorgen. Daarnaast zullen we het naschoolse sportprogramma (Sport BSO) verzorgen bij Nummereen Kinderopvang, zijn we betrokken bij het organiseren van diverse sportevenementen vanuit BErgeijkACTIVE voor de basisschooljeugd in de gemeente Bergeijk en zullen we sportverenigingen en kinderen met elkaar verbinden middels diverse workshops. 

Mijn doelstelling is altijd om kinderen plezier te laten beleven en zichzelf verder te laten ontwikkelen. Dit doe ik door hen enorm te motiveren en ieder individu zijn/haar eigen kwaliteiten te leren kennen en benutten. Dit allemaal in een goede samenwerking met alle collega's, sportverenigingen en de gemeente Bergeijk.

Voor vragen en/of opmerkingen m.b.t. gymlessen, buitenschoolse activiteiten en/of sportverenigingen kun je altijd contact met mij opnemen via t.ekkendonk@bergeijk.nl

Sportcoach Uniek Sporten: Daniëlle Traas

Sportcoach Uniek Sporten Daniëlle Traas

Ik ben Daniëlle Traas, 21 jaar en vanaf 1 januari 2020 ‘sportcoach Uniek Sporten’ in de vier Kempengemeenten; Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel.

In juli 2019 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Sportkunde op de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven. Mijn interesse in sport komt vanuit mijn passie voor voetbal. Ik voetbal eigenlijk al sinds ik kan lopen. De start bij de ‘mini’ lag dan ook al snel voor de hand. Sporten is voor mij heel belangrijk. Inmiddels heb ik geleerd dat sporten voor iedereen belangrijk is, sporten zorgt naast de noodzakelijke beweging ook voor sociale contacten en verbinding. Daarnaast leer je samenwerken, leert je op tijd te komen voor trainingen en wedstrijden en het allerbelangrijkste het plezier van het (samen) sporten. Om deze redenen ben ik gemotiveerd om iedereen in beweging te zetten. In mijn functie bij Oktober merk ik dat ik de bewoners binnen onze zorgcomplexen door middel van bewegen even weg kan halen uit de dagelijkse beslommeringen. Iedereen is welkom en er is altijd tijd voor een grapje en een praatje, uiteraard naast het bewegen.

Dit wil ik bij Uniek Sporten doorzetten. Iedereen moet de mogelijkheid hebben om te kunnen bewegen en plezier maken en meedoen staan voorop.

Van oorsprong kom ik uit Zeeland en ben ik vier jaar geleden naar Eindhoven verhuisd. De Zeeuwse directheid met de Kempische openheid en vriendelijkheid is inmiddels een mooie mix en een goede omschrijving voor mijn karakter en de manier waarop ik dingen aanpak. Ik ben namelijk iemand die graag samenwerkt om mooie dingen te bereiken, maar ook iemand die doorpakt, leergierig is en een open discussie niet uit de weg zal gaan.

Ik hoop iedereen snel te ontmoeten, samen aan de slag te gaan met als doel een sportief 2020 voor iedereen.

E-mail: d.traas@kempengemeenten.nl
Tel.: 06 - 13 86 12 46